Sprookjesachtig Denemarken (Denemarken)


Status: VOL 
Heen: 09-07-2022
Terug: 16-07-2022
Aantal dagen: 8
Totaal prijs: € 1749,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 82,00
Zakgeldadvies: € 90,00
Reizigers: max. 8
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Vertrek:
Wisselplaats: Didam
Vertrektijd: 00:00 uur
Tijd terug: 00:00 uur
In de reisgids staat als wisselpunt Zeddam dit is gewijzigd naar Didam.

Ze zeggen weleens dat Denemarken op Nederland lijkt omdat het zo vlak is en de taal ook wel wat weg heeft van het Nederlands, maar...Als op veel plekken is Denemarken echt een heel ander land. Dat gaan we op deze reis zelf ervaren. Deze rondreis brengt ons naar de mooiste plekjes van Jutland, Funen en Sjælland en natuurlijk Kopenhagen.


Programma (onder voorbehoud)
1e dag In de ochtend vertrek je vanuit een van de opstapplaatsen naar het wisselpunt waar je je medereizigers en begeleiding ontmoet. In de loop van de avond komen we bij ons eerste hotel aan.
2e dag Met de bus rijden we naar Kopenhagen, de stad van de kleine zeemeermin, Tivoli en de mooie haven. We maken een stadsrondrit met een stadsgids en zien o.a. Charlottenburg, en de wisseling van de wacht bij Amaliënborg. Daarna kunnen we nog even in de stad rondkijken.
3e dag Na het ontbijt rijden we naar Hilerod waar we de kasteeltuinen van Frederiksborg bezoeken. We rijden verder naar nog een kasteel: Kronborg dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.
4e dag We hebben al even kennis gemaakt met Kopenhagen, maar we gaan nu op eigen gelegenheid met de trein naar deze mooie en gezellige stad. Vanuit het mooie station lopen we langs attractiepark Tivoli zo het centrum in. We lopen zeker door Strøget, de langste winkelstraat van Europa. We kunnen naar het beeld van de kleine Zeemeermin of een toren beklimmen voor mooi uitzicht over de stad. In de buurt van de haven is het altijd gezellig met de vele terrasjes.
5e dag De koffers gaan in de bus, want we gaan vandaag naar ons 2e hotel. We rijden eerst naar Roskilde, dit was vroeger de hoofdstad van Denemarken. Hier staat o.a. een mooie kathedraal en ligt het Vikingmuseum. Via een mooie route rijden we naar het eiland Funen waar ons hotel in het plaatsje Middelfart staat. Dit hotel ligt mooi aan de uitlopers van de Koldingfjord.
6e dag Funen heeft als bijnaam: ‘de tuin van Denemarken’ genoemd en we zien vanzelf waarom. We beginnen vandaag met een bezoek aan Odense waar Hans Christian Andersen geboren is. Daarna stoppen we bij kasteel Egeskov, een waterburcht met schitterende tuinen en stallen waar geen paarden meer in staan, maar rijen met oude auto’s, vliegtuigen en rijtuigen.
7e dag We beginnen onze terugreis met een bezoek aan Jeling waar een museum is over Koning Blauw Tand, de oude Vikingkoning. De volgende stop is Ribe, de oudste stad van Scandinavië. Hier staan mooie vakwerkhuizen en een kathedraal. Daarna rijden we naar ons overnachtingshotel in Duitsland.
8e dag De bus brengt ons weer naar het wisselpunt, waar we na de afscheidsmaaltijd tussen 17.30 en 18.30 uur afscheid nemen van elkaar. Een andere bus brengt je weer naar de uitstapplaats.

Verschillende hotels
Hotel Comwell Køge Strand
- ligging aan het strand dicht bij het centrum en haven
Hotel Comwell Middelfart
- ligging aan de Koldingfjord
- verblijf in 2-persoonskamers met tv, badkamer met bad of douche en toilet
- receptie, restaurant, bar, lounge, fitness


Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel. Lunchen doen we in of buiten het hotel.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Vertrek en aankomst
Verschillende opstapplaatsen. Je wordt op je opstapplaats opgehaald en door een bus naar het wisselpunt gebracht. Op de laatste dag word je vanaf het wisselpunt naar je uitstapplaats gebracht. Op de heen- en terugreis zit GEEN Dolfijnbegeleiding in de bus, die zie je pas op het wisselpunt. Je moet dus zelfstandig het eerste en laatste stuk van de reis in de bus kunnen reizen! Dolfijn en de touroperator zijn niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen of kosten die voortvloeien uit het niet (geheel) zelfstandig kunnen reizen op de heen- en terugreis). Je kunt ook direct naar het wisselpunt komen of gebruik maken van de taxi-service van de touroperator. Hoe verder je van het wisselpunt woont, des te vroeger moet je opstappen (de opstaptijd is tussen 5:00 en 8:00 uur) en des te later stap je uit (uitstaptijd is tussen 19:00 en 23:00 uur). Mogelijk moet je op de heen- en/of terugreis naar het wisselpunt een keer overstappen. De precieze opstaptijd krijg je ongeveer een week van tevoren.
Het wisselpunt is: Partycentrum Boszicht/restaurant Juffrouw Tok in Didam


Bijzonderheden
Wij hebben deze reis ingekocht bij Oad. Je maakt deze reis samen met andere toeristen. Dat houdt in dat we de reis en het programma samen met hen doen. Je moet voor deze reis goed ter been zijn en minimaal 45 minuten achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen. Rolstoelen en rollators zijn niet toegestaan. Ook kan de begeleiding maar zeer beperkt loophulp bieden. Je gaat vaak de bus in en uit en er worden bijna elke dag uitstapjes gemaakt. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn! Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 309,-.

We weten niet welke regels er in 2022 gaan gelden i.v.m. Corona. Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels van het RIVM, de Nederlandse overheid en plaatselijke richtlijnen en regels. Deze kunnen anders zijn dan op het moment van aanmelding.
Het is mogelijk dat je hiervoor extra gegevens aan ons door moet geven zoals vaccinatie- en ID of paspoortgegevens. Als, na aanmelding, voor het reizen naar een bestemming extra voorwaarden gaan gelden zoals QR-codes, verplichte vaccinaties, houdbaarheidstermijnen van vaccinaties, testen enz, is de reiziger daar zelf verantwoordelijk voor.
Veranderende of veranderde voorwaarden/eisen voor vertrek of tijdens de reis zijn geen geldige reden van annuleren.
Wanneer wij binnen de overheidsrichtlijnen en -protocollen de reis op een verantwoorde en veilige manier uit kunnen voeren, kun je de reis niet gratis annuleren. Zie hiervoor de ANVR reizigersvoorwaarden art. 9.2 en de voorwaarden van onze annuleringsregeling (als je daar aan deelneemt) op onze website.
Reizigers die niet voldoen aan de eisen voor het reizen naar een bestemming, kunnen door de reisbegeleiding, of uitvoerder van de reis geweigerd worden. Kosten door positief testen op de bestemming vallen niet onder onze reisverzekering en komen dus voor rekening van de reiziger zelf.
Hoewel wij ons aan de richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Reizigers die zich, ondanks aanwijzingen van de reisbegeleiding of anderen, niet aan de geldende regels houden, zijn zelf aansprakelijk te stellen voor eventuele (financiële) gevolgen.
Als Dolfijn als organisator de reis annuleert, krijg je binnen 14 dagen je geld (excl. de eventuele SGR-bijdrage) terug. Zie voor meer informatie: Corona informatie.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media.
Help je ons om de website en de reisgids mooi te maken? Vul op het aanmeldingsformulier in of en zo ja, waar wij foto’s waar jij herkenbaar op staat, mogen gebruiken!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud i.v.m. de Corona- maatregelen.