Parijs (Frankrijk)


Status: VOL 
Heen: 31-07-2022
Terug: 04-08-2022
Aantal dagen: 5
Totaal prijs: € 935,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 43,00
Zakgeldadvies: € 80,00
Reizigers: max. 10
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Vertrek: Utrecht Transferium Westraven aan de A12
Vertrektijd: 09:30 uur
Tijd terug: 17:30 uur
Parijs, de hoofdstad van Frankrijk met veel bijnamen: de stad van de liefde, de lichtstad, de stad van de mode, de stad van de kunst.... We gaan tijdens deze reis bekende en onbekende dingen zien en beleven. Wist je bijvoorbeeld dat Parijs ook een vrijheidsbeeld heeft? We gaan elke dag op stads-ontdekkingstocht. Met de tips van een Dolfijn Parijs specialist wordt dit een unieke ervaring! Vind je Parijs leuk, maar het Disneypark ook? Je kunt dan ook voor onze reis Parijs met Disney (incl. 2 dagen Disneypark) kiezen.


Mogelijkheden voor uitstapjes en activiteiten

- de bekendste toeristische attracties zien: de Eiffeltoren, de Sacré Coeur en Montmartre, de Arc de Triomphe, de Pyramide bij het Louvre, de Notre Dame, de bruggen over de Seine enz.
- minder bekende plekken zoals de liefdesmuur, het vrijheidsbeeld, prachtige parken met grote vijvers, zoals Butte Chaumont met een heuse waterval
- de Romeinse arena of de dierentuin, zomaar midden in de stad
- een ritje met de metro zonder bestuurder
- varen over de Seine
- uitzicht over de stad vanaf het dak van de hoogste wolkenkrabber van Frankrijk; Tour Montparnasse van 225 m hoog
We reizen met 4 groepen van 10 reizigers en 2 begeleiders in dezelfde bus. De Disneygroepen slapen in hetzelfde hotel, de groep zonder Disney slaapt in een ander hotel. Tijdens de bezoeken aan Disney en in Parijs kunnen we in verschillende groepen leuke dingen doen. Jouw groep bestaat dus uit max. 10 reizigers en 2 begeleiders

Ibis Hotel Paris La Villette Cité des Sciences
- ligging bij Parc La Vilette met o.a. het leuke wetenschapsmuseum, 10 min van de metro die ons in 20 minuten bij de meeste bekende attracties brengt.
- 2-persoonskamers met tv en badkamer met bad en/of douche en toilet
- receptie, lift, restaurant, bar

Maaltijden
Ontbijt in het hotel. Voor de lunch en het diner zoeken we leuke plekjes op.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Bijzonderheden
De 4 Parijs-groepen reizen samen in de bus, de Disneygroepen gaan apart op weg en slapen ook in een ander hotel, Je gaat dus met dit kleine groepje op pad. Je moet voor deze reis zeer goed ter been zijn, minimaal een uur achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen. Rolstoelen en rollators zijn niet toegestaan. In Parijs maken we gebruik van de metro waar (rol)trappen zijn. Dit is een mooie, maar vermoeiende reis waarbij je bijna de hele dag op pad bent. Natuurlijk houden we regelmatig pauze. Je mag in Parijs NIET ALLEEN OP PAD. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn! Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 149,-

We weten niet welke regels er in 2022 gaan gelden i.v.m. Corona. Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels van het RIVM, de Nederlandse overheid en plaatselijke richtlijnen en regels. Deze kunnen anders zijn dan op het moment van aanmelding.
Het is mogelijk dat je hiervoor extra gegevens aan ons door moet geven zoals vaccinatie- en ID of paspoortgegevens. Als, na aanmelding, voor het reizen naar een bestemming extra voorwaarden gaan gelden zoals QR-codes, verplichte vaccinaties, houdbaarheidstermijnen van vaccinaties, testen enz, is de reiziger daar zelf verantwoordelijk voor.
Veranderende of veranderde voorwaarden/eisen voor vertrek of tijdens de reis zijn geen geldige reden van annuleren.
Wanneer wij binnen de overheidsrichtlijnen en -protocollen de reis op een verantwoorde en veilige manier uit kunnen voeren, kun je de reis niet gratis annuleren. Zie hiervoor de ANVR reizigersvoorwaarden art. 9.2 en de voorwaarden van onze annuleringsregeling (als je daar aan deelneemt) op onze website.
Reizigers die niet voldoen aan de eisen voor het reizen naar een bestemming, kunnen door de reisbegeleiding, of uitvoerder van de reis geweigerd worden. Kosten door positief testen op de bestemming vallen niet onder onze reisverzekering en komen dus voor rekening van de reiziger zelf.
Hoewel wij ons aan de richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Reizigers die zich, ondanks aanwijzingen van de reisbegeleiding of anderen, niet aan de geldende regels houden, zijn zelf aansprakelijk te stellen voor eventuele (financiële) gevolgen.
Als Dolfijn als organisator de reis annuleert, krijg je binnen 14 dagen je geld (excl. de eventuele SGR-bijdrage) terug. Zie voor meer informatie: Corona informatie.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media.
Help je ons om de website en de reisgids mooi te maken? Vul op het aanmeldingsformulier in of en zo ja, waar wij foto’s waar jij herkenbaar op staat, mogen gebruiken!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud i.v.m. de Corona- maatregelen.