Bodensee en het eiland Mainau (Duitsland)


Status: VOL 
Heen: 04-06-2022
Terug: 10-06-2022
Aantal dagen: 7
Totaal prijs: € 1359,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 0,00
Zakgeldadvies: € 70,00
Reizigers: max. 8
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Vertrek:
Wisselplaats: Didam
Vertrektijd: 00:00 uur
Tijd terug: 00:00 uur
Op de grens van Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland ligt een groot meer met de naam Bodensee. We gaan mooie excursies maken naar o.a. het indrukwekkende bloemeneiland Mainau. Je gaat ook naar de beroemde watervallen van Schaffhausen. Een mooie reis waarop je veel gaat zien!

Programma (onder voorbehoud)
1e dag: Via het opstapsysteem gaan we naar Didam waar we elkaar ontmoeten en na de koffie met wat lekkers in de bus stappen. Met een aantal stops voor de koffie en de lunch komen we voor het diner in Kiꞵlegg im Algäu aan. De Duitse ‘ringel-s’ ꞵ in Kiꞵlegg spreek je uit als de s. Je zegt: Kiesleg. De komende week wordt in het hotel een gezellige muziekavond georganiseerd.
2e dag: We maken eerst een wandeling in de omgeving van het hotel. ’s Middags bezoeken we de leuke plaats Ravensburg met een mooi oud centrum waar ook een leuk spelletjesmuseum staat.
3e dag: De bus brengt ons naar Meersburg aan de Bodensee. In de Bodensee (‘see’ betekent meer in het Nederlands, verwarrend hè?) ligt het Bloemeneiland Mainau. Hier groeien bijzondere bloemen en bomen die vaak alleen voorkomen rond de Middellandse Zee. Er staat ook een mooi slot. Mainau is een wereldberoemde toeristische attractie!
4e dag: Ook vandaag gaan we naar de Bodensee, maar deze keer naar Lindau. Ook deze mooie stad ligt op een eiland en het centrum is prachtig met oude gebouwen, kerken en natuurlijk ook gezellige plekjes om koffie te drinken. We maken een boottocht en gaan daarna verder naar Konstanz waar we door de kronkelige steegjes kunnen wandelen. Met de veerboot varen we naar Meersburg en daarna rijdt de bus ons naar het hotel.
5e dag; We beginnen vandaag met een bezoek aan Wangen waar het markt is. In het centrum zijn leuke winkeltjes. Als je op zoek bent naar een origineel souvenir, zit je hier goed!
Daarna rijden we naar de Oostenrijkse grens, daar ligt Obersdorf met een autovrij centrum. Op de terugweg stoppen we bij een Schnappsbranderij. Schnapps is een Duits borreltje dat je natuurlijk ook mag proeven.
6e dag: We rijden een stukje door Zwitserland naar de grootste waterval van Europa, de waterval van Schaffhausen. Die is maar liefst 23 meter hoog en 150 meter breed. We varen op een boot er naar toe. Onderweg terug maken we een stop in het leuke stadje Stein am Rhein, hier ligt o.a. de Abdij van St. Georgen, een middeleeuwse abdij.
7e dag: Na het ontbijt gaan de koffers in de bus en rijden we naar Nederland. In Didam nemen we, na de afscheidsmaaltijd, afscheid van elkaar en gaan met de terugbussen weer naar de uitstapplaatsen.

Hotel Ochsen
- ligging in het centrum van Kiꞵlegg, achter het hotel ligt een park.
- receptie, lounge, restaurant, bar, biergarten en (tegen betaling wellness met sauna, stoombad, bierbad, rustruimtes e.d.)
- 2-persoonskamers met tv en badkamer met bad of douche.
Sommige kamers liggen aan de overkant in hotel Schlosskeller


Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel. Lunchen doen we in of buiten het hotel.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Vertrek en aankomst
Verschillende opstapplaatsen. Je wordt op je opstapplaats opgehaald en door een bus naar het wisselpunt gebracht. Op de laatste dag word je vanaf het wisselpunt naar je uitstapplaats gebracht. Op de heen- en terugreis zit GEEN Dolfijnbegeleiding in de bus, die zie je pas op het wisselpunt. Je moet dus zelfstandig het eerste en laatste stuk van de reis in de bus kunnen reizen! Dolfijn en de touroperator zijn niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen of kosten die voortvloeien uit het niet (geheel) zelfstandig kunnen reizen op de heen- en terugreis). Je kunt ook direct naar het wisselpunt komen of gebruik maken van de taxi-service van de touroperator. Hoe verder je van het wisselpunt woont, des te vroeger moet je opstappen (de opstaptijd is tussen 5:00 en 8:00 uur) en des te later stap je uit (uitstaptijd is tussen 19:00 en 23:00 uur). Mogelijk moet je op de heen- en/of terugreis naar het wisselpunt een keer overstappen. De precieze opstaptijd krijg je ongeveer een week van tevoren.
Het wisselpunt is: Partycentrum Boszicht/restaurant Juffrouw Tok in Didam.

Bijzonderheden
Wij hebben deze reis ingekocht bij Oad. Je maakt deze reis samen met andere toeristen. Dat houdt in dat we de reis en het programma samen met hen doen. Je moet voor deze reis goed ter been zijn en minimaal 45 minuten achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen. Voor het bezoek aan de Kitzlochklamm moet je heel goed ter been zijn, dit is een wandeling met veel trappen! Rolstoelen en rollators zijn niet toegestaan. Ook kan de begeleiding maar zeer beperkt loophulp bieden. Je gaat vaak de bus in en uit en er worden bijna elke dag uitstapjes gemaakt. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn! Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 205,-.

We weten niet welke regels er in 2022 gaan gelden i.v.m. Corona. Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels van het RIVM, de Nederlandse overheid en plaatselijke richtlijnen en regels. Deze kunnen anders zijn dan op het moment van aanmelding.
Het is mogelijk dat je hiervoor extra gegevens aan ons door moet geven zoals vaccinatie- en ID of paspoortgegevens. Als, na aanmelding, voor het reizen naar een bestemming extra voorwaarden gaan gelden zoals QR-codes, verplichte vaccinaties, houdbaarheidstermijnen van vaccinaties, testen enz, is de reiziger daar zelf verantwoordelijk voor.
Veranderende of veranderde voorwaarden/eisen voor vertrek of tijdens de reis zijn geen geldige reden van annuleren.
Wanneer wij binnen de overheidsrichtlijnen en -protocollen de reis op een verantwoorde en veilige manier uit kunnen voeren, kun je de reis niet gratis annuleren. Zie hiervoor de ANVR reizigersvoorwaarden art. 9.2 en de voorwaarden van onze annuleringsregeling (als je daar aan deelneemt) op onze website.
Reizigers die niet voldoen aan de eisen voor het reizen naar een bestemming, kunnen door de reisbegeleiding, of uitvoerder van de reis geweigerd worden. Kosten door positief testen op de bestemming vallen niet onder onze reisverzekering en komen dus voor rekening van de reiziger zelf.
Hoewel wij ons aan de richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Reizigers die zich, ondanks aanwijzingen van de reisbegeleiding of anderen, niet aan de geldende regels houden, zijn zelf aansprakelijk te stellen voor eventuele (financiële) gevolgen.
Als Dolfijn als organisator de reis annuleert, krijg je binnen 14 dagen je geld (excl. de eventuele SGR-bijdrage) terug. Zie voor meer informatie: Corona informatie.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media.
Help je ons om de website en de reisgids mooi te maken? Vul op het aanmeldingsformulier in of en zo ja, waar wij foto’s waar jij herkenbaar op staat, mogen gebruiken!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud i.v.m. de Corona- maatregelen.