Zeilen (Nederland)


Status: VOL 
Heen: 05-08-2023
Terug: 11-08-2023
Aantal dagen: 7
Totaal prijs: € 1149,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 54,00
Zakgeldadvies: € 80,00
Reizigers: max. 16
Begeleiders: max. 4
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Vertrek: Monnickendam, 't Prooyen tegenover nr. 4
Vertrektijd: 14:00 uur
Tijd terug: 16:00 uur
Boek voor 1-1-2023 en krijg € 25,- vroegboekkorting!

Dolfijn gaat weer zeilen. Al jaren een reis vol zeilplezier. Met schipper Hans van Klipper de Korevaer zeilen we over het IJsselmeer. Je kunt lekker relaxen aan boord, maar.. je helpt natuurlijk ook af en toe met het hijsen van de zeilen, tafel dekken en andere kleine klusjes aan boord. Hijs de zeilen en ga mee met Dolfijn! Bekijk ook het filmpje op op youtube


Programma (onder voorbehoud)
1e dag Om 14.00 uur schepen we in Monnickendam in, we maken kennis met elkaar en nemen samen de boordregels door. Daarna is het tijd om van wal te steken en te gaan varen.
2e dag t/m 6e dag De schipper bepaalt aan de hand van de wind en de mogelijkheden de route. Als we aan het varen zijn, merk je pas hoe groot het IJsselmeer is; vaak zien we het land niet meer. We leggen waarschijnlijk aan in Volendam, Hoorn en Enkhuizen en aan de andere kant van het IJsselmeer, in Workum in Friesland. In elke plaats waar we aanleggen gaan we aan wal om leuke dingen te doen. Vanaf de Korevaer kun je op sommige plaatsen ook zwemmen of Hans trekt je in een rubberboot mee in zijn speedboot. Goed vasthouden!!
7e dag Na het ontbijt varen we naar Monnickendam. We maken er nog een mooie zeildag van, want pas aan het einde van de middag meren we aan. Hier nemen we afscheid van elkaar en kan de Dolfijnvlag weer uit de mast.

Klipper de Korenvaer foto
- 37 m lange klipper met op het dek een grote ‘kuip’ waar we heerlijk kunnen zitten
- 2- tot 4-persoonshutten met stapelbedden
- 5 toiletten en 3 douches
- salon met gezellige scheepsinrichting met tafels, banken en stoelen, bar en kombuis (keuken)


Maaltijden
Alle maaltijden zijn aan boord. Misschien maken we een keer een lunchpakket klaar. Bij de maaltijden wordt van je verwacht dat je af en toe helpt met tafel dekken, voorbereiden van de maaltijd, afruimen, afwassen en opruimen.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Bijzonderheden
Aan boord woont ook een hond. De schipper bepaalt de route. Aan boord moet je je aan de boordregels houden. Je moet voor deze reis kunnen zwemmen, goed ter been zijn en kunnen traplopen. Op deze reis zijn loophulpmiddelen niet toegestaan. Aan boord is een aantal steile trappen. We verlaten het schip via een loopplank, soms via andere schepen. Er wordt zoveel mogelijk gezeild, maar als dat niet mogelijk is, wordt er op de motor gevaren. Op deze reis zijn geen eenpersoonshutten beschikbaar. De hutverdeling gaat zoveel mogelijk met 2 of 3 reizigers per hut. Je moet zelf een dekbed of slaapzak en kussensloop meenemen, onderlakens en kussens zijn aan boord. Verder adviseren wij mee te nemen: regenkleding, stevige schoenen met stroef profiel en waterproof zonnebrand met hoge beschermingsfactor.Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn!

De hutten hebben niet veel bagageruimte en daarom mag je je bagage niet in een koffer meenemen. Neem je bagage mee in een tas. Koffers kunnen door de reisbegeleiding geweigerd worden.

We weten niet welke regels er in 2023 gaan gelden i.v.m. Corona. Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels van het RIVM, de Nederlandse overheid en plaatselijke richtlijnen en regels. Deze kunnen anders zijn dan op het moment van aanmelding.
Het is mogelijk dat je hiervoor extra gegevens aan ons door moet geven zoals vaccinatie- en ID of paspoortgegevens. Als, na aanmelding, voor het reizen naar een bestemming extra voorwaarden gaan gelden zoals QR-codes, verplichte vaccinaties, houdbaarheidstermijnen van vaccinaties, testen enz, is de reiziger daar zelf verantwoordelijk voor.
Veranderende of veranderde voorwaarden/eisen voor vertrek of tijdens de reis zijn geen geldige reden van annuleren.
Wanneer wij binnen de overheidsrichtlijnen en -protocollen de reis op een verantwoorde en veilige manier uit kunnen voeren, kun je de reis niet gratis annuleren. Zie hiervoor de ANVR reizigersvoorwaarden art. 9.2 en de voorwaarden van onze annuleringsregeling (als je daar aan deelneemt) op onze website.
Reizigers die niet voldoen aan de eisen voor het reizen naar een bestemming, kunnen door de reisbegeleiding, of uitvoerder van de reis geweigerd worden.Hoewel wij ons aan de richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Reizigers die zich, ondanks aanwijzingen van de reisbegeleiding of anderen, niet aan de geldende regels houden, zijn zelf aansprakelijk te stellen voor eventuele (financiële) gevolgen.
Als Dolfijn als organisator de reis annuleert, krijg je binnen 14 dagen je geld (excl. de eventuele SGR-bijdrage) terug.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media.
Help jij ons om de website en de reisgids mooi te maken? Vul op het aanmeldingsformulier in of en zo ja, waar wij foto’s waar jij herkenbaar op staat, mogen gebruiken!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud.