Wandelen in Oostenrijk (Oostenrijk)


Status: Beschikbaar
Heen: 09-09-2023
Terug: 16-09-2023
Aantal dagen: 8
Totaal prijs: € 1749,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 83,00
Zakgeldadvies: € 80,00
Reizigers: max. 10
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar


Vertrek: Utrecht CS
Vertrektijd: 06:30 uur
Tijd terug: 20:45 uur
Ik heb nog nooit zo'n mooi uitzicht gezien! Dat zei een van de wandelaars die in 2022 mee ging op de Dolfjin wandelreis in Oostenrijk. Ook dit jaar organiseren we weer, in samenwerking met Bettina en Mark van herberg Dreilandenwirt een reis voor de echte wandelaars. De reis begint met een treinreis naar Radstadt waar we opgehaald worden en naar de herberg gereden worden. Vanaf dag 2 gaan we onder leiding van Bettina fantastische bergwandelingen maken. Zij is niet alleen bergwandelgids, maar weet ook ontzettend veel van de natuur en kent de omgeving op haar duimpje. Je kan genieten van de geweldige wandelingen met uitzicht en gezonde berglucht. Deze reis is alleen geschikt voor goede wandelaars en goede wandelschoenen zijn verplicht. Natuurlijk neem je ook een rugzakje mee voor het lunchpakket.


Programma (onder voorbehoud)
1e dag Vanuit Utrecht vertrekken we in de vroege ochtend met de trein naar Radstadt in Oostenrijk. Na een aantal keren overstappen, komen we daar aan en worden opgewacht door Bettina en Mark. Zij brengen ons met busjes naar het plaatsje Lessach waar Dreiländerwirt staat. We maken kennis tijdens het late diner en duiken daarna lekker ons bed in.
2e dag We beginnen de dag met het doornemen van het programma en een kennismaking met de omgeving. In 2 groepen proberen we antwoorden te vinden op een vragenlijst. De antwoorden zijn onderweg te vinden. We lopen door het dorp naar een ruïne waar we kunnen kegelen op een natuurkegelbaan en langs het rivierdal. Voor de lunch moeten we hout sprokkelen, want we grillen worstjes op een vuurtje. De liefhebbers kunnen na deze ontdekkingswandeling nog een stuk lopen langs de rivier, maar we kunnen ook 'thuis' blijven.
3e dag Met de busjes worden we naar de Prebersee gebracht. Vanaf dit meer wandelen we met GPS, kaart en kompas via jagerspaden, door veenbossen en over weilanden door de mooie natuur. Bettina vertelt over de planten en de dieren die hier leven. We plukken samen eetbare paddenstoelen, bessen en kruiden om het avondeten nog smakelijker te maken. Bettina weet precies wat je wel en wat je niet mag plukken. Onderweg komen we bij een veenmeertje, de Dürrenecksee. Hier kunnen we ‘zweven’ op het trilveen, heel bijzonder! Als we bij het Prebermeer terugkomen, kan er nog gezwommen worden.
Op de terugweg rijden we naar Tamsweg waar een mooi marktplein is met winkeltjes en een banketbakker die bekend staat om het heerlijke ijs. Daarna kun je kiezen: loop je ook het laatste stuk nog of rij je met de busjes mee? Vanavond koken we samen en gebruiken o.a. wat we zelf geplukt hebben.
4e dag Vandaag staat er geen wandeling gepland. We kunnen heerlijk uitrusten, maar we kunnen ook naar het middeleeuwse stadje Mauterndorf en daar met de gondelbaan omhoog voor het uitzicht. Vanavond eten we in een restaurant in de buurt.
5e dag Bettina en Mark brengen ons naar de hoogstgelegen boerderij van Land Salzburg op 1440 m op de Wiesberg. De prachtige Weg der Stille loopt via het almhuttendorp naar de Wildbachhütte op ruim 1800 m. In de hut kunnen we wat eten en drinken waarna we aan de terugwandeling beginnen.
6e dag We gaan vandaag naar Ramingstein waar we een zilvermijn bezoeken. Een warme trui is echt nodig, want het is hier altijd 8 graden. Met een helm op, een regenjas aan en een lamp gaan we de berg in. Bettina is gids in deze mijn, dus kun je al je vragen aan haar stellen. Op de terugweg kunnen we in Tamsweg een stop maken voor zo’n heerlijk ijsje of om wat te kopen in een van de winkeltjes.
7e dag Vandaag geen lange, maar wel een heel mooie wandeling! We lopen door sprookjesachtige bossen en langs klaterende watervallen. We wandelen naar het UNESCO-Biosfeerpark waar bronnen en watervallen zijn. Hier groeien bijzondere planten die je normaal gesproken niet opvallen, maar die Bettina precies aan kan wijzen. We eindigen weer op de parkeerplaats waar we begonnen zijn en waar we in een bezoekershut wat kunnen drinken. Na het diner is het op tijd naar bed, want we moeten morgen vroeg op.
8e dag De wekker gaat heeeel vroeg, want we nemen een vroege trein vanuit Radstadt en die willen we niet missen. We worden naar het station gebracht waar we Bettina en Mark uitzwaaien. We hebben de hele dag de tijd om na te praten over deze geweldige wandelvakantie, elkaars foto’s te bekijken en om onze vermoeide kuiten rust te geven.

Herberg/pension Dreiländewirt
- ligging in het dorp Lessach op 1200 m hoog
- De herberg bestaat uit verschillende gebouwen met o.a. grote woonkamer, keuken, eetruimte.
- tuin met bank en stoelen, plantenkas, groentetuin en kippenhok
- 2, 3 of 4-persoonskamers met badkamer met douche en toilet in of bij de kamer, handdoeken in de kamers
- 2 aparte toiletten


Maaltijden
Het ontbijt en het avondeten in de herberg, er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van lokale producten (ook die we zelf plukken), groenten en kruiden uit de tuin en eieren uit het kippenhok. We maken zelf een lunchpakket klaar voor onderweg of eten wat onderweg. In de Herberg is de koffie, thee en zelfgemaakte kruidenlimonade de hele dag gratis. We gaan ook 1x uit eten.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Bijzonderheden
Je moet voor deze reis zeer goed ter been zijn, een goede wandelconditie hebben, minimaal een aantal uren, zelfstandig en in een goed tempo achter elkaar (zonder loophulp) kunnen lopen (uiteraard met pauzes) en goed kunnen traplopen. Daarnaast ben je verplicht om goede wandelschoenen mee te nemen. Deze reis is NIET geschikt voor reizigers die niet alleen achter mogen en/of kunnen blijven. Op deze reis is geen loophulp(middel) mogelijk. Dit is een treinreis, je neemt je bagage mee in een goed draagbare of rijdbare reistas of koffer. Hou rekening met de beperkte bagageruimte in de treinen, met het feit dat je over moet stappen en het feit dat de begeleiding niet jouw bagage kan tillen of rijden. Zij hebben immers hun eigen bagage. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn!
Er zijn geen eenpersoonskamers beschikbaar. Liever dit gebied met busjes verkennen? Kijk dan bij onze excursiereis naar de Lungau.

We weten niet welke regels er in 2023 gaan gelden i.v.m. Corona. Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels van het RIVM, de Nederlandse overheid en plaatselijke richtlijnen en regels. Deze kunnen anders zijn dan op het moment van aanmelding.
Het is mogelijk dat je hiervoor extra gegevens aan ons door moet geven zoals vaccinatie- en ID of paspoortgegevens. Als, na aanmelding, voor het reizen naar een bestemming extra voorwaarden gaan gelden zoals QR-codes, verplichte vaccinaties, houdbaarheidstermijnen van vaccinaties, testen enz, is de reiziger daar zelf verantwoordelijk voor.
Veranderende of veranderde voorwaarden/eisen voor vertrek of tijdens de reis zijn geen geldige reden van annuleren.
Wanneer wij binnen de overheidsrichtlijnen en -protocollen de reis op een verantwoorde en veilige manier uit kunnen voeren, kun je de reis niet gratis annuleren. Zie hiervoor de ANVR reizigersvoorwaarden art. 9.2 en de voorwaarden van onze annuleringsregeling (als je daar aan deelneemt) op onze website.
Reizigers die niet voldoen aan de eisen voor het reizen naar een bestemming, kunnen door de reisbegeleiding, of uitvoerder van de reis geweigerd worden.Hoewel wij ons aan de richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Reizigers die zich, ondanks aanwijzingen van de reisbegeleiding of anderen, niet aan de geldende regels houden, zijn zelf aansprakelijk te stellen voor eventuele (financiële) gevolgen.
Als Dolfijn als organisator de reis annuleert, krijg je binnen 14 dagen je geld (excl. de eventuele SGR-bijdrage) terug.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media.
Help jij ons om de website en de reisgids mooi te maken? Vul op het aanmeldingsformulier in of en zo ja, waar wij foto’s waar jij herkenbaar op staat, mogen gebruiken!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud.