Boot-Fiets vakantie België (België)


Status: VOL 
Heen: 05-08-2023
Terug: 12-08-2023
Aantal dagen: 8
Totaal prijs: € 1654,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 78,00
Zakgeldadvies: € 90,00
Reizigers: max. 10
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Vertrek: Utrecht P+R Westraven
Vertrektijd: 14:00 uur
Tijd terug: 12:45 uur
Schipper Marius van de Feniks ontvangt al een paar jaar Dolfijngroepen. Dit jaar heeft hij een mooie, vlakke route uitgestippeld: een rondje van Brugge door België, Frankrijk en Nederland terug naar Brugge. Vanuit Utrecht word je door ons naar Brugge gebracht waar de tocht begint. Je slaapt aan boord waar je ook ontbijt en ’s avonds warm eet. Overdag vaart de Feniks naar de volgende stopplaats, maar wij gaan deze routes fietsen. Je fietst maximaal 45 km per dag met natuurlijk regelmatig een pauze. Aan boord staan de fietsen met handremmen en versnellingen klaar. Natuurlijk varen we ook af en toe een stukje mee en mag je een kijkje nemen in de stuurhut.


Route (onder voorbehoud)
1e dag Vanuit Utrecht wordt je met een busje en personenauto naar Brugge gebracht. We starten met een korte route van ongeveer 25 km langs het oudste kanaal van België van Brugge en Gent naar de Noordzee.We rijden naar het mooie stadje Oudenburg waar de Feniks ook naar toe gevaren is.
2e dag Vandaag beginnen we met een rit naar Nieuwpoort, bekend van de slag bij Nieuwpoort. Van hieruit fietsen we, langs de duinen en het strand naar Veurne dat ook wel klein Brugge genoemd wordt. Net zo indrukwekkend als Brugge maar kleiner en minder toeristisch.
3e dag Na het ontbijt stappen we weer op de fiets voor een mooie route o.a. door het natuurreservaat De Moeren en naar Duinkerke dat net over de Belgisch-Franse grens ligt. Na de lunch rijden we langs het Franse en Belgische strand naar Nieuwpoort waar we weer aan boord gaan.
4e dag Langs de rivier de IJzer fietsen we naar Diksmuide, in deze omgeving is in de Eerste Wereldoorlog veel gevochten en zijn veel begraafplaatsen. Onze eindbestemming voor vandaag is het mooie plaatsje Fintele bij de sluis naar het Lo-kanaal.
5e dag Vanuit Fintele rijden we op het gemakje richting Diksmuide. We rijden door het land van de Belgische bierbrouwerijen. We kunnen een kijkje nemen in de hop-boerderij in Poperingen of stoppen bij de St. Sixtus abdij in Westvleteren. Hier maken de broeders het bier dat al vaak tot lekkerste bier van de wereld is verkozen. Niet teveel proeven, want we moeten nog een stukje verder.... Langs het Lo-kanaal fietsen we naar Diksmuide voor de overnachting.
6e dag We beginnen de dag met een bezoek aan de mooie stad Ieper waar we de Grote Markt en de Menenpoort kunnen zien. In de Menenpoort staan de namen van 55,000 in de Eerste Wereldoorlog gesneuvelde soldaten. We gaan verder over een bijzonder fietspad dat aangelegd is op een oude spoorlijn naar Plassendale
7e dag Onze laatste fietsdag! We rijden door boerenland de Nederlandse grens over voor een stop in het plaatsje Sluis om vervolgens verder naar de Feniks te rijden die in Brugge voor ons klaar ligt. Vanavond moeten we helaas al weer onze tassen inpakken.
8e dag Na het ontbijt komt het busje en de auto ons ophalen om naar Utrecht te brengen.

Passagiersschip Feniks
- 30 m lang en 5 m breed vrachtschip dat omgebouwd is tot een passagiersschip
- 2-persoonshutten met douche, toilet en wastafel
- gezelschapsruimte, waar ook gegeten wordt, met een bank, tafels en stoelen, tv en koelkast met drankjes (tegen betaling)
- We kunnen op het dek zitten, waar we bij goed weer ook eten.
- Aan boord kunnen kleine wasjes gedaan worden door het boordpersoneel (ondergoed, sokken, T-shirts), wel zelf te drogen hangen.


Maaltijden
Ontbijt en avondeten aan boord, lunchpakket of lunch onderweg. We gaan ook een keer aan de wal uit eten.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Bijzonderheden
De schipper bepaalt n.a.v. de omstandigheden de route. Aan boord moet iedereen zich aan de boordregels houden. Je moet voor deze reis goed ter been zijn, goed kunnen traplopen en goed kunnen fietsen! Aan boord zijn 2 steile trappen en je bereikt het schip via een loopplank. Loophulp en loophulpmiddelen zijn niet mogelijk.
Dit is een FIETSREIS, voor deze reis moet je goed kunnen fietsen en zelfstandig kunnen deelnemen aan het verkeer. Aan boord staan fietsen met handremmen en versnellingen. Er is een klein aantal e-bikes te huur, toeslag is € 75,-. Eigen fiets mee nemen is NIET mogelijk. Het is verplicht om tijdens het fietsen een fietshelm te dragen. Deze zijn gratis beschikbaar aan boord.
Op deze reis zijn 2 eenpersoonshutten beschikbaar. Toeslag € 75,-. Je slaapt dan in het onderste bed van een stapelbed.
Hutten op dit soort schepen zijn altijd kleiner dan een hotelkamer. In de hutten is weinig kastruimte. Omdat je vanuit Utrecht met een busje en personenauto naar Brugge gebracht wordt (en terug) neem je je bagage niet mee in een reistas NIET in een koffer. Koffers kunnen op de opstapplaats geweigerd worden. De bedden zijn opgemaakt en er liggen handdoeken. Aan boord kunnen kleine wasjes gedaan worden (sokken, ondergoed, T-shirts). Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn!

We weten niet of en zo ja welke regels i.v.m. corona in 2023 op onze vakantiebestemmingen gaan gelden.
Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels die onderweg en ter plaatse gelden. Deze kunnen tussen de aanmelding en het vertrek veranderen. Dat kan bijvoorbeeld inhouden dat een vaccinatiebewijs weer nodig is. Als je na de aanpassing van de regels niet kunt voldoen aan de nieuwe regels en de reis is op een verantwoorde en veilige manier door ons uit te voeren, dan is het niet kunnen voldoen aan de voorwaarden geen geldige reden van annuleren. Hoewel wij ons aan de richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Als Dolfijn als organisator de reis annuleert, krijg je binnen 14 dagen je geld (excl. de eventuele SGR-bijdrage) terug.
Vragen? Bel of mail ons gerust.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media.
Help jij ons om de website en de reisgids mooi te maken? Vul op het aanmeldingsformulier in of en zo ja, waar wij foto’s waar jij herkenbaar op staat, mogen gebruiken!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud.