Duitse Sprookjesroute - jongerenreis (Duitsland)


Status: nog 1 vrouw
Heen: 02-09-2023
Terug: 09-09-2023
Aantal dagen: 8
Totaal prijs: € 1240,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 57,00
Zakgeldadvies: € 80,00
Reizigers: max. 7
Begeleiders: 2
Leeftijd: 16 t/m 35 jaar


Vertrek: Utrecht Transferium Westraven aan de A12
Vertrektijd: 10:00 uur
Tijd terug: 16:00 uur
Je hoeft echt niet van sprookjes te houden of in sprookjes te geloven om deze reis te boeken. Deze reis heet Duitse Sprookjesroute omdat de plaatsen in deze omgeving de voorbeelden waren voor de sprookjesschrijvers de gebroeders Grimm. We zien o.a. de vlecht van Rapunzel, het kasteel van Doornroosje en de rattenvanger van Hamelen, maar we gaan ook een dag naar Kassel waar we op de Wilhelmshöhe geweldig uitzicht hebben. Dit is een jongerenreis, dus neem jij de uitdaging aan om van de top van de berg helemaal naar beneden te lopen? Vast onderdeel van deze reis is de leuke huifkartocht die we gaan maken. En weet je wat makkelijk is? De eigenaars zijn Nederlands!


Mogelijke excursies en activiteiten
- het kasteel van Doornroosje met het wildpark
- naar het oude centrum van Hannoversch Münden
- Kassel, met een autovrij centrum en de Wilhelmshöhe met mooie tuinen, watervallen, kastelen en mooi uitzicht over de stad
- naar Hamelen waar we op zoek gaan naar de rattenvanger
- de toren van Trendelburg waar de vlecht van Rapunzel hangt
- huifkartocht

Gasthaus Spiegelburg
- ligging aan de bosrand op 5 km van Hannoversch Münden, langs een rustige weg aan het water
- eenvoudige 2-4 persoonskamers met badkamer met douche en toilet
- gezellige bar met tv, darts en tafelvoetbal en spelruimte met o.a. poolbiljart
- restaurant met terras met uitzicht op de rivier
- Nederlandse eigenaars


Maaltijden
Ontbijt in het Gasthaus. Lunch en diner doen we in of buiten het Gasthaus.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Bijzonderheden
Je moet voor deze reis goed ter been zijn, minimaal een half uur, zelfstandig en in een goed tempo achter elkaar (zonder loophulp) kunnen lopen en goed kunnen traplopen. Op deze reis is geen loophulp(middel) mogelijk.
Er is 1 eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 185,-. Dit is een jongerenreis en kan in eerste instantie alleen geboekt worden door reizigers van 16 t/m 35 jaar. Als de reis te weinig aanmeldingen krijgt om door te laten gaan, wordt de reis opgengesteld voor reizigers t/m 45 jaar.
Dit is een busjesreis. De busjes hebben niet veel bagageruimte en daarom mag je je bagage niet in een koffer meenemen. Neem je bagage mee in een tas. Koffers kunnen door de reisbegeleiding geweigerd worden. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn.

We weten niet of en zo ja welke regels i.v.m. corona in 2023 op onze vakantiebestemmingen gaan gelden.
Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels die onderweg en ter plaatse gelden. Deze kunnen tussen de aanmelding en het vertrek veranderen. Dat kan bijvoorbeeld inhouden dat een vaccinatiebewijs weer nodig is. Als je na de aanpassing van de regels niet kunt voldoen aan de nieuwe regels en de reis is op een verantwoorde en veilige manier door ons uit te voeren, dan is het niet kunnen voldoen aan de voorwaarden geen geldige reden van annuleren. Hoewel wij ons aan de richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Als Dolfijn als organisator de reis annuleert, krijg je binnen 14 dagen je geld (excl. de eventuele SGR-bijdrage) terug.
Vragen? Bel of mail ons gerust.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media.
Help jij ons om de website en de reisgids mooi te maken? Vul op het aanmeldingsformulier in of en zo ja, waar wij foto’s waar jij herkenbaar op staat, mogen gebruiken!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud.