Texel (Nederland)


Status: Beschikbaar
Heen: 16-06-2023
Terug: 23-06-2023
Aantal dagen: 8
Totaal prijs: € 1025,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 46,00
Zakgeldadvies: € 80,00
Reizigers: max. 10
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar


Vertrek: Den Helder NS-station
Vertrektijd: 13:45 uur
Tijd terug: 12:30 uur
Texel kun je het beste op de fiets verkennen en dat gaan we op deze reis dan ook doen. We maken mooie fietstochten, natuurlijk met tussenstops. De reis begint in Den Helder, van daar uit gaan we met taxibusje naar de bungalows. De volgende dag halen we de huurfietsen op en kan ons fietsavontuur beginnen!


Mogelijke excursies en activiteiten
- op de fiets gaan we het eiland verkennen:
- Ecomare om o.a. de zeehonden te zien
- naar natuurgebied de Slufter, de Muy of de Schorren
- het Juttersmuseum
- de duinen en het strand
- de schapenboerderij
- een huifkartocht

Bungalowpark Landal Beach Park Texel
- ligging op 5 minuten fietsen van De Koog, duinen en het strand
- 2-persoonskamers in 6-persoons luxe bungalows
- woon-eetkamer, keuken en terras
- badkamer, douche en/of (bubbel)bad
- in De Koog: supermarkt, restaurants, bowling, subtropisch zwembad enz.


Maaltijden
Ontbijt en lunch verzorgen we zelf of we lunchen onderweg. ’s Avonds eten we in een restaurant of halen eten in huis.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige ID-kaart

Bijzonderheden
Dit is een fietsreis, er wordt elke dag gefietst. Je moet voor deze reis goed ter been zijn, minimaal een half uur, zelfstandig en in een goed tempo achter elkaar (zonder loophulp) kunnen lopen en goed kunnen traplopen. Op deze reis is geen loophulp(middel) mogelijk. Je moet ook goed kunnen fietsen en zelfstandig en veilig deel kunnen nemen aan het verkeer. Wij huren een standaard fiets met handremmen en versnellingen voor je, andere fietswensen zijn bespreekbaar. Er is een klein aantal e-bikes beschikbaar, hiervoor geldt een toeslag van € 75,- voor de hele reis.
Er zijn geen eenpersoonskamers beschikbaar. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn!

We weten niet welke regels er in 2023 gaan gelden i.v.m. Corona. Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels van het RIVM, de Nederlandse overheid en plaatselijke richtlijnen en regels. Deze kunnen anders zijn dan op het moment van aanmelding.
Het is mogelijk dat je hiervoor extra gegevens aan ons door moet geven zoals vaccinatie- en ID of paspoortgegevens. Als, na aanmelding, voor het reizen naar een bestemming extra voorwaarden gaan gelden zoals QR-codes, verplichte vaccinaties, houdbaarheidstermijnen van vaccinaties, testen enz, is de reiziger daar zelf verantwoordelijk voor.
Veranderende of veranderde voorwaarden/eisen voor vertrek of tijdens de reis zijn geen geldige reden van annuleren.
Wanneer wij binnen de overheidsrichtlijnen en -protocollen de reis op een verantwoorde en veilige manier uit kunnen voeren, kun je de reis niet gratis annuleren. Zie hiervoor de ANVR reizigersvoorwaarden art. 9.2 en de voorwaarden van onze annuleringsregeling (als je daar aan deelneemt) op onze website.
Reizigers die niet voldoen aan de eisen voor het reizen naar een bestemming, kunnen door de reisbegeleiding, of uitvoerder van de reis geweigerd worden.Hoewel wij ons aan de richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Reizigers die zich, ondanks aanwijzingen van de reisbegeleiding of anderen, niet aan de geldende regels houden, zijn zelf aansprakelijk te stellen voor eventuele (financiële) gevolgen.
Als Dolfijn als organisator de reis annuleert, krijg je binnen 14 dagen je geld (excl. de eventuele SGR-bijdrage) terug.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media.
Help jij ons om de website en de reisgids mooi te maken? Vul op het aanmeldingsformulier in of en zo ja, waar wij foto’s waar jij herkenbaar op staat, mogen gebruiken!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud.