Nijlcruise (Egypte)


Status: Beschikbaar
Heen: 23-09-2023
Terug: 30-09-2023
Aantal dagen: 8
Totaal prijs: € 1899,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 89,00
Zakgeldadvies: € 100,00
Reizigers: max. 12
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 18 jaar


Vertrek: Schiphol
Vertrektijd: 00:00 uur
Tijd terug: 00:00 uur
Boek voor 1-1-2023 en krijg € 25,- vroegboekkorting!

Een cruise over de Nijl brengt je terug naar de tijd van de Farao’s en de tempels, maar ook de moderne stuwdam van Aswan staat op het programma. Een reis waarop je veel gaat zien en meemaken!


Programma (onder voorbehoud)
1e dag Vanaf Schiphol vliegen we naar Hurghada. Van daaruit rijden we in ongeveer 4 uur naar Luxor waar het cruiseschip al voor ons klaar ligt. Bij een late aankomst kan het zijn dat we eerst in de buurt van Hurghada overnachten en op dag 2 naar Luxor rijden. Luxor is een stad vol met gebouwen uit de oudheid. We gaan aan boord voor onze indrukwekkende cruise over de Nijl.
2e dag We bezoeken de Karnak en Luxor tempels. De Luxortempel ligt midden in de stad en is nog heel goed bewaard gebleven. De tempels van Karnak zijn het grootste religieuze bouwwerk ter wereld. We varen naar Edfu.
3e dag Vanuit Edfu varen we naar Kom Ombo waar we van boord gaan om de mooie Kom Ombo tempel te bezoeken. Daarna varen we door naar Aswan.
4e dag Bij Aswan liggen twee dammen, de lage Aswandam die in 1902 gebouwd is en de nieuwe dam die een van de grootste stuwdammen ter wereld is. We varen in een kleine boot naar de Philae tempel die op een eiland in de Nijl ligt. Daarna schepen we in in een traditionele Egyptische zeilboot, een Felouka. We maken een mooie boottocht met een stop bij de botanische tuinen op Lord Kitschner eiland.
5e dag Vanochtend kunnen we de tempels van Abu Simbel bezoeken. Daarna varen we terug richting Edfu en kun je genieten van het uitzicht vanaf het schip.
6e dag We komen bij van alle indrukken en varen terug over de Nijl. We kunnen uitrusten aan boord en genieten van het uitzicht vanaf het dek.
7e dag Vandaag moeten we vroeg op! We gaan op pad naar de vallei der Koningen met veel graven van farao’s, de tempel van koningin Hatsepsut en de Kolossen van Memmon.
8e dag De bus brengt ons weer terug naar het vliegveld voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Nijlcruisschip
- je logeert op een van de 5-sterren Nijlcruiseschepen die deze route varen
- 2-persoonshutten met badkamer met bad en/of douche en toilet
- ligbedden en stoelen aan dek
- restaurant en bar


Maaltijden
Alle maaltijden aan boord of tijdens de excursies

Reisdocument
Geldig paspoort dat na terugkomst nog 6 maanden geldig is. Voor Egypte is een inreisvisum nodig, de prijs hiervoor is in de prijs inbegrepen en wordt door ons geregeld.

De prijzen van onze verre reizen zijn mogelijk aan prijswijzigingen onderhevig. De daadwerkelijke prijs kan afwijken. Wij proberen de beste prijs voor je te krijgen. Als de reissom 8% of hoger uitvalt dan gepubliceerd, mag je de reis kosteloos annuleren. De definitieve reissom stellen wij zo snel mogelijk vast.

Bijzonderheden
Hou bij deze reis rekening met een lange vlucht en lange busreis. Hou ook rekening met hoge temperaturen en op sommige plaatsen grote drukte.
Je moet voor deze reis zeer goed ter been zijn en minimaal 45 minuten achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen. Rolstoelen en rollators zijn niet toegestaan. Ook kan de begeleiding maar zeer beperkt loophulp bieden. Er is een beperkt aantal eenpersoonshutten beschikbaar. Toeslag € 310,-. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn.

We weten niet welke regels er in 2023 gaan gelden i.v.m. Corona. Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels van het RIVM, de Nederlandse overheid en plaatselijke richtlijnen en regels. Deze kunnen anders zijn dan op het moment van aanmelding.
Het is mogelijk dat je hiervoor extra gegevens aan ons door moet geven zoals vaccinatie- en ID of paspoortgegevens. Als, na aanmelding, voor het reizen naar een bestemming extra voorwaarden gaan gelden zoals QR-codes, verplichte vaccinaties, houdbaarheidstermijnen van vaccinaties, testen enz, is de reiziger daar zelf verantwoordelijk voor.
Veranderende of veranderde voorwaarden/eisen voor vertrek of tijdens de reis zijn geen geldige reden van annuleren.
Wanneer wij binnen de overheidsrichtlijnen en -protocollen de reis op een verantwoorde en veilige manier uit kunnen voeren, kun je de reis niet gratis annuleren. Zie hiervoor de ANVR reizigersvoorwaarden art. 9.2 en de voorwaarden van onze annuleringsregeling (als je daar aan deelneemt) op onze website.
Reizigers die niet voldoen aan de eisen voor het reizen naar een bestemming, kunnen door de reisbegeleiding, of uitvoerder van de reis geweigerd worden.Hoewel wij ons aan de richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Reizigers die zich, ondanks aanwijzingen van de reisbegeleiding of anderen, niet aan de geldende regels houden, zijn zelf aansprakelijk te stellen voor eventuele (financiële) gevolgen.
Als Dolfijn als organisator de reis annuleert, krijg je binnen 14 dagen je geld (excl. de eventuele SGR-bijdrage) terug.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media.
Help jij ons om de website en de reisgids mooi te maken? Vul op het aanmeldingsformulier in of en zo ja, waar wij foto’s waar jij herkenbaar op staat, mogen gebruiken!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud.