Thailand (Thailand)


Status: VOL 
Heen: 17-10-2023
Terug: 30-10-2023
Aantal dagen: 14
Totaal prijs: € 4255,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 205,00
Zakgeldadvies: € 120,00
Reizigers: max. 12
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Vertrek: Schiphol
Vertrektijd: 15:20 uur
Vluchtnr: EK 148
Vanuit: Dubai
Tijd terug: 07:50 uur
Datum terug: 30-10-2023
Vluchtnr: EK 145
Boek voor 1-1-2023 en krijg € 25,- vroegboekkorting!

Een droomreis! Op deze reis ga je heel veel van Thailand zien! De ruimte in onze reisgids is te klein om te beschrijven wat je allemaal gaat zien. We adviseren je dan ook naar onze website te gaan om het hele programma te bekijken zodat je zelf kunt zien hoe mooi deze reis is en wat je allemaal gaat zien en beleven. Om er voor te zorgen dat we de mooiste plekjes gaan zien, reist er een Thaise, Nederlands sprekende, gids mee. Afhankelijk van de vertrektijd vanuit Bangkok naar Schiphol is dit een 14 of 15 daagse reis. Je krijgt dat tijdig van ons te horen.


Programma (onder voorbehoud)
1e dag Vanaf Schiphol vliegen we naar Bangkok. Vanwege het tijdsverschil komen we na een tussenstop in Dubai pas morgen aan.
2e dag Op het vliegveld van Bangkok staat onze Nederlands sprekende gids klaar. We maken kennis en rijden naar ons hotel in Bangkok.
3e dag Na het ontbijt gaan we op stadstour. We reizen met het openbaar vervoer o.a. met de 'Skytrain' een soort metro die hoog boven de straten rijdt. We maken een mooie tocht over de Chao Praya rivier. Met de riviertaxi varen we naar de oude binnenstad en zien o.a. het Grand Palace en de Tempel van de Smaragden Boeddha. Na de lunch varen we door de smalle kanaaltjes terug naar de halte van de Skytrain om zo weer naar het hotel te rijden.
4e dag Vanochtend beginnen we aan onze rondreis. We rijden naar de treinmarkt in Samut Songkram. Hier zitten verkopers op de treinrails hun spullen te verkopen. Als de trein er aan komt wordt alles opzij geschoven en als de trein voorbij is, gaan ze gewoon weer verder met verkopen. In Danmoen Saduak varen we naar de drijvende markt. Daarna rijden richting de Kwai rivier, bekend van de film Bridge over the River Kwai. We maken hier een treinrit en zien de mooie natuur en natuurlijk de rivier. We slapen in de buurt in een resort aan de rivier.
5e dag Vanuit het resort gaan we naar de Erawan watervallen waar het water in 7 etages naar beneden klettert. Hier kunnen we zwemmen in het kraakheldere water! Voor degenen die willen, is er ook een steil wandelpad naar boven. Als we geluk hebben, zien we hier ook apen.
6e dag Na het ontbijt bezoeken we het museum waar we uitleg krijgen over wat er in deze buurt gebeurd is in de Tweede Wereldoorlog. Hier in de buurt liggen ook veel Nederlanders begraven die omgekomen zijn in de oorlog.
We bezoeken daarna de hoogste boeddhistische pagode van Thailand. Na de lunch gaan we op weg naar een mooie grot met boeddhabeelden. We komen aan in Cha-Am waar we 2 nachten slapen.
7e dag Cha-Am ligt aan het strand en vandaag kunnen we daarvan genieten! We hebben de hele dag om de omgeving te verkennen en een beetje bij te komen van de indrukken van het eerste deel van de reis.
8e dag Vandaag beginnen we met een bezoek aan het Khao Sam Roi Yod Marine National Park. Bergen, bossen, moerassen, stranden en eilanden maken van dit park een bijzondere plek! Met een visserbootje maken we een tocht door het park naar een rustig strandje. Onderweg zien we ongetwijfeld veel vogels en misschien wel apen. Voor wie wil, is het mogelijk om vanaf het strand de trappen naar een mooie grot te beklimmen. Bij de grot is een prachtige tempel. Zeker de klim waard! Hierna rijden we naar Chumphon aan de Golf van Thailand waar ons volgende hotel staat.
9e dag Na het ontbijt bezoeken we een aantal plantages waar ananas, kokosnoot en rubberbomen gekweekt worden. Daarna rijden we naar het mooiste regenwoud van Zuid-Thailand; het Khao Sol National Park. Hier zijn grotten, prachtige meren en kalksteenrotsen. Met een kano varen we op de Klong Sok rivier door de jungle. Natuurlijk allemaal onder begeleiding van mensen die hier goed de weg weten! We slapen 2 nachten in een resort aan de rand van het park.
10e dag Het Rajaphrapha stuwmeer is volgens veel mensen het mooiste meer van Zuid-Oost Azië. We maken een boottocht en zien waarom de mensen dat vinden! In het meer staan hoge rotsen waar we tussendoor kunnen varen. We lunchen op een varend restaurant en we kunnen zwemmen in het heldere water.
11e dag We gaan langzaam weer richting Bangkok, maar niet voordat we genoten hebben van een van de mooiste provincies van Thailand; Krabi. Hier zijn prachtige natuurgebieden en heerlijke stranden! We slapen in een resort dicht bij het strand.
12e dag Vandaag is het tijd om lekker na te genieten en heerlijk nog een keer naar het strand te gaan.
13e dag We hebben nog een hele dag in Krabi, misschien voor de laatste souvenirs? We kunnen nog tot 's middags op de kamers dus we pakken op het gemakje de koffers weer in. Aan het begin van de avond gaan we naar het vliegveld om weer naar huis te gaan. Met een tussenstop in Dubai vliegen we naar Nederland.
14e dag Aan het begin van de middag landen we weer op Schiphol.

Hotels
- goede middenklasse hotels
- 2-persoonskamers met badkamer
- Sommige hotels hebben extra’s zoals een zwembad.
Dit zijn de hotels (onder voorbehoud)
Bangkok Maitria Hotel Sukhumvit 18 Bangkok (2 nachten)
2 x River Kwai Royal River Kwai Resort & Spa (2 nachten)
2 x Cha-Am The Cha-Am Methavalai Hotel (2 nachten)
1 x Chumphon Novotel Chumphon Beach Resort (1 nacht)
2 x Khao Sok Khao Sok Rainforest Resort (2 nachten)
2 x Krabi Krabi La Playa Resort (2 nachten)
1 x Krabi Krabi La Playa Resort - dagkamer voor de laatste dag


Maaltijden
Ontbijt in het hotel, lunch en diner in of buiten het hotel.

Reisdocument
Geldig paspoort dat na vertrek uit Thailand nog minimaal 6 maanden geldig is.

Bijzonderheden
Je moet voor deze reis goed ter been zijn en minimaal 45 min. achter elkaar kunnen lopen. Hou rekening met een lange vlucht, mogelijk met tussenlanding en overstap en met lange reisdagen. Dit is een rondreis, je slaapt om de 2 dagen in een ander hotel. Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 400,-. We reizen met 1 of 2 bussen/busjes. Wij adviseren je om op tijd reis-vaccinatie-advies te vragen aan de GGD of huisarts.

De prijzen van onze verre reizen zijn mogelijk aan prijswijzigingen onderhevig. De daadwerkelijke prijs kan afwijken. Wij proberen de beste prijs voor je te krijgen. Als de reissom 8% of hoger uitvalt dan gepubliceerd, mag je de reis kosteloos annuleren. De definitieve reissom stellen wij zo snel mogelijk vast.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media.
Help jij ons om de website en de reisgids mooi te maken? Vul op het aanmeldingsformulier in of en zo ja, waar wij foto’s waar jij herkenbaar op staat, mogen gebruiken!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud.