Canada (Canada)


Status: Beschikbaar
Heen: 08-09-2023
Terug: 21-09-2023
Aantal dagen: 14
Totaal prijs: € 5499,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 265,00
Zakgeldadvies: € 140,00
Reizigers: max. 10
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar


Vertrek: Schiphol
Vertrektijd: 10:50 uur
Vluchtnr: KL 691
Vanuit: Toronto
Tijd terug: 06:05 uur
Datum terug: 21-09-2023
Vluchtnr: KL 692
Vluchtgegevens zijn onder voorbehoud.

Wat een mooie rondreis is dit!! We gaan mooie steden, prachtige natuur en de indrukwekkende Niagara watervallen bezoeken. Deze reis laat het mooiste van Oost-Canada zien. Lees snel verder!


Programma (onder voorbehoud)
1e dag Vanaf Schiphol vliegen we naar Toronto, de grootste stad van Canada. Afhankelijk van de aankomsttijd kunnen we de stad nog even in.
2e dag We gaan Toronto verkennen met als letterlijk hoogtepunt de CN-tower. Deze ruim 550 m hoge toren was een tijdje het hoogste losstaande gebouw ter wereld. Van hieruit hebben we een geweldig uitzicht over de stad en lake Ontario. Bij de toren ligt het mooie Ripley's aquarium. Ook het 'oude' Toronto met o.a. Queen Street is zeer de moeite waard.
3e dag Deels langs het Ontario meer rijden we via een mooie route naar Kingston. We rijden door mooie dorpen van Prince Edward County en kunnen stoppen in het mooie plaatsje Belleville. Na aannkomst in Kingston kunnen we een bezoekje brengen aan Fort Henry of een oversteek maken naar Wolfe Island.
4e dag Langs de Saint Lawrence rivier en de Canadees-Amerikaanse grens rijden we naar Montreal. We rijden door deThousand Islands regio, oftewel de streek met de duizend eilanden. Het zijn er misschien niet precies duizend, maar er liggen wel heel veel eilanden en eilandjes in de rivieren en meren in deze regio. We maken een mooie '1000-eilanden cruise'. Als er tijd is, stoppen we ook bij Upper Canada, een leuk openluchtmuseum waar de mensen laten zien hoe de bewoners hier lang geleden woonden en werkten.
5e dag We gaan naar het gezellige centrum van Montreal waar we o.a. de Notre Dame bezoeken. Een groot deel van de mensen hier spreekt Frans en soms is het net alsof je in Frankrijk bent. Buiten de stad ligt het Olympisch Stadion waar we ook een kijkje kunnen nemen.
6e dag We laten Montreal achter ons en rijden naar Quebec, afhankelijk van de route die we kiezen, kunnen we een tussenstop maken in Trois Riviéres. Hier staat een museum waar de tradities en kunst van de provincie Quebec te bewonderen is.
7e dag Quebec is de oudste stad van Canada en ligt heel mooi aan de Saint Lawrence rivier. De stad heeft een boven- en onderstad, alle twee met mooie gebouwen en leuke winkels. Het kasteel Frontenac steekt boven de stad uit en is indrukwekkend! Quebec heeft veel oude straatjes waar je uren rond kunt lopen. Ook leuk is een overtocht met een van de ferry's en een kijkje bij de basiliek.
8e dag Vandaag rijden we naar Ottawa de hoofdstad van Canada. Het wordt een lange rit van meer dan 4 uur, maar we kunnen de hele dag doen over de route. En dus stoppen we regelmatig voor koffie, lunch en pauzes. Er zijn veel mooie plekken onderweg om te stoppen zoals het meer Saint Pierre. Als we in Ottawa aankomen maken we een korte stadswandeling.
9e dag We gaan op onderzoek uit in Ottawa en lopen o.a. langs de parlementsgebouwen en het Rideau kanaal. Een aanrader is het Canadees historisch museum waar o.a. heel veel indianen totempalen staan. Ook Ottawa heeft mooie winkelcentra om rond te neuzen.
10e dag We rijden, alweer via een mooie route, naar Huntsville bij het Algonquin Provincial Park. In dit grote natuurpark zijn bergen, wandelpaden en grote meren. Heel veel mensen uit de omgeving komen hier in hun vakantie en weekends naar toe. We kunnen onderweg stoppen voor een picknick in de natuur. Ons overnachtingadres staat in de buurt van Huntsville.
11e dag We hebben een hele dag om deze prachtige omgeving te verkennen. Er is heel veel te doen: wandelen, een boottocht maken, mooie dorpjes bezoeken en naar het Lion's Park uitkijkpunt. Een aanrader is het Muscoka museumdorp. Hier kunnen we zien hoe de eerste mensen die rond 1860 vanuit Europa naar Canada kwamen, leefden. Er rijdt ook een oude stoomtrein en er zijn demonstraties bij de smit, de school, de kaarsenmaker, de wasserij enz. En natuurlijk kun je hier een origineel souvenir kopen.
12e dag Na een vroeg ontbijtje vertrekken we richting Niagara Falls waar de wereldberoemde hoefijzer watervallen liggen. Via een mooie route langs o.a. wijngaarden en mooie heuvels komen aan in Niagara Falls. Hier gaan we naar de uitkijkpunten aan de watervallen en stappen we in een bootje dat heel dicht bij de waterval gaat varen. Had je nog geen souvenirs gekocht of heb je nog een plekje in je tas? In Niagara Falls heb je genoeg keuze!
13e dag Na het ontbijt kunnen we, afhankelijk van de vliegtijden nog een laatste bezoekje aan de watervallen maken. Daarna rijden we, als de klok het toelaat, via het mooie Niagara-on-the- Lake naar het vliegveld van Toronto waar we de busjes inleveren en van waaruit we weer naar Nederland vliegen. Bye bye Canada.
14e dag Aankomst in Amsterdam.

Hotels
- verschillende goede middenklasse hotels en lodges
- 2-persoonskamers met badkamer met bad en/of douche


Maaltijden
Ontbijt in het hotel of onderweg, voor de lunch en het diner zoeken we leuke plekjes op.

Reisdocument
Geldig paspoort. Voor deze reis moet je zelf een elektronische reisautorisatie aanvragen, informatie hierover krijg je van ons.

Bijzonderheden
Je moet voor deze reis goed ter been zijn, minimaal een uur zonder hulp(middel) kunnen lopen en kunnen traplopen. Dit is een rondreis waarbij je bijna elke nacht in een ander hotel slaapt. Hou rekening met lange ritten tussen de overnachtingsadressen en hou rekening met een lange vlucht. Dit is een busjesreis, je neemt je bagage mee in een reistas, niet in een koffer.

De prijzen van onze verre reizen zijn mogelijk aan prijswijzigingen onderhevig. De daadwerkelijke prijs kan afwijken. Wij proberen de beste prijs voor je te krijgen. Als de reissom 8% of hoger uitvalt dan gepubliceerd, mag je de reis kosteloos annuleren. De definitieve reissom stellen wij zo snel mogelijk vast.

We weten niet of en zo ja welke regels i.v.m. corona in 2023 op onze vakantiebestemmingen gaan gelden.
Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels die onderweg en ter plaatse gelden. Deze kunnen tussen de aanmelding en het vertrek veranderen. Dat kan bijvoorbeeld inhouden dat een vaccinatiebewijs weer nodig is. Als je na de aanpassing van de regels niet kunt voldoen aan de nieuwe regels en de reis is op een verantwoorde en veilige manier door ons uit te voeren, dan is het niet kunnen voldoen aan de voorwaarden geen geldige reden van annuleren. Hoewel wij ons aan de richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Als Dolfijn als organisator de reis annuleert, krijg je binnen 14 dagen je geld (excl. de eventuele SGR-bijdrage) terug.
Vragen? Bel of mail ons gerust.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media.
Help jij ons om de website en de reisgids mooi te maken? Vul op het aanmeldingsformulier in of en zo ja, waar wij foto’s waar jij herkenbaar op staat, mogen gebruiken!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud.