Salzburger Lungau (Oostenrijk)


Status: Beschikbaar
Heen: 08-07-2023
Terug: 15-07-2023
Aantal dagen: 8
Totaal prijs: € 1789,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 85,00
Zakgeldadvies: € 80,00
Reizigers: max. 10
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar


Vertrek: Utrecht CS
Vertrektijd: 06:30 uur
Tijd terug: 20:45 uur
Dolfijnvrienden Bettina en Mark ontvangen al wandelgroepen van Dolfijn in hun gezellige herberg en kennen de omgeving op hun duimpje. Dat bracht hen op het idee om deze mooie excursiereis voor Dolfijn te organiseren. Je maakt mooie excursies in een klein Dolfijngroepje met busjes. Een bijzondere reis die begint en eindigt met een treinreis.


Programma (onder voorbehoud)
1e dag Met de trein reizen we, met overstappen naar Radstadt, daar worden we opgewacht en naar de herberg in Lessach gebracht. Hier bespreken we, na het eten het weekprogramma.
2e dag Het was gisteren een lange reisdag, dus doen we het rustig aan. We blijven in de buurt van Lessach en drinken wat bij een traditionele Almhut. De liefhebbers kunnen een lichte wandeling maken naar een waterval.
3e dag We rijden naar Mauterndorf waar we met de gondelbaan omhoog gaan naar de top van de berg. Hier op 2000 m hoogte, genieten we van het mooie uitzicht en lopen een stukje over de alm. Als we weer beneden zijn, bezoeken we het centrum met de huizen met bijzondere trapgevels. We bezoeken ook een middeleeuws kasteel.
4e dag We kijken samen wat we gaan doen vandaag. Gaan we zwemmen, naar de zilvermijn of zijn er nog andere ideeën?
5e dag Na een mooie rit komen we bij de hoogste stuwdam van Oostenrijk, hier zien we ook hoe zo'n stuwdam werkt in een tentoonstelling. Daarna rijden we door naar Gmund, een middeleeuws stadje waar we rond kunnen kijken.
6e dag Vandaag staat het bijzondere hoogveengebied en Prebermeer. We wandelen rondom het meer terwijl Bettina van alles verteld over dit meer en de omgeving. Daarna rijden we naar het dorpje Krakau in de Steiermark. Hier bezoeken we een prachtige edelstenentuin en mineralententoonstelling. Op de terugweg stoppen we ook nog in het dorpje Ramingstein waar het sprookjesachtige kasteel Finstergrün staat.
7e dag Na het ontbijt staat Tamsweg op het programma. Hier kunnen we winkelen, de bedevaartskerk bekijken en aan de rand van het park een heerlijk ijsje eten bij de banketbakker. 's Middags bezoeken we een houtbewerker die mooie dingen maakt van het hout van de Alpenden.
8e dag Met de busjes rijden we weer naar het station voor de terugreis en komen in de loop van de avond weer aan.


Maaltijden
Het ontbijt in de herberg, lunch(pakket) voor onderweg, avondeten in of buiten de herberg.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Bijzonderheden
Je moet voor deze reis goed ter been zijn en minimaal 45 minuten achter elkaar (zonder loophulp) kunnen lopen en goed kunnen traplopen. Dit is een treinreis, je neemt je bagage mee in een goed draagbare of rijdbare reistas of koffer. Hou rekening met de beperkte bagageruimte in de treinen, met het feit dat je over moet stappen en het feit dat de begeleiding niet jouw bagage kan tillen of rijden. Zij hebben immers hun eigen bagage. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn!
Er zijn geen eenpersoonskamers beschikbaar. Liever wandelen door deze mooie regio? Kijk dan naar onze Wandelen door Oostenrijk-reis.

We weten niet welke regels er in 2023 gaan gelden i.v.m. Corona. Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels van het RIVM, de Nederlandse overheid en plaatselijke richtlijnen en regels. Deze kunnen anders zijn dan op het moment van aanmelding.
Het is mogelijk dat je hiervoor extra gegevens aan ons door moet geven zoals vaccinatie- en ID of paspoortgegevens. Als, na aanmelding, voor het reizen naar een bestemming extra voorwaarden gaan gelden zoals QR-codes, verplichte vaccinaties, houdbaarheidstermijnen van vaccinaties, testen enz, is de reiziger daar zelf verantwoordelijk voor.
Veranderende of veranderde voorwaarden/eisen voor vertrek of tijdens de reis zijn geen geldige reden van annuleren.
Wanneer wij binnen de overheidsrichtlijnen en -protocollen de reis op een verantwoorde en veilige manier uit kunnen voeren, kun je de reis niet gratis annuleren. Zie hiervoor de ANVR reizigersvoorwaarden art. 9.2 en de voorwaarden van onze annuleringsregeling (als je daar aan deelneemt) op onze website.
Reizigers die niet voldoen aan de eisen voor het reizen naar een bestemming, kunnen door de reisbegeleiding, of uitvoerder van de reis geweigerd worden.Hoewel wij ons aan de richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Reizigers die zich, ondanks aanwijzingen van de reisbegeleiding of anderen, niet aan de geldende regels houden, zijn zelf aansprakelijk te stellen voor eventuele (financiële) gevolgen.
Als Dolfijn als organisator de reis annuleert, krijg je binnen 14 dagen je geld (excl. de eventuele SGR-bijdrage) terug.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media.
Help jij ons om de website en de reisgids mooi te maken? Vul op het aanmeldingsformulier in of en zo ja, waar wij foto’s waar jij herkenbaar op staat, mogen gebruiken!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud.