Zell am See (Oostenrijk)


Status: VOL 
Heen: 10-06-2023
Terug: 17-06-2023
Aantal dagen: 8
Totaal prijs: € 1684,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 78,00
Zakgeldadvies: € 80,00
Reizigers: max. 8
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Vertrek:
Wisselplaats: Didam
Vertrektijd: 00:00 uur
Tijd terug: 00:00 uur
Tussen mooie bergen en aan een helder meer ligt Zell am See. Vanuit deze bekende plaats maken we excursies naar o.a. de Krimmler watervallen en de Grossglockner.


Programma (onder voorbehoud)
1e dag In de ochtend vertrek je vanuit een van de opstapplaatsen naar het wisselpunt. Daar ontmoet je je reisgenoten en de begeleiding. We rijden op het gemakje naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland.
2e dag Na het ontbijt rijden we naar Zell am See. In de middag gaan we met de gondelbaan naar de top van de Schmittenhöhe voor een geweldig uitzicht.
3e dag Nog een keer omhoog, maar dan met de bus, we rijden de Grossglockner op. De berg is bijna 3800 m hoog en wij stoppen op 2400 m hoogte om te genieten van het berglandschap.
4e dag Vandaag gaan we iets bijzonders doen, we gaan naar de Kitzlochklamm. Dat is een diepe kloof die met trappen te bezoeken is. Sommige stukken zijn donker en glad. Deze wandeling is alleen te doen met goede wandelschoenen en als je erg goed ter been bent. We adviseren ook een zaklamp mee te nemen. Je bent natuurlijk niet verplicht om deze excursie te doen.
5e dag Van wel 380 m valt het water naar beneden bij de Krimmler watervallen. We kunnen ook Wasser Wunder Welt bezoeken, een themapark over water.
6e dag Na het ontbijt gaan we naar de Kitzsteinhorn. Met de lift 'zweven' we naar 3000 meter hoogte. Wat een mooi uitzicht! We bezoeken ook een mijnschacht. In de middag kunnen we een treinrit maken of wandelen langs de Zeller See.
7e dag We nemen afscheid van het hotel en rijden naar Salzburg waar we een rondleiding door de stad krijgen. Daarna rijden we naar ons overnachtingshotel.
8e dag Het is helaas weer tijd om na een vroeg ontbijt met de bus naar het wisselpunt te rijden. Na de afscheidsmaaltijd nemen we tussen 17.30 en 18.30 afscheid van elkaar. Met een andere bus word je weer naar je uitstapplaats gebracht.)

Hotel der Schütthoff
- ligging bij het meer en de bergliften
- 2-persoonskamers met tv en badkamer met bad en/of douche en toilet
- receptie, lift, bar, restaurant, terras
- wellness met sauna, stoombad en massage (tegen betaling)


Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel, lunchen in het hotel of onderweg.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige ID-kaart

Vertrek en aankomst
Verschillende opstapplaatsen. Je wordt op je opstapplaats opgehaald en door een bus naar het wisselpunt gebracht. Op de laatste dag word je vanaf het wisselpunt naar je uitstapplaats gebracht. Op de heen- en terugreis zit GEEN Dolfijnbegeleiding in de bus, die zie je pas op het wisselpunt. Je moet dus zelfstandig het eerste en laatste stuk van de reis in de bus kunnen reizen! Dolfijn en de touroperator zijn niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen of kosten die voortvloeien uit het niet (geheel) zelfstandig kunnen reizen op de heen- en terugreis). Je kunt ook direct naar het wisselpunt komen. Hoe verder je van het wisselpunt woont, des te vroeger moet je opstappen (de opstaptijd is tussen 5:00 en 8:00 uur) en des te later stap je uit (uitstaptijd is tussen 19:00 en 23:30 uur). Mogelijk moet je op de heen- en/of terugreis naar het wisselpunt een keer overstappen. De precieze opstaptijd krijg je ongeveer een week van tevoren. Voor vertrek vragen we je om door te geven wie je ophaalt bij jouw uitstappunt, die persoon wordt vanuit Didam door ons gebeld met de geschatte aankomsttijd.
Het wisselpunt is: Partycentrum Boszicht/restaurant Juffrouw Tok in Didam.

Bijzonderheden
Wij hebben deze reis ingekocht bij Oad. Je maakt deze reis samen met andere toeristen. Dat houdt in dat we de reis en het programma samen met hen doen. Je moet voor deze reis goed ter been zijn en minimaal 45 minuten achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen. Rolstoelen en rollators zijn niet toegestaan. Ook kan de begeleiding maar zeer beperkt loophulp (arm) bieden. Je gaat vaak de bus in en uit en er worden bijna elke dag uitstapjes gemaakt. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn! Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 80,-.

We weten niet of en zo ja welke regels i.v.m. corona in 2023 op onze vakantiebestemmingen gaan gelden.
Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels die onderweg en ter plaatse gelden. Deze kunnen tussen de aanmelding en het vertrek veranderen. Dat kan bijvoorbeeld inhouden dat een vaccinatiebewijs weer nodig is. Als je na de aanpassing van de regels niet kunt voldoen aan de nieuwe regels en de reis is op een verantwoorde en veilige manier door ons uit te voeren, dan is het niet kunnen voldoen aan de voorwaarden geen geldige reden van annuleren. Hoewel wij ons aan de richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Als Dolfijn als organisator de reis annuleert, krijg je binnen 14 dagen je geld (excl. de eventuele SGR-bijdrage) terug.
Vragen? Bel of mail ons gerust.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media.
Help jij ons om de website en de reisgids mooi te maken? Vul op het aanmeldingsformulier in of en zo ja, waar wij foto’s waar jij herkenbaar op staat, mogen gebruiken!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud.