Lourdes (Frankrijk)


Status: VOL 
Heen: 01-09-2023
Terug: 08-09-2023
Aantal dagen: 8
Totaal prijs: € 1654,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 77,00
Zakgeldadvies: € 80,00
Reizigers: max. 6
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Vertrek:
Wisselplaats: Moerdijk
Vertrektijd: 00:00 uur
Tijd terug: 00:00 uur
Naast Parijs is Lourdes de meest bezochte stad in Frankrijk. Dat komt natuurlijk door de vele bedevaartgangers. Je ziet de bekende plaatsen in Lourdes en kan, als je dat wilt, meedoen aan een processie of de Hoogmis bezoeken, maar we komen ook voor de prachtige omgeving en maken van de heen- en terugreis ook een belevenis. Je reist in een kleine Dolfijngroep van max. 6 reizigers en 2 begeleiders in een grotere Oad-groep.


Programma (onder voorbehoud)
1e dag In de ochtend vertrek je vanuit een van de opstapplaatsen naar het wisselpunt. Daar ontmoet je je reisgenoten en de begeleiding. We rijden naar Parijs waar we een rondrit maken. Daarna rijden we door naar ons eerste overnachtingshotel.
2e dag Na het ontbijt rijden we naar Nevers waar we de kapel waar het lichaam van Bernadette opgebaard ligt. Na de lunch rijden we naar Limoges waar we 1 nacht slapen.
3e dag Via een mooie route door de Dordogne en de Limousin rijden we naar Lourdes.
4e dag Vandaag starten we met een bezoek aan de heiligdommen in Lourdes. We zien de ondergrondse Pius X basiliek en de molen van Boly waar Bernadette geboren is. In de avond is er de indrukwekkende kaarsenprocessie waar je natuurlijk aan mee kunt doen.
5e dag We rijden naar Bartès waar Bernadette een tijd gewoond heeft. Na de lunch lopen we de kruisweg en kunnen op eigen gelegenheid Lourdes gaan verkennen.
6e dag Na het ontbijt kun je de Hoogmis bijwonen. In de middag maken we een mooie tocht door de Pyreneën. Je gaat geweldig mooie uitzichten tegen komen! We stoppen o.a. in het bergdorp Gavarnie dat uitkijkt over een mooie vallei.
7e dag We verlaten Lourdes er rijden via een mooie route naar ons overnachtingshotel in Orléans.
8e dag Het is helaas weer tijd om na een vroeg ontbijt met de bus naar het wisselpunt te rijden. Na de afscheidsmaaltijd nemen we tussen 17.30 en 18.30 afscheid van elkaar. Met een andere bus word je weer naar je uitstapplaats gebracht.)

Hotel Jeanne d'Arc
- ligging middenin Lourdes op 2 minuten lopen van de heiligdommen
- 2-persoonskamers met tv en badkamer met bad en/of douche
- receptie, lounge, bar met terras, restaurant, lift

Maaltijden
Alle maaltijden in het (overnachtings) hotel, de lunches op de heen- en terugreis in (weg)restaurants.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige ID-kaart

Vertrek en aankomst
Verschillende opstapplaatsen. Je wordt op je opstapplaats opgehaald en door een bus naar het wisselpunt gebracht. Op de laatste dag word je vanaf het wisselpunt naar je uitstapplaats gebracht. Op de heen- en terugreis zit GEEN Dolfijnbegeleiding in de bus, die zie je pas op het wisselpunt. Je moet dus zelfstandig het eerste en laatste stuk van de reis in de bus kunnen reizen! Dolfijn en de touroperator zijn niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen of kosten die voortvloeien uit het niet (geheel) zelfstandig kunnen reizen op de heen- en terugreis). Je kunt ook direct naar het wisselpunt komen. Hoe verder je van het wisselpunt woont, des te vroeger moet je opstappen (de opstaptijd is tussen 5:00 en 8:00 uur) en des te later stap je uit (uitstaptijd is tussen 19:00 en 23:30 uur). Mogelijk moet je op de heen- en/of terugreis naar het wisselpunt een keer overstappen. De precieze opstaptijd krijg je ongeveer een week van tevoren. Voor vertrek vragen we je om door te geven wie je ophaalt bij jouw uitstappunt, die persoon wordt vanuit Didam door ons gebeld met de geschatte aankomsttijd.
Het wisselpunt is: Restaurant de Gouden Leeuw in Moerdijk.

Bijzonderheden
Wij hebben deze reis ingekocht bij Oad. Je maakt deze reis samen met andere toeristen. Dat houdt in dat we de reis en het programma samen met hen doen. Je moet voor deze reis goed ter been zijn en minimaal 45 minuten achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen. Rolstoelen en rollators zijn niet toegestaan. Ook kan de begeleiding maar zeer beperkt loophulp (arm) bieden. Je gaat vaak de bus in en uit en er worden bijna elke dag uitstapjes gemaakt. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn! Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 260,-.

We weten niet of en zo ja welke regels i.v.m. corona in 2023 op onze vakantiebestemmingen gaan gelden.
Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels die onderweg en ter plaatse gelden. Deze kunnen tussen de aanmelding en het vertrek veranderen. Dat kan bijvoorbeeld inhouden dat een vaccinatiebewijs weer nodig is. Als je na de aanpassing van de regels niet kunt voldoen aan de nieuwe regels en de reis is op een verantwoorde en veilige manier door ons uit te voeren, dan is het niet kunnen voldoen aan de voorwaarden geen geldige reden van annuleren. Hoewel wij ons aan de richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Als Dolfijn als organisator de reis annuleert, krijg je binnen 14 dagen je geld (excl. de eventuele SGR-bijdrage) terug.
Vragen? Bel of mail ons gerust.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media.
Help jij ons om de website en de reisgids mooi te maken? Vul op het aanmeldingsformulier in of en zo ja, waar wij foto’s waar jij herkenbaar op staat, mogen gebruiken!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud.