Krakau (Polen)


Status: nog 1 vrouw
Heen: 15-07-2023
Terug: 22-07-2023
Aantal dagen: 8
Totaal prijs: € 1574,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 74,00
Zakgeldadvies: € 80,00
Reizigers: max. 8
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar


Vertrek:
Vertrektijd: 00:00 uur
Tijd terug: 00:00 uur
Krakau komt voor in het lijstje van mooiste steden van Europa. Mooie gebouwen, gezellige pleinen, het koninklijk paleis en de rivier de Wisła zijn dingen je je niet mag missen als je naar Krakau gaat. En dat gaan we zeker niet doen. Maar we blijven niet in de stad! We gaan ook de omgeving verkennen met (als je dat wilt) ook een bezoek aan Auschwitz.


Programma (onder voorbehoud)
1e dag In de ochtend vertrek je vanuit een van de opstapplaatsen naar het wisselpunt. Daar ontmoet je je reisgenoten en de begeleiding. We rijden op het gemakje naar ons overnachtingshotel in Duitsland
2e dag Na het ontbijt rijden we naar Dresden. We brengen een kort bezoek aan deze mooie stad aan de rivier de Elbe. De Elbeboulevard, het paleis Zwinger en de Frauenkirche zijn beroemde toeristische trekpleisters van Dresden. Na ons korte bezoek rijden we door naar ons hotel in het centrum van Krakau.
3e dag Na het ontbijt haalt een stadsgids ons op voor een wandeling door de stad. We zien het mooie marktplein met de Mariakerk, wandelennaar de Wawel, een heuvel aan de rivier, waar het kasteel staat waar vroegere koningen woonden. 's Middags kunnen we zelf op verkenning in de stad gaan.
4e dag In de ochtend gaan we naar de fabriek van Oskar Schindler. Over deze fabriek is een bekende film gemaakt: Schindlers List. In die film wordt uitgelegd hoe de directeur van de fabriek het leven van heel veel Joden heeft gered. 's Middags kunnen we een wandeling langs de rivier maken en op zoek gaan naar souvenirs.
5e dag Vandaag staat een bijzondere excursie op het programma, we rijden naar de Wieliczka zoutmijnen voor een ondergrondse rondleiding. Het hoogtepunt is de, in de zoutmijn gemaakte, St. Kinga kapel. Vanavond genieten we van een diner met show.
6e dag In de Tweede Wereldoorlog gebeurde er in de buurt van Krakau in het stadje Auschwitz vreselijke dingen in de concentratiekampen. Voor wie dat wil, is er vandaag een indrukwekkende rondleiding door dit kamp. Je bent niet verplicht om aan deze excursie mee te doen. 's Middags bezoeken we het kasteel Pszczyna dat als bijnaam Versailles van Polen heeft. Om het kasteel ligt een mooi park met schitterende vijvers.
7e dag We nemen afscheid van Krakau en rijden naar Wroclaw waar we een kijkje nemen op en rondom het mooie marktplein. Let op waar je loopt, want in Wroclaw staan tientallen kabouters! We rijden naar ons overnachtingshotel in de buurt van Chemnitz.
8e dag Het is helaas weer tijd om na een vroeg ontbijt met de bus naar het wisselpunt te rijden. Na de afscheidsmaaltijd nemen we tussen 17.30 en 18.30 afscheid van elkaar. Met een andere bus word je weer naar je uitstapplaats gebracht.)

Hotel Wyspianski
- ligging bij het stadspark op 5 min. lopen van het marktplein
- 2-persoonskamers met tv en badkamer met bad en/of douche en toilet
- receptie, lift, bar, restaurant, terras
- wellness met sauna, stoombad en massage (tegen betaling)


Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel, lunchen in het hotel of onderweg.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige ID-kaart

Vertrek en aankomst
Verschillende opstapplaatsen. Je wordt op je opstapplaats opgehaald en door een bus naar het wisselpunt gebracht. Op de laatste dag word je vanaf het wisselpunt naar je uitstapplaats gebracht. Op de heen- en terugreis zit GEEN Dolfijnbegeleiding in de bus, die zie je pas op het wisselpunt. Je moet dus zelfstandig het eerste en laatste stuk van de reis in de bus kunnen reizen! Dolfijn en de touroperator zijn niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen of kosten die voortvloeien uit het niet (geheel) zelfstandig kunnen reizen op de heen- en terugreis). Je kunt ook direct naar het wisselpunt komen. Hoe verder je van het wisselpunt woont, des te vroeger moet je opstappen (de opstaptijd is tussen 5:00 en 8:00 uur) en des te later stap je uit (uitstaptijd is tussen 19:00 en 23:30 uur). Mogelijk moet je op de heen- en/of terugreis naar het wisselpunt een keer overstappen. De precieze opstaptijd krijg je ongeveer een week van tevoren. Voor vertrek vragen we je om door te geven wie je ophaalt bij jouw uitstappunt, die persoon wordt vanuit Didam door ons gebeld met de geschatte aankomsttijd.
Het wisselpunt is: Partycentrum Boszicht/restaurant Juffrouw Tok in Didam.

Bijzonderheden
Wij hebben deze reis ingekocht bij Oad. Je maakt deze reis samen met andere toeristen. Dat houdt in dat we de reis en het programma samen met hen doen. Je moet voor deze reis goed ter been zijn en minimaal 45 minuten achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen. Rolstoelen en rollators zijn niet toegestaan. Ook kan de begeleiding maar zeer beperkt loophulp (arm) bieden. Je gaat vaak de bus in en uit en er worden bijna elke dag uitstapjes gemaakt. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn! Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 235,-.

We weten niet of en zo ja welke regels i.v.m. corona in 2023 op onze vakantiebestemmingen gaan gelden.
Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels die onderweg en ter plaatse gelden. Deze kunnen tussen de aanmelding en het vertrek veranderen. Dat kan bijvoorbeeld inhouden dat een vaccinatiebewijs weer nodig is. Als je na de aanpassing van de regels niet kunt voldoen aan de nieuwe regels en de reis is op een verantwoorde en veilige manier door ons uit te voeren, dan is het niet kunnen voldoen aan de voorwaarden geen geldige reden van annuleren. Hoewel wij ons aan de richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Als Dolfijn als organisator de reis annuleert, krijg je binnen 14 dagen je geld (excl. de eventuele SGR-bijdrage) terug.
Vragen? Bel of mail ons gerust.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media.
Help jij ons om de website en de reisgids mooi te maken? Vul op het aanmeldingsformulier in of en zo ja, waar wij foto’s waar jij herkenbaar op staat, mogen gebruiken!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud.