Morzine (Frankrijk)


Status: Beschikbaar
Heen: 09-09-2023
Terug: 16-09-2023
Aantal dagen: 8
Totaal prijs: € 1455,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 67,00
Zakgeldadvies: € 80,00
Reizigers: max. 8
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar


Vertrek:
Wisselplaats: Didam
Vertrektijd: 00:00 uur
Tijd terug: 00:00 uur
Op ongeveer 30 km ten zuiden van Genève ligt Morzine. We zijn hier in de Alpen en niet ver van de indrukwekkende berg de Mont Blanc. Vanuit Morzine maken we mooie excursies naar o.a. het gezellige Annecy, een natuurtocht, kuuroorden en natuurlijk met uitzicht op de Mont Blanc. Vergeet je badkleding niet, want het hotel heeft een zwembad.


Programma (onder voorbehoud)
1e dag In de ochtend vertrek je vanuit een van de opstapplaatsen naar het wisselpunt. Daar ontmoet je je reisgenoten en de begeleiding. We rijden op het gemakje naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland.
2e dag Na het ontbijt rijden we naar Morzine dat in de mooie vallei van les Portes du Soleil ligt. Dit is een bekend skigebied dat ook in de zomer toeristen trekt. Van hieruit zoeven de liften naar de hogere delen. We komen aan het eind van de middag bij het hotel aan.
3e dag We beginnen onze excursies met een bezoek aan het mooie stadje Annecy aan het meer van Annecy. In het oude gedeelte van de stad staan kerken en kastelen en langs het meer kunnen we heerlijk wandelen. We maken ook een boottocht over het meer. Op zoek naar leuke souvenirs? In Annecy zijn genoeg winkeltjes om deze te kopen! Via een mooie route over de bergpas Col de la Colombière rijden we terug naar Morzine
4e dag De bus brengt ons naar Yvoire, een stadje dat aan het meer van Genève ligt. Achter de stadspoort ligt het middeleeuwse stadje met mooie gebouwen en leuke winkeltjes. Na dit bezoek rijden we via de kuuroorden Évian-les-Bains en Thonon de grens met Zwitserland over naar Montreux. Ook Montreux ligt aan een mooi meer. We hebben vrije tijd om deze mooie stad te verkennen en o.a. over de 'straat van bloemen' te lopen.
5e dag Niet ver van Morzine ligt het dal met de mooie naam: Cirque du Fer-à-Cheval. Het dal ligt in de vorm van een hoefijzer tussen de bergen en langs de rotswanden komen watervallen naar beneden. We kunnen wandelen of genieten van het uitzicht op de natuur vanaf een terras. 's Middags zijn we weer bij het hotel waar we kunnen zwemmen in het zwembad of naar het centrum van Morzine kunnen wandelen.
6e dag Vanochtend doen we het rustig aan. Uitslapen, rustig ontbijten en een wandeling maken. 's Middags gaan we naar Chamonix aan de voet van de Mont Blanc. Bij helder weer kunnen we de besneeuwde top zien. Hier kunnen we de kabelbaan naar boven nemen tot een uitzichtpunt waar we een mooi zicht op de top hebben of bijvoorbeeld het kristalmuseum bezoeken.
7e dag We nemen afscheid van het hotel en rijden naar Duitsland naar ons overnachtingshotel.
8e dag Het is helaas weer tijd om na een vroeg ontbijt met de bus naar het wisselpunt te rijden. Na de afscheidsmaaltijd nemen we tussen 17.30 en 18.30 afscheid van elkaar. Met een andere bus word je weer naar je uitstapplaats gebracht.)

Hotel le Crêt
- ligging op 800 m van het centrum van Morzine, onderweg naar het centrum ligt een winkelstraat
- 2-persoonskamers met tv en badkamer met bad en/of douche en toilet
- receptie, lift, bar, tuin met ligweide en zonneterras
- overdekt- en buitenzwembad
- wellness (tegen betaling)


Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel, lunchen in het hotel of onderweg.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige ID-kaart

Vertrek en aankomst
Verschillende opstapplaatsen. Je wordt op je opstapplaats opgehaald en door een bus naar het wisselpunt gebracht. Op de laatste dag word je vanaf het wisselpunt naar je uitstapplaats gebracht. Op de heen- en terugreis zit GEEN Dolfijnbegeleiding in de bus, die zie je pas op het wisselpunt. Je moet dus zelfstandig het eerste en laatste stuk van de reis in de bus kunnen reizen! Dolfijn en de touroperator zijn niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen of kosten die voortvloeien uit het niet (geheel) zelfstandig kunnen reizen op de heen- en terugreis). Je kunt ook direct naar het wisselpunt komen. Hoe verder je van het wisselpunt woont, des te vroeger moet je opstappen (de opstaptijd is tussen 5:00 en 8:00 uur) en des te later stap je uit (uitstaptijd is tussen 19:00 en 23:30 uur). Mogelijk moet je op de heen- en/of terugreis naar het wisselpunt een keer overstappen. De precieze opstaptijd krijg je ongeveer een week van tevoren. Voor vertrek vragen we je om door te geven wie je ophaalt bij jouw uitstappunt, die persoon wordt vanuit Didam door ons gebeld met de geschatte aankomsttijd.
Het wisselpunt is: Partycentrum Boszicht/restaurant Juffrouw Tok in Didam.

Bijzonderheden
Wij hebben deze reis ingekocht bij Oad. Je maakt deze reis samen met andere toeristen. Dat houdt in dat we de reis en het programma samen met hen doen. Je moet voor deze reis goed ter been zijn en minimaal 45 minuten achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen. Rolstoelen en rollators zijn niet toegestaan. Ook kan de begeleiding maar zeer beperkt loophulp (arm) bieden. Je gaat vaak de bus in en uit en er worden bijna elke dag uitstapjes gemaakt. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn! Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 185,-.

We weten niet of en zo ja welke regels i.v.m. corona in 2023 op onze vakantiebestemmingen gaan gelden.
Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels die onderweg en ter plaatse gelden. Deze kunnen tussen de aanmelding en het vertrek veranderen. Dat kan bijvoorbeeld inhouden dat een vaccinatiebewijs weer nodig is. Als je na de aanpassing van de regels niet kunt voldoen aan de nieuwe regels en de reis is op een verantwoorde en veilige manier door ons uit te voeren, dan is het niet kunnen voldoen aan de voorwaarden geen geldige reden van annuleren. Hoewel wij ons aan de richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Als Dolfijn als organisator de reis annuleert, krijg je binnen 14 dagen je geld (excl. de eventuele SGR-bijdrage) terug.
Vragen? Bel of mail ons gerust.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media.
Help jij ons om de website en de reisgids mooi te maken? Vul op het aanmeldingsformulier in of en zo ja, waar wij foto’s waar jij herkenbaar op staat, mogen gebruiken!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud.