Uzès in de Provence (Frankrijk)


Status: nog 1 man
Heen: 12-06-2023
Terug: 21-06-2023
Aantal dagen: 10
Totaal prijs: € 1704,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 79,00
Zakgeldadvies: € 110,00
Reizigers: max. 8
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar


Vertrek:
Wisselplaats: Moerdijk
Vertrektijd: 00:00 uur
Tijd terug: 00:00 uur
De Provence is de favoriete vakantiebestemming van veel Nederlanders en wij snappen waarom! Wat is het hier mooi! Toeristische trekpleisters zijn Avignon, Nîmes, de grotten en de kloven. Ga ook mee de Provence beleven! Als extraatje maken we, als er tijd is, een rondrit door Parijs op de heenreis. Neem je zwemspullen mee, want het hotel heeft een zwembad!


Programma (onder voorbehoud)
1e dag In de ochtend vertrek je vanuit een van de opstapplaatsen naar het wisselpunt. Daar ontmoet je je reisgenoten en de begeleiding. We rijden naar Parijs waar we een rondrit maken langs de bekende bezienswaardigheden. Kan je vakantie leuker beginnen? Hierna rijden we door naar ons overnachtingshotel
2e dag Na het ontbijt rijden we door de Bourgogne via Lyon naar Uzès.We komen 's avonds bij het hotel aan.
3e dag We beginnen vandaag met een bezoekje aan Arles waar Vincent van Gogh gewoond heeft en een aantal van zijn beroemdste schilderijen heeft gemaakt. Daarna rijden we door naar de stad Nîmes. Deze stad is door de Romeinen gesticht en dat is nog te zien aan sommige gebouwen zoals de Arena.
4e dag Onze eerste stop vandaag is bij een prachtige grot in de Ardèche. Daarna rijden we naar het leuke stadje Barjac waar we lunchen. Over een route met mooie uitzichten gaan we verder. Onderweg zien we o.a. de Gorges de l'Ardesch (een mooie kloof). Het water heeft hier de rotsen uitgesleten waardoor soms rotspoorten zijn ontstaan. Een van de bekendste is de Pont d'Arc.
5e dag 's Ochtends rijden we naar het zuiden richting de Middelandse Zee. Hier ligt het natuurgebied de Camargue. We maken een mooie boottocht door het gebied waar nog wilde paarden wonen en flamingo's voorkomen. Daarna rijden we naar het plaatsje Aigues-Mortes dat bekend staat als een van de mooiste plaatsjes van de streek.
6e dag De bus blijft staan vandaag dus gaan wij Uzès zelf verkennen. Het is markt vandaag dus kunnen we daar een kijkje nemen en misschien lekkere dingen kopen voor een picknick. We kunnen ook lekker gaan zwemmen in het zwembad.
7e dag Na een ochtend waarop we op het gemakje kunnen ontbijten, vertrekken we voor een prachtige tocht door de natuur van de streek de Cévennes. Vanuit St Jean-du-Gard rijden we met een mooie stoomtrein door de vallei van de Gardon. Onderweg bezoeken we een bamboeplantage. Een bijzondere dag vandaag!
8e dag Als je een beetje van wielrennen houdt, dan komt de naam Mont Ventoux je bekend voor. We gaan vandaag naar deze bekende berg. Onderweg stoppen we o.a. in de mooie stad Vaison-la-Romaine waar mooie pleinen met fonteinen en winkelstraten. Op de terugweg stoppen we ook bij het Romeinse aquaduct Pont du Gard.
9e dag We nemen afscheid van het hotel en beginnen aan de terugreis, maar dat doen we niet in een rechte lijn. We rijden eerste naar Avignon waar we een rondrit met een treintje door het centrum maken en het mooie centrum kunnen bezichtingen. Daarna rijden we verder naar ons overnachtingshotel in het noorden van Frankrijk.
10e dag Het is helaas weer tijd om na een vroeg ontbijt met de bus naar het wisselpunt bij Moerdijk te rijden. Na de afscheidsmaaltijd nemen we tussen 17.30 en 18.30 afscheid van elkaar. Met een andere bus word je weer naar je uitstapplaats gebracht.

Best Western hotel Pont du Gard
- ligging op 1 km van het centrum van Uzès
- 2-persoonskamers met tv en badkamer met bad en/of douche en toilet
- receptie, lift, restaurant
- zwembad met ligbedden


Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel, lunchen in het hotel of onderweg.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige ID-kaart

Vertrek en aankomst
Verschillende opstapplaatsen. Je wordt op je opstapplaats opgehaald en door een bus naar het wisselpunt gebracht. Op de laatste dag word je vanaf het wisselpunt naar je uitstapplaats gebracht. Op de heen- en terugreis zit GEEN Dolfijnbegeleiding in de bus, die zie je pas op het wisselpunt. Je moet dus zelfstandig het eerste en laatste stuk van de reis in de bus kunnen reizen! Dolfijn en de touroperator zijn niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen of kosten die voortvloeien uit het niet (geheel) zelfstandig kunnen reizen op de heen- en terugreis). Je kunt ook direct naar het wisselpunt komen. Hoe verder je van het wisselpunt woont, des te vroeger moet je opstappen (de opstaptijd is tussen 5:00 en 8:00 uur) en des te later stap je uit (uitstaptijd is tussen 19:00 en 23:30 uur). Mogelijk moet je op de heen- en/of terugreis naar het wisselpunt een keer overstappen. De precieze opstaptijd krijg je ongeveer een week van tevoren. Voor vertrek vragen we je om door te geven wie je ophaalt bij jouw uitstappunt, die persoon wordt vanuit Didam door ons gebeld met de geschatte aankomsttijd.
Het wisselpunt is: restaurant de Gouden Leeuw Moerdijk.

Bijzonderheden
Wij hebben deze reis ingekocht bij Oad. Je maakt deze reis samen met andere toeristen. Dat houdt in dat we de reis en het programma samen met hen doen. Je moet voor deze reis goed ter been zijn en minimaal 45 minuten achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen. Rolstoelen en rollators zijn niet toegestaan. Ook kan de begeleiding maar zeer beperkt loophulp (arm) bieden. Je gaat vaak de bus in en uit en er worden bijna elke dag uitstapjes gemaakt. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn! Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 260,-.

We weten niet of en zo ja welke regels i.v.m. corona in 2023 op onze vakantiebestemmingen gaan gelden.
Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels die onderweg en ter plaatse gelden. Deze kunnen tussen de aanmelding en het vertrek veranderen. Dat kan bijvoorbeeld inhouden dat een vaccinatiebewijs weer nodig is. Als je na de aanpassing van de regels niet kunt voldoen aan de nieuwe regels en de reis is op een verantwoorde en veilige manier door ons uit te voeren, dan is het niet kunnen voldoen aan de voorwaarden geen geldige reden van annuleren. Hoewel wij ons aan de richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Als Dolfijn als organisator de reis annuleert, krijg je binnen 14 dagen je geld (excl. de eventuele SGR-bijdrage) terug.
Vragen? Bel of mail ons gerust.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media.
Help jij ons om de website en de reisgids mooi te maken? Vul op het aanmeldingsformulier in of en zo ja, waar wij foto’s waar jij herkenbaar op staat, mogen gebruiken!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud.