Het Reuzengebergte (Tsjechië)


Status: VOL 
Heen: 17-06-2023
Terug: 24-06-2023
Aantal dagen: 8
Totaal prijs: € 1404,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 65,00
Zakgeldadvies: € 80,00
Reizigers: max. 8
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Vertrek:
Wisselplaats: Didam
Vertrektijd: 00:00 uur
Tijd terug: 00:00 uur
Dobrý den! Dat zul je regelmatig horen op deze reis. Het betekent goedendag in het Tsjechisch. We verkennen op deze reis het prachtige Reuzengebergte in het noorden van Tsjechië met o.a. een dagtrip naar de hoofdstad Praag. Een mooie kennismaking met Tsjechië.


Programma (onder voorbehoud)
1e dag In de ochtend vertrek je vanuit een van de opstapplaatsen naar het wisselpunt. Daar ontmoet je je reisgenoten en de begeleiding. We rijden naar ons dineradres en daarna door naar het hotel waar we in de avond aankomen.
2e dag We beginnen deze reis op het gemakje met een wandeling door Vrchlablí. Aan het einde van de ochtend gaan we naar het bergdorp Splinderuv Mly aan de voet van het Reuzengebergte. We kunnen met een stoeltjeslift naar boven voor het uitzicht of bij de souvenirswinkeltjes blijven. Vanavond is er in het hotel een videovoorstelling en een specialiteitenbuffet.
3e dag De bus brengt ons eerst naar Harrachov waar we een glasfabriek bezoeken. We zien hoe het glas gemaakt, geslepen en geschilderd wordt.
Daarna steken we de grens met Polen over en bezoeken het mooie stadje Jelenia Gora met gekleurde huizen, pleintjes en winkels.
4e dag Vandaag blijft de bus staan en doen we het rustig aan. We kunnen een stukje wandelen, winkelen of naar het museum van het Reuzengebergte. Vanavond is er live muziek in het hotel.
5e dag Vandaag is het tijd voor een van de hoogtepunten van deze reis: een bezoek aan de gouden stad, oftewel Praag! Door de stad stroomt de rivier de Moldau waarover veel mooie bruggen liggen. De bekendste is de Karelsbrug die vanuit het centrum naar de Praagse Burcht loopt. We maken een wandeling met een gids en kunnen daarna zelf de stad verkennen
6e dag Na het ontbijt beginnen we met een bezoek aan Trutnov. De stad is genoemd naar ridder Trut (je zegt Troet) die in een verhaal een draak versloeg. Op het stadsplein zijn veel gezellige terrasjes. We rijden verder naar de rotsen an Adrspach. Tussen de rotsen door lopen veel wandelpaden en de rotsen zijn ook gewild bij rotsklimmers en abseilers. De rotsen van Adrspach zijn erg beroemd.
7e dag 's Ochtends rijden we naar het oosten van het Boheems Paradijs. Door mooie natuur rijden we naar het plaatsje Jicin met een mooi stadsplein en een stadspaleis. In de omgeving zijn mooie rotsen te vinden.
8e dag Het is helaas weer tijd om na een vroeg ontbijt met de bus naar het wisselpunt te rijden. Na de afscheidsmaaltijd nemen we tussen 17.30 en 18.30 afscheid van elkaar. Met een andere bus word je weer naar je uitstapplaats gebracht.)

Hotel Gendorf
- ligging in het centrum van Vrchlabí aan de voet van het Reizengebergte
- 2-persoonskamers met tv en badkamer met bad en/of douche en toilet
- receptie, lift, bar, restaurant
- wellness met sauna, stoombad en bubbelbad

Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel, lunchen in het hotel of onderweg.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige ID-kaart

Vertrek en aankomst
Verschillende opstapplaatsen. Je wordt op je opstapplaats opgehaald en door een bus naar het wisselpunt gebracht. Op de laatste dag word je vanaf het wisselpunt naar je uitstapplaats gebracht. Op de heen- en terugreis zit GEEN Dolfijnbegeleiding in de bus, die zie je pas op het wisselpunt. Je moet dus zelfstandig het eerste en laatste stuk van de reis in de bus kunnen reizen! Dolfijn en de touroperator zijn niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen of kosten die voortvloeien uit het niet (geheel) zelfstandig kunnen reizen op de heen- en terugreis). Je kunt ook direct naar het wisselpunt komen. Hoe verder je van het wisselpunt woont, des te vroeger moet je opstappen (de opstaptijd is tussen 5:00 en 8:00 uur) en des te later stap je uit (uitstaptijd is tussen 19:00 en 23:30 uur). Mogelijk moet je op de heen- en/of terugreis naar het wisselpunt een keer overstappen. De precieze opstaptijd krijg je ongeveer een week van tevoren. Voor vertrek vragen we je om door te geven wie je ophaalt bij jouw uitstappunt, die persoon wordt vanuit Didam door ons gebeld met de geschatte aankomsttijd.
Het wisselpunt is: Partycentrum Boszicht/restaurant Juffrouw Tok in Didam.

Bijzonderheden
Wij hebben deze reis ingekocht bij Oad. Je maakt deze reis samen met andere toeristen. Dat houdt in dat we de reis en het programma samen met hen doen. Je moet voor deze reis goed ter been zijn en minimaal 45 minuten achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen. Rolstoelen en rollators zijn niet toegestaan. Ook kan de begeleiding maar zeer beperkt loophulp (arm) bieden. Je gaat vaak de bus in en uit en er worden bijna elke dag uitstapjes gemaakt. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn! Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 100,-,

We weten niet of en zo ja welke regels i.v.m. corona in 2023 op onze vakantiebestemmingen gaan gelden.
Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels die onderweg en ter plaatse gelden. Deze kunnen tussen de aanmelding en het vertrek veranderen. Dat kan bijvoorbeeld inhouden dat een vaccinatiebewijs weer nodig is. Als je na de aanpassing van de regels niet kunt voldoen aan de nieuwe regels en de reis is op een verantwoorde en veilige manier door ons uit te voeren, dan is het niet kunnen voldoen aan de voorwaarden geen geldige reden van annuleren. Hoewel wij ons aan de richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Als Dolfijn als organisator de reis annuleert, krijg je binnen 14 dagen je geld (excl. de eventuele SGR-bijdrage) terug.
Vragen? Bel of mail ons gerust.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media.
Help jij ons om de website en de reisgids mooi te maken? Vul op het aanmeldingsformulier in of en zo ja, waar wij foto’s waar jij herkenbaar op staat, mogen gebruiken!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud.