Nauders met Bernina Express (Oostenrijk)


Status: VOL 
Heen: 18-09-2023
Terug: 27-09-2023
Aantal dagen: 10
Totaal prijs: € 1559,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 71,00
Zakgeldadvies: € 120,00
Reizigers: max. 8
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Vertrek:
Wisselplaats: Didam
Vertrektijd: 00:00 uur
Tijd terug: 00:00 uur
Dit is een extra ingekochte reis, deze staat niet in de reisgids 2023. Boek voor 1-1-2023 en krijg € 25,- vroegboekkorting!

Het bergdorpje Nauders ligt op 1400 meter hoogte niet ver van het drielandenpunt Oostenrijk, Italië en Zwitserland. Dit wordt dan ook een drielandenreis! Veel mooie excursies en als extraatje een mooie treintocht met de Bernina Express inbegrepen!


Programma (onder voorbehoud)
1e dag In de ochtend vertrek je vanuit een van de opstapplaatsen naar het wisselpunt. Daar ontmoet je je reisgenoten en de begeleiding. We rijden op het gemakje naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland.
2e dag Via een mooie route over mooie bergpassen en het Tannheimerdal rijden we naar Nauders waar we voor het diner aankomen.
3e dag Na het ontbijt beginnen we met een mooie natuurtocht met de bus. Door het Kaunertal rijden we via een weg met mooie uitzichten naar het stuwmeer. Dit meer is 6 kilometer lang en vanuit de bus en de stopplaats hebben we mooi uitzicht. Daarna rijden we naar een gletsjer om de rit af te sluiten. Het zou heel goed kunnen dat we onderweg wilde dieren kunnen spotten, dus camera's klaar!
4e dag Vandaag steken we de grens met Zwitserland over en rijden naar St. Moritz. Hier stappen we op de Bernina Express en maken een fantastische rit naar Tirano. De trein rijdt tot wel 2250 meter hoog en daalt dan via veel bochten af. Het uitzicht is spectaculair! In Tirano staat de bus ons op te wachten om ons terug naar het hotel te brengen.
5e dag Vandaag rijden we naar Merano, een klein maar heel mooi stadje met een mooi centrum met middeleeuwse gebouwen. Onderweg zien we op de heen- of terugweg de Rechensee, een stuwmeer met een kerktoren die boven het water uitsteekt.
6e dag Na het ontbijt maken we alweer zo'n mooie busrit. Dit kaar over de Silvretta Hochalpenstrasse. Een geweldig mooie route via Ischgl, Galtür, St. Gallenkirche en de Arlbergpas. Als de bus stopt, kunnen we genieten van de mooie uitzichten. We komen tot wel 2000 m hoogte!
7e dag De bus blijft vandaag staan, dus gaan wij Nauders verkennen. We kunnen met de kabelbaan naar boven om met een kopje koffie van het uitzicht te genieten.
8e dag We beginnen vandaag met een bezoek aan Lech, het bekende wintersportplaatsje waar de koninklijke familie altijd komt wintersporten. Daarna rijden we alweer zo'n mooie route over de Arlbergpas en de Flexenpas. Ook hier is het uitzicht prachtig
9e dag We nemen afscheid van het hotel en rijden via de Flüelapas van bijna 2400 meter hoog we naar ons overnachtingshotel.
10e dag Het is helaas weer tijd om na een vroeg ontbijt met de bus naar het wisselpunt te rijden. Na de afscheidsmaaltijd nemen we tussen 17.30 en 18.30 afscheid van elkaar. Met een andere bus word je weer naar je uitstapplaats gebracht.)

Hotel Bergblick
- ligging tussen de bergen op 200 m van het centrum van Nauders
- 2-persoonskamers met tv en badkamer met bad en/of douche en toilet, de meeste kamers hebben een balkon
- receptie, lounge, lift, bar, restaurant, terras
- sauna, stoombad en solarium (tegen betaling)


Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel, lunchen in het hotel of onderweg.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige ID-kaart

Vertrek en aankomst
Verschillende opstapplaatsen. Je wordt op je opstapplaats opgehaald en door een bus naar het wisselpunt gebracht. Op de laatste dag word je vanaf het wisselpunt naar je uitstapplaats gebracht. Op de heen- en terugreis zit GEEN Dolfijnbegeleiding in de bus, die zie je pas op het wisselpunt. Je moet dus zelfstandig het eerste en laatste stuk van de reis in de bus kunnen reizen! Dolfijn en de touroperator zijn niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen of kosten die voortvloeien uit het niet (geheel) zelfstandig kunnen reizen op de heen- en terugreis). Je kunt ook direct naar het wisselpunt komen. Hoe verder je van het wisselpunt woont, des te vroeger moet je opstappen (de opstaptijd is tussen 5:00 en 8:00 uur) en des te later stap je uit (uitstaptijd is tussen 19:00 en 23:30 uur). Mogelijk moet je op de heen- en/of terugreis naar het wisselpunt een keer overstappen. De precieze opstaptijd krijg je ongeveer een week van tevoren. Voor vertrek vragen we je om door te geven wie je ophaalt bij jouw uitstappunt, die persoon wordt vanuit Didam door ons gebeld met de geschatte aankomsttijd.
Het wisselpunt is: Partycentrum Boszicht/restaurant Juffrouw Tok in Didam.

Bijzonderheden
Wij hebben deze reis ingekocht bij Oad. Je maakt deze reis samen met andere toeristen. Dat houdt in dat we de reis en het programma samen met hen doen. Je moet voor deze reis goed ter been zijn en minimaal 45 minuten achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen. Rolstoelen en rollators zijn niet toegestaan. Ook kan de begeleiding maar zeer beperkt loophulp (arm) bieden. Je gaat vaak de bus in en uit en er worden bijna elke dag uitstapjes gemaakt. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn! Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 190,-.

We weten niet of en zo ja welke regels i.v.m. corona in 2023 op onze vakantiebestemmingen gaan gelden.
Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels die onderweg en ter plaatse gelden. Deze kunnen tussen de aanmelding en het vertrek veranderen. Dat kan bijvoorbeeld inhouden dat een vaccinatiebewijs weer nodig is. Als je na de aanpassing van de regels niet kunt voldoen aan de nieuwe regels en de reis is op een verantwoorde en veilige manier door ons uit te voeren, dan is het niet kunnen voldoen aan de voorwaarden geen geldige reden van annuleren. Hoewel wij ons aan de richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Als Dolfijn als organisator de reis annuleert, krijg je binnen 14 dagen je geld (excl. de eventuele SGR-bijdrage) terug. Vragen? Bel of mail ons gerust.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt.
Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media. Help jij ons om de website en de reisgids mooi te maken? Vul op het aanmeldingsformulier in of en zo ja, waar wij foto’s waar jij herkenbaar op staat, mogen gebruiken!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud.