Blankenberge (België)


Status: nog 1 vrouw
Heen: 04-09-2023
Terug: 09-09-2023
Aantal dagen: 6
Totaal prijs: € 1200,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 56,00
Zakgeldadvies: € 80,00
Reizigers: max. 8
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar


Vertrek:
Wisselplaats: Didam
Vertrektijd: 00:00 uur
Tijd terug: 00:00 uur
Blankenberge ligt aan de Belgische kust en is een goede startplek voor mooie excursies met de bus. Steden als Gent en Brugge liggen niet ver weg, maar we gaan natuurlijk veel meer zien.


Programma (onder voorbehoud)
1e dag Vanuit een van de opstapplaatsen word je naar het wisselpunt in Didam gebracht. Vanaf de opstapplaats tot aan het wisselpunt zit er geen Dolfijnbegeleiding in de bus, je ontmoet de begeleiding op het wisselpunt. Na de koffie en de kennismaking in Didam rijden we naar naar ons hotel in Blankenberge.
2e dag De bus brengt ons eerst naar de prachtige stad Brugge. Hier zien we het mooie centrale plein met de mooie Belfort toren. Brugge heeft veel 'leien' dat zijn grachten waar de rondvaartbootjes varen. In de stad zien we ook paardenkoetsen. Er zijn veel mooie gebouwen te zien en aan aan terrasjes ook geen gebrek. Daarna rijden we langs de kust via de badplaats Knokke weer naar Blankenberge.
3e dag Vandaag gaan we naar het gebied waar in de Eerste Wereldoorlog hard gevochten is. We beginnen met een stop in het mooie stadje Veurne. Daarna rijden we naar Diksmuiden waar vroeger veel zuivelhandel was. De stad heeft als bijnaam de boterstad. We komen in de middag aan in het mooie Ieper, hier maken we een wandeling door het centrum en zoeken een leuk plekje voor het avondeten. Na het eten gaan we naar de Menenpoort waar elke avond een herdenking is aan de gesneuvelde soldaten en waar een hoornspeler 'the Last Post' speelt.
4e dag De bus blijft vandaag staan en dat geeft ons de gelegenheid om lekker over de boulevard te wandelen, naar het strand te gaan en misschien wel even de zee in te gaan.
5e dag Vandaag bezoeken we alweer zo'n mooie Vlaamse stad: Gent! Hier lopen we met een stadsgids door het centrum. Hier ligt o.a. het kasteel het Gravensteen. Het hele centrum staat vol met mooie gebouwen en kerken en er zijn veel plekjes waar we even kunnen zitten voor een drankje.
6e dag Na het ontbijt vertrekken we weer naar het wisselpunt in Didam. Hier nemen we, na het afscheidsdiner, afscheid van elkaar waarna je met de bus weer, via een uitstaproute naar de uitstapplaatsen rijden.

Hotel Sabat d’Or
- ligging op 10 min lopen van de boulevard
- 2-persoonskamers met tv en badkamer met bad en/of douche en toilet
Het hotel bestaat uit 2 gebouwen:
in het hoofdgebouw: receptie, lounge, lift, restaurant en bar


Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel, lunch in of buiten het hotel.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige ID-kaart

Vertrek en aankomst
Verschillende opstapplaatsen. Je wordt op je opstapplaats opgehaald en door een bus naar het wisselpunt gebracht. Op de laatste dag word je vanaf het wisselpunt naar je uitstapplaats gebracht. Op de heen- en terugreis zit GEEN Dolfijnbegeleiding in de bus, die zie je pas op het wisselpunt. Je moet dus zelfstandig het eerste en laatste stuk van de reis in de bus kunnen reizen! Dolfijn en de touroperator zijn niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen of kosten die voortvloeien uit het niet (geheel) zelfstandig kunnen reizen op de heen- en terugreis). Je kunt ook direct naar het wisselpunt komen. Hoe verder je van het wisselpunt woont, des te vroeger moet je opstappen (de opstaptijd is tussen 5:00 en 8:00 uur) en des te later stap je uit (uitstaptijd is tussen 19:00 en 23:30 uur). Mogelijk moet je op de heen- en/of terugreis naar het wisselpunt een keer overstappen. De precieze opstaptijd krijg je ongeveer een week van tevoren. Voor vertrek vragen we je om door te geven wie je ophaalt bij jouw uitstappunt, die persoon wordt vanuit Didam door ons gebeld met de geschatte aankomsttijd.
Het wisselpunt is: Partycentrum Boszicht/restaurant Juffrouw Tok in Didam.

Bijzonderheden
Wij hebben deze reis ingekocht bij de Jong Intra. Je maakt deze reis samen met andere toeristen. Dat houdt in dat we de reis en het programma samen met hen doen. Je moet voor deze reis goed ter been zijn en minimaal 45 minuten achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen. Rolstoelen en rollators zijn niet toegestaan. Ook kan de begeleiding maar zeer beperkt loophulp (arm) bieden. Je gaat vaak de bus in en uit en er worden bijna elke dag uitstapjes gemaakt. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn! Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 189,-.

We weten niet of en zo ja welke regels i.v.m. corona in 2023 op onze vakantiebestemmingen gaan gelden.
Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels die onderweg en ter plaatse gelden. Deze kunnen tussen de aanmelding en het vertrek veranderen. Dat kan bijvoorbeeld inhouden dat een vaccinatiebewijs weer nodig is. Als je na de aanpassing van de regels niet kunt voldoen aan de nieuwe regels en de reis is op een verantwoorde en veilige manier door ons uit te voeren, dan is het niet kunnen voldoen aan de voorwaarden geen geldige reden van annuleren. Hoewel wij ons aan de richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Als Dolfijn als organisator de reis annuleert, krijg je binnen 14 dagen je geld (excl. de eventuele SGR-bijdrage) terug.
Vragen? Bel of mail ons gerust.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media.
Help jij ons om de website en de reisgids mooi te maken? Vul op het aanmeldingsformulier in of en zo ja, waar wij foto’s waar jij herkenbaar op staat, mogen gebruiken!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud.