Braunlage in de Harz (Duitsland)


Status: Beschikbaar
Heen: 08-07-2023
Terug: 15-07-2023
Aantal dagen: 8
Totaal prijs: € 1594,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 74,00
Zakgeldadvies: € 80,00
Reizigers: max. 8
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar


Vertrek:
Wisselplaats: Didam
Vertrektijd: 00:00 uur
Tijd terug: 00:00 uur
Oude zilvermijnen, leuke plaatsen, de berg de Brocken en heel veel natuur, we gaan het allemaal zien in de Duitse Harz. Vanuit Braunlage gaan we met de bus op pad met als een van de hoogtepunten een rit met stoomtrein de Brockenbahn. Neem je zwemspullen mee, want het hotel heeft zwembaden!


Programma (onder voorbehoud)
1e dag Vanuit een van de opstapplaatsen word je naar het wisselpunt in Didam gebracht. Vanaf de opstapplaats tot aan het wisselpunt zit er geen Dolfijnbegeleiding in de bus, je ontmoet de begeleiding op het wisselpunt. Na de koffie en de kennismaking in Didam rijden we naar naar ons hotel in Braunlage.
2e dag In de ochtend doen we het rustig aan, na de lunch gaan we met de bus op pad. We rijden naar het interessante Grenslandmuseum waar we de geschiedenis van dit stuk Duitsland kunnen zien. Daarna staat Bad Sachsa op het programma waar we mooi uitzicht hebben vanaf de Ravensberg.
3e dag Een van de mooiste steden van deze regio is Goslar. Hier woonden vroeger de keizers van Duitsland en dat is te zien aan de paleizen die er nog staan.
4e dag Vanochtend gaan we Braunlage verkennen. Na de lunch kunnen we een wandeling in de omgeving van het hotel maken. Het hotel ligt mooi in de bossen van het Nationaal Park de Harz.
5e dag Na het ontbijt rijden we naar het kuuroord Stolberg. Dit is ook de geboorteplaats van de moeder van Willem van Oranje; Juliana van Stolberg. Er is ook een mooie slot dat te bezoeken is. Hierna rijden we naar Thale waar we met de kabelbaan naar de Hexenplatz gaan voor een mooi uitzicht over de Harz.
6e dag De chauffeur brengt ons naar het oostelijk deel van de Harz. Hier bezoeken we het grootste stuwmeer van de regio en het mooie plaatsje Wernigerode. Na ons bezoek stappen we in de stoomtrein van de Brockenbahn voor een mooie treinrit door de bossen en langs mooie uitzichten.
7e dag Vandaag bezoeken we alweer zo'n mooie stad: Quedlinburg. Het hele centrum staat vol met mooie, oude gebouwen, het is net een openlucht museum. 's Middags bezoeken we de Rübelander druipsteengrotten waar het altijd 10 graden is, dus een warme trui of jas is wel nodig.
8e dag Na het ontbijt vertrekken we weer naar het wisselpunt in Didam. Onderweg stoppen we nog even in het gezellige stadje Hamelen. In Didam nemen we, na het afscheidsdiner, afscheid van elkaar waarna je met de bus weer, via een uitstaproute naar de uitstapplaatsen rijden.

Ahorn Harz Hotel Braunlage
- ligging in de bossen van Nationaalpark Harz buiten Braunlage
- 2-persoonskamers met badkamer met bad en toilet
- receptie, lounge, lift, bar, restaurant
- binnen- en buitenzwembad met ligstoelen
- fitness en tafeltennis en (tegen betaling) sauna


Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel, lunch in of buiten het hotel.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige ID-kaart

Vertrek en aankomst
Verschillende opstapplaatsen. Je wordt op je opstapplaats opgehaald en door een bus naar het wisselpunt gebracht. Op de laatste dag word je vanaf het wisselpunt naar je uitstapplaats gebracht. Op de heen- en terugreis zit GEEN Dolfijnbegeleiding in de bus, die zie je pas op het wisselpunt. Je moet dus zelfstandig het eerste en laatste stuk van de reis in de bus kunnen reizen! Dolfijn en de touroperator zijn niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen of kosten die voortvloeien uit het niet (geheel) zelfstandig kunnen reizen op de heen- en terugreis). Je kunt ook direct naar het wisselpunt komen. Hoe verder je van het wisselpunt woont, des te vroeger moet je opstappen (de opstaptijd is tussen 5:00 en 8:00 uur) en des te later stap je uit (uitstaptijd is tussen 19:00 en 23:30 uur). Mogelijk moet je op de heen- en/of terugreis naar het wisselpunt een keer overstappen. De precieze opstaptijd krijg je ongeveer een week van tevoren. Voor vertrek vragen we je om door te geven wie je ophaalt bij jouw uitstappunt, die persoon wordt vanuit Didam door ons gebeld met de geschatte aankomsttijd.
Het wisselpunt is: Partycentrum Boszicht/restaurant Juffrouw Tok in Didam.

Bijzonderheden
Wij hebben deze reis ingekocht bij de Jong Intra. Je maakt deze reis samen met andere toeristen. Dat houdt in dat we de reis en het programma samen met hen doen. Je moet voor deze reis goed ter been zijn en minimaal 45 minuten achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen. Rolstoelen en rollators zijn niet toegestaan. Ook kan de begeleiding maar zeer beperkt loophulp (arm) bieden. Je gaat vaak de bus in en uit en er worden bijna elke dag uitstapjes gemaakt. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn! Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 209,-

We weten niet of en zo ja welke regels i.v.m. corona in 2023 op onze vakantiebestemmingen gaan gelden.
Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels die onderweg en ter plaatse gelden. Deze kunnen tussen de aanmelding en het vertrek veranderen. Dat kan bijvoorbeeld inhouden dat een vaccinatiebewijs weer nodig is. Als je na de aanpassing van de regels niet kunt voldoen aan de nieuwe regels en de reis is op een verantwoorde en veilige manier door ons uit te voeren, dan is het niet kunnen voldoen aan de voorwaarden geen geldige reden van annuleren. Hoewel wij ons aan de richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Als Dolfijn als organisator de reis annuleert, krijg je binnen 14 dagen je geld (excl. de eventuele SGR-bijdrage) terug.
Vragen? Bel of mail ons gerust.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt.
Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media. Help jij ons om de website en de reisgids mooi te maken? Vul op het aanmeldingsformulier in of en zo ja, waar wij foto’s waar jij herkenbaar op staat, mogen gebruiken!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud.