Clervaux (Luxemburg)


Status: VOL 
Heen: 04-09-2023
Terug: 09-09-2023
Aantal dagen: 6
Totaal prijs: € 1184,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 55,00
Zakgeldadvies: € 80,00
Reizigers: max. 8
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Vertrek:
Wisselplaats: Didam
Vertrektijd: nog niet bekend
Tijd terug: nog niet bekend
Clervaux ligt in de mooie Luxemburgse Ardennen. Naast een gezellig centrum heeft Clervaux ook een mooi burcht. Het is een goede startplaats voor excursies in Luxemburg en Duitsland. Vergeet je zwemspullen niet, want het hotel heeft een zwembad!


Programma (onder voorbehoud)
1e dag Vanuit een van de opstapplaatsen word je naar het wisselpunt in Didam gebracht. Vanaf de opstapplaats tot aan het wisselpunt zit er geen Dolfijnbegeleiding in de bus, je ontmoet de begeleiding op het wisselpunt. Na de koffie en de kennismaking in Didam rijden we via Maastricht, Luik en de Ardennen naar de watervallen van Coo voor een tussenstop. Daarna rijden wenaar ons hotel in Clervaux.
2e dag Aan de rivier de Our ligt het mooie plaatsje Vianden. Vandaag rijden we daar naar toe. Er staan mooie gebouwen zoals het slot van de Oranjes dat in de Middelweeuwen gebouwd is. In Vianden is ook veel te zien en voor een drankje zijn er de vele terrassen. Met de stoeltjeslift kunnen we naar boven zweven voor het uitizicht.
3e dag We steken vandaag de grens over naar Duitsland en rijden naar Trier. Dit is de oudste stad van Duitsland. Dat is goed te zien aan de Romeinse poort de Porta Nigra die aan het begin van de autovrije winkelstraat ligt. Een eindje verder ligt de mooie Dom met daar vlakbij een mooi park. Een stadsgids vertelt ons van alles over wat we zien. Daarna kunnen we Trier zelf verkennen. Op de terugweg maken we nog een stop in Echternach.
4e dag Met de bus maken we een natuurtocht door het Mullertal. Deze omgeving wordt ook wel Klein Zwitserland genoemd. We zien mooie natuur, beekjes en watervallen dus we begrijpen wel waar die bijnaam vandaan komt. We rijden naar Luxemburg-stad waar we een rondrit maken met een stadsgids en daarna nog het oude centrum kunnen bezoeken met o.a. het plein Place d'Armes.
5e dag We beginnen vandaag met een wandelingetje door Clervaux en misschien wel de 'klim' naar de burcht. 's Middags brengt de chauffeur ons naar Grevenmacher aan de Moezel. Hier zien we hoe de champagnewijnen gemaakt worden.In Grevenmacher is ook een mooie vlindertuin.
6e dag Na het ontbijt vertrekken we weer naar het wisselpunt in Didam. Daar nemen we, na het afscheidsdiner, afscheid van elkaar waarna je met de bus weer, via een uitstaproute naar de uitstapplaatsen rijden.

Hotel du Commerce
- ligging in het centrumaan de rivier en aan de voet van de burcht
- 2-persoonskamers met badkamer met bad en/of douche en toilet
- receptie, lift, restaurant, bar
- wellness met zwembad, stoombad en bubbelbad
- dakterras met uitzicht

Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel, lunch in of buiten het hotel.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige ID-kaart

Vertrek en aankomst
Verschillende opstapplaatsen. Je wordt op je opstapplaats opgehaald en door een bus naar het wisselpunt gebracht. Op de laatste dag word je vanaf het wisselpunt naar je uitstapplaats gebracht. Op de heen- en terugreis zit GEEN Dolfijnbegeleiding in de bus, die zie je pas op het wisselpunt. Je moet dus zelfstandig het eerste en laatste stuk van de reis in de bus kunnen reizen! Dolfijn en de touroperator zijn niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen of kosten die voortvloeien uit het niet (geheel) zelfstandig kunnen reizen op de heen- en terugreis). Je kunt ook direct naar het wisselpunt komen. Hoe verder je van het wisselpunt woont, des te vroeger moet je opstappen (de opstaptijd is tussen 5:00 en 8:00 uur) en des te later stap je uit (uitstaptijd is tussen 19:00 en 23:30 uur). Mogelijk moet je op de heen- en/of terugreis naar het wisselpunt een keer overstappen. De precieze opstaptijd krijg je ongeveer een week van tevoren. Voor vertrek vragen we je om door te geven wie je ophaalt bij jouw uitstappunt, die persoon wordt vanuit Didam door ons gebeld met de geschatte aankomsttijd.
Het wisselpunt is: Partycentrum Boszicht/restaurant Juffrouw Tok in Didam.

Bijzonderheden
Wij hebben deze reis ingekocht bij de Jong Intra. Je maakt deze reis samen met andere toeristen. Dat houdt in dat we de reis en het programma samen met hen doen. Je moet voor deze reis goed ter been zijn en minimaal 45 minuten achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen. Rolstoelen en rollators zijn niet toegestaan. Ook kan de begeleiding maar zeer beperkt loophulp (arm) bieden. Je gaat vaak de bus in en uit en er worden bijna elke dag uitstapjes gemaakt. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn! Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 139,-.


Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media.
Help jij ons om de website en de reisgids mooi te maken? Vul op het aanmeldingsformulier in of en zo ja, waar wij foto’s waar jij herkenbaar op staat, mogen gebruiken!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud.