Löf (Duitsland)


Status: VOL 
Heen: 17-07-2023
Terug: 22-07-2023
Aantal dagen: 6
Totaal prijs: € 1129,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 52,00
Zakgeldadvies: € 70,00
Reizigers: max. 8
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Vertrek:
Wisselplaats: Didam
Vertrektijd: 00:00 uur
Tijd terug: 00:00 uur
In het mooie Moezeldal ligt het dorpje Löf. Met de bus maken we mooie uitstapjes naar bekende plaatsen. Het is elke dag genieten van het mooie uitzicht vanuit de bus als we het Moezeldal en de omgeving verkennen.


Programma (onder voorbehoud)
1e dag Vanuit een van de opstapplaatsen word je naar het wisselpunt in Didam gebracht. Vanaf de opstapplaats tot aan het wisselpunt zit er geen Dolfijnbegeleiding in de bus, je ontmoet de begeleiding op het wisselpunt. Na de koffie en de kennismaking in Didam rijden we voor een tussenstop naar het klooster Maria Laach in de Eifel. Daarna rijden we door naar ons hotel in Löf.
2e dag Na het ontbijt rijden we naar Boppard aan de Rijn, niet ver van de beroemde Loreley rots. In Boppart leggen veel rondvaartboten aan en is het daardoor altijd een komen en gaan van mensen. Er zijn dan ook veel winkeltjes en ook een wandeling over de mooie wandelboulevard is zeker een aanrader.
3e dag Vandaag staat Koblenz op het programma. Deze stad ligt op de plek waar de Moezel in de Rijn stroomt. Vanaf de promenade kunnen we de binnenstad zien liggen. We gaan de stad in en zoeken een leuk plekje om te lunchen. Daarna rijden we door naar Bad Ems aan de rivier de Lahn. Dit is een kuuroord met mooie gebouwen.
4e dag Cochem is een van de bekendste toeristenplaatsen aan de Moezel en mag dus niet ontbreken in ons programma. Kasteel de Reichsburg steekt ver boven het stadje uit. In Cochem staan veel vakwerkhuizen, liggen mooie straatjes en pleinen en zijn veel plekjes om even te gaan zitten voor koffie met wat lekkers. De streek is ook bekend om de wijn en we bezoeken dan ook een wijnproeverij in de middag. Voor de niet-wijnliefhebbers is er altijd nog het Burg-Café met mooi uitzicht.
5e dag Vandaag rijden we naar Trier. Ook deze stad ligt aan de Moezel en is de oudste stad van Duitsland. De Romeinen bouwden hier al een arena en een grote stadspoort. Die poort staat er nog steeds! We kunnen door de stad wandelen en winkelen in het autovrije centrum.
6e dag Na het ontbijt vertrekken we weer naar het wisselpunt in Didam. Onderweg stoppen we nog in het plaatsje Monschau voor een wandelingetje en om de laatste souvenirs te kopen. Daarna rijden we echt richting Didam waar we, na het afscheidsdiner, afscheid van elkaar nemen. Hierna ga je met de bus weer, via een uitstaproute naar de uitstapplaatsen.

Hotel zur Traube
- ligging in het plaatsje Löf, direct aan de Moezel
- 2-persoonskamers met badkamer met douche en toilet
Het hotel bestaat uit een hoofd- en bijgebouw met kamers op de begane grond en 1e etage, in het bijgebouw is geen lift.
- receptie, lift, restaurant, bar
- terras met uitzicht op de Moezel


Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel, lunch in of buiten het hotel.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige ID-kaart

Bijzonderheden
Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 99,-. Je reist samen met andere de Jong toeristen in de bus en we maken met hen ook samen de excursies.

Vertrek en aankomst
Verschillende opstapplaatsen. Je wordt op je opstapplaats opgehaald en door een bus naar het wisselpunt gebracht. Op de laatste dag word je vanaf het wisselpunt naar je uitstapplaats gebracht. Op de heen- en terugreis zit GEEN Dolfijnbegeleiding in de bus, die zie je pas op het wisselpunt. Je moet dus zelfstandig het eerste en laatste stuk van de reis in de bus kunnen reizen! Dolfijn en de touroperator zijn niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen of kosten die voortvloeien uit het niet (geheel) zelfstandig kunnen reizen op de heen- en terugreis). Je kunt ook direct naar het wisselpunt komen. Hoe verder je van het wisselpunt woont, des te vroeger moet je opstappen (de opstaptijd is tussen 5:00 en 8:00 uur) en des te later stap je uit (uitstaptijd is tussen 19:00 en 23:30 uur). Mogelijk moet je op de heen- en/of terugreis naar het wisselpunt een keer overstappen. De precieze opstaptijd krijg je ongeveer een week van tevoren. Voor vertrek vragen we je om door te geven wie je ophaalt bij jouw uitstappunt, die persoon wordt vanuit Didam door ons gebeld met de geschatte aankomsttijd.
Het wisselpunt is: Partycentrum Boszicht/restaurant Juffrouw Tok in Didam.
We weten niet of en zo ja welke regels i.v.m. corona in 2023 op onze vakantiebestemmingen gaan gelden.
Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels die onderweg en ter plaatse gelden. Deze kunnen tussen de aanmelding en het vertrek veranderen. Dat kan bijvoorbeeld inhouden dat een vaccinatiebewijs weer nodig is. Als je na de aanpassing van de regels niet kunt voldoen aan de nieuwe regels en de reis is op een verantwoorde en veilige manier door ons uit te voeren, dan is het niet kunnen voldoen aan de voorwaarden geen geldige reden van annuleren. Hoewel wij ons aan de richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Als Dolfijn als organisator de reis annuleert, krijg je binnen 14 dagen je geld (excl. de eventuele SGR-bijdrage) terug.
Vragen? Bel of mail ons gerust.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media.
Help jij ons om de website en de reisgids mooi te maken? Vul op het aanmeldingsformulier in of en zo ja, waar wij foto’s waar jij herkenbaar op staat, mogen gebruiken!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud.