Valkenburg (Nederland)


Status: VOL 
Heen: 26-06-2023
Terug: 01-07-2023
Aantal dagen: 6
Totaal prijs: € 1164,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 54,00
Zakgeldadvies: € 80,00
Reizigers: max. 8
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Vertrek:
Wisselplaats: Didam
Vertrektijd: 00:00 uur
Tijd terug: 00:00 uur
Boek voor 1-1-2023 en krijg € 25,- vroegboekkorting!

In het diepe zuiden ligt het bekende plaatsje Valkenburg. Heel populair bij toeristen en we begrijpen waarom! In en in de omgeving is heel veel te doen. We gaan dan ook met de bus de omgeving verkennen!


Programma (onder voorbehoud)
1e dag In de ochtend vertrek je vanuit een van de opstapplaatsen naar het wisselpunt. Daar ontmoet je je reisgenoten en de begeleiding. We rijden op het gemakje naar ons hotel en kunnen 's middags Valkenburg verkennen. In het gezellige centrum zijn veel souvenirswinkeltjes, maar we kunnen ook met de stoeltjeslift de heuvel naar de uitzichttoren voor een mooi uitzicht over de omgeving.
2e dag Vanuit Valkenburg is het niet ver naar de grens. We rijden vandaag naar de Duitse Eifel en beginnen met een bezoek aan het stadje Monschau. Het ligt mooi in een dal en tijdens de wandeling komen we langs veel winkeltjes en terrasjes. Daarna rijden we naar de Rursee om een rondvaart te maken.
3e dag Na het ontbijt beginnen we met een bezoek aan de Belgische stad Tongeren, we wandelen door de mooie binnenstad en kunnen op het centrale plein wat drinken op een van de terrassen. Daarna rijden we naar Simpelveld om een rit te maken in de trein die over het 'Miljoenenlijntje' rijdt. In Schin op Geul staat de bus ons weer op te wachten. We rijden tot slot naar het drielandenpunt in Vaals op de Vaalserberg. Hier is een spannend uitkijkpunt en leuk doolhof.
4e dag Vandaag starten we met een huifkartocht in de buurt van Vlodrop. We bekijken een watermolen en kunnen in de omgeving wandelen. 's Middags hebben we tijd om Valkenburg in te gaan. Er is veel te doen zoals de Steenkolenmijn en de Gemeentegrot.
5e dag We starten vandaag met een bezoek aan de enige Amerikaanse oorlogsbegraafplaats in Nederland bij Margraten. Na ons bezoek rijden we naar Maastricht. Het Vrijthof, de winkelstraten er omheen en de mooie gebouwen en niet te vergeten de mooie bruggen maken van Maastricht een populaire stad bij toeristen. Natuurlijk vergeten we niet een stuk Limburgse vlaai te proeven! Via de mooie Mergellandroute rijden we terug naar het hotel.
6e dag Het is helaas weer tijd om na het ontbijt met de bus naar het wisselpunt te rijden. Maar dat doen we niet in één keer, we stoppen in het witte stadje Thorn waar een abdij en mooie witte huizen staan. Daarna nemen we ook nog een kijkje in de Kasteeltuinen van Arcen met mooie tuinen, watervallen en vjivers te zien zijn. Daarna is het echt tijd om naar Didam te rijden. Na de afscheidsmaaltijd nemen we tussen 17.30 en 18.30 afscheid van elkaar. Met een andere bus word je weer naar je uitstapplaats gebracht.)

Hotel Walram
- ligging in het centrum van Valkenburg
- 2-persoonskamers met tv en badkamer met bad en/of douche en toilet
- receptie, lounge, bar, restaurant en terras
- binnenzwembad
- sauna tegen betaling


Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Vertrek en aankomst
Verschillende opstapplaatsen. Je wordt op je opstapplaats opgehaald en door een bus naar het wisselpunt gebracht. Op de laatste dag word je vanaf het wisselpunt naar je uitstapplaats gebracht. Op de heen- en terugreis zit GEEN Dolfijnbegeleiding in de bus, die zie je pas op het wisselpunt. Je moet dus zelfstandig het eerste en laatste stuk van de reis in de bus kunnen reizen! Dolfijn en de touroperator zijn niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen of kosten die voortvloeien uit het niet (geheel) zelfstandig kunnen reizen op de heen- en terugreis). Je kunt ook direct naar het wisselpunt komen. Hoe verder je van het wisselpunt woont, des te vroeger moet je opstappen (de opstaptijd is tussen 5:00 en 8:00 uur) en des te later stap je uit (uitstaptijd is tussen 19:00 en 23:30 uur). Mogelijk moet je op de heen- en/of terugreis naar het wisselpunt een keer overstappen. De precieze opstaptijd krijg je ongeveer een week van tevoren. Voor vertrek vragen we je om door te geven wie je ophaalt bij jouw uitstappunt, die persoon wordt vanuit Didam door ons gebeld met de geschatte aankomsttijd.
Het wisselpunt is: Partycentrum Boszicht/restaurant Juffrouw Tok in Didam.

Bijzonderheden
Wij hebben deze reis ingekocht bij de Jong Intra. Je maakt deze reis samen met andere toeristen. Dat houdt in dat we de reis en het programma samen met hen doen. Je moet voor deze reis goed ter been zijn en minimaal 45 minuten achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen. Rolstoelen en rollators zijn niet toegestaan. Ook kan de begeleiding maar zeer beperkt loophulp (arm) bieden. Je gaat vaak de bus in en uit en er worden bijna elke dag uitstapjes gemaakt. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn! Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 119,-,
We weten niet of en zo ja welke regels i.v.m. corona in 2023 op onze vakantiebestemmingen gaan gelden.
Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels die onderweg en ter plaatse gelden. Deze kunnen tussen de aanmelding en het vertrek veranderen. Dat kan bijvoorbeeld inhouden dat een vaccinatiebewijs weer nodig is. Als je na de aanpassing van de regels niet kunt voldoen aan de nieuwe regels en de reis is op een verantwoorde en veilige manier door ons uit te voeren, dan is het niet kunnen voldoen aan de voorwaarden geen geldige reden van annuleren. Hoewel wij ons aan de richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Als Dolfijn als organisator de reis annuleert, krijg je binnen 14 dagen je geld (excl. de eventuele SGR-bijdrage) terug.
Vragen? Bel of mail ons gerust.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media.
Help jij ons om de website en de reisgids mooi te maken? Vul op het aanmeldingsformulier in of en zo ja, waar wij foto’s waar jij herkenbaar op staat, mogen gebruiken!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud.