Boedapest, Balatonmeer en Poesta (Hongarije)


Status: Beschikbaar
Heen: 28-08-2023
Terug: 06-09-2023
Aantal dagen: 10
Totaal prijs: € 2039,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 96,00
Zakgeldadvies: € 100,00
Reizigers: max. 8
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar


Vertrek:
Wisselplaats: Didam
Vertrektijd: 00:00 uur
Tijd terug: 00:00 uur
Een reis naar de hoofdstad van Hongarije, Boedapest, het mooie Balatonmeer en de uitgestrekte poesta waar we een rit met een koets maken. Een heel afwisselende reis met bijna elke dag een excursie.


Programma (onder voorbehoud)
1e dag In de ochtend vertrek je vanuit een van de opstapplaatsen naar het wisselpunt. Daar ontmoet je je reisgenoten en de begeleiding. We rijden op het gemakje naar ons overnachtingshotel in de buurt van Regensburg.
2e dag Na het ontbijt rijden we via o.a. de oude stad Gyor naar ons hotel aan het Balatonmeer.
3e dag We doen het 's ochtends rustig aan en kunnen langs het meer wandelen. In de middag rijden we naar het eiland Tihany. Dit vulkanisch eiland is nu een natuurreservaat. Er staat o.a. een abdij met leuke straatjes er om heen.
4e dag We gaan naar de hoofdstad van Hongarije; Boedapest. De stad bestaat uit 2 delen, Boeda en Pest. Met een stadsgids gaan we ze alle twee bekijken.
We zien o.a. de burchtwijk en het Vissersbastion van waarvan we een mooi uitzicht over de Donau hebben. Na de tour kunnen we de stad verder zelf verkennen.
5e dag De bus blijft vandaag staan. Wij kunnen dus rustig ons eigen plan trekken. Lekker uitslapen, een wandeling langs het meer of gaan zwemmen.
6e dag Na het ontbijt gaan we naar de poesta! Bij aankomst worden we welkom geheten door een ruiter die ons wat lekkers aanbiedt. In een koets rijden we naar een boerderij waar we uitleg krijgen over hoe het hier vroeger aan toe ging. Daarna volgt ook nog een echte poestamaaltijd met goulashsoep die nog leuker wordt door live zigeunermuziek!
7e dag Na de lunch rijden we naar een van de oudste steden van Hongarije Székesfehévár waar vroeger veel koningen woonden. We zien o.a. het mooie Vrijheidsplein.
8e dag De bus brengt ons naar Keszthely waar een van de grootste paleizen van Hongarije staat, het Festetics paleis. Hier zijn mooie tuinen. Op de terugweg naar het hotel stoppen we ook in het kuuroord Hévíz waar het grootste warmwatermeer ter wereld is.
9e dag We nemen afscheid van het hotel en rijden naar ons overnachtingshotel.
10e dag Het is helaas weer tijd om na een vroeg ontbijt met de bus naar het wisselpunt te rijden. Na de afscheidsmaaltijd nemen we tussen 17.30 en 18.30 afscheid van elkaar. Met een andere bus word je weer naar je uitstapplaats gebracht.)

Danibus hotel Annabella
- ligging op 100 m van het Balatonmeer aan de promenade, centrum op 450 m
- 2-persoons kamers met tv en badkamer met bad en/of douche en toilet, balkon
- receptie, lounge, bar, restaurant, liften
- wellness met o.a. binnenzwembad (tegen betaling)
- eigen strand met ligstoelen (tegen betaling)


Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel. Lunch in of buiten het hotel

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige ID-kaart

Vertrek en aankomst
Verschillende opstapplaatsen. Je wordt op je opstapplaats opgehaald en door een bus naar het wisselpunt gebracht. Op de laatste dag word je vanaf het wisselpunt naar je uitstapplaats gebracht. Op de heen- en terugreis zit GEEN Dolfijnbegeleiding in de bus, die zie je pas op het wisselpunt. Je moet dus zelfstandig het eerste en laatste stuk van de reis in de bus kunnen reizen! Dolfijn en de touroperator zijn niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen of kosten die voortvloeien uit het niet (geheel) zelfstandig kunnen reizen op de heen- en terugreis). Je kunt ook direct naar het wisselpunt komen. Hoe verder je van het wisselpunt woont, des te vroeger moet je opstappen (de opstaptijd is tussen 5:00 en 8:00 uur) en des te later stap je uit (uitstaptijd is tussen 19:00 en 23:30 uur). Mogelijk moet je op de heen- en/of terugreis naar het wisselpunt een keer overstappen. De precieze opstaptijd krijg je ongeveer een week van tevoren. Voor vertrek vragen we je om door te geven wie je ophaalt bij jouw uitstappunt, die persoon wordt vanuit Didam door ons gebeld met de geschatte aankomsttijd.
Het wisselpunt is: Partycentrum Boszicht/restaurant Juffrouw Tok in Didam.

Bijzonderheden
Wij hebben deze reis ingekocht bij Oad. Je maakt deze reis samen met andere toeristen. Dat houdt in dat we de reis en het programma samen met hen doen. Je moet voor deze reis goed ter been zijn en minimaal 45 minuten achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen. Rolstoelen en rollators zijn niet toegestaan. Ook kan de begeleiding maar zeer beperkt loophulp (arm) bieden. Je gaat vaak de bus in en uit en er worden bijna elke dag uitstapjes gemaakt. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn! Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 409,-,

We weten niet of en zo ja welke regels i.v.m. corona in 2023 op onze vakantiebestemmingen gaan gelden.
Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels die onderweg en ter plaatse gelden. Deze kunnen tussen de aanmelding en het vertrek veranderen. Dat kan bijvoorbeeld inhouden dat een vaccinatiebewijs weer nodig is. Als je na de aanpassing van de regels niet kunt voldoen aan de nieuwe regels en de reis is op een verantwoorde en veilige manier door ons uit te voeren, dan is het niet kunnen voldoen aan de voorwaarden geen geldige reden van annuleren. Hoewel wij ons aan de richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Als Dolfijn als organisator de reis annuleert, krijg je binnen 14 dagen je geld (excl. de eventuele SGR-bijdrage) terug.
Vragen? Bel of mail ons gerust.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media.
Help jij ons om de website en de reisgids mooi te maken? Vul op het aanmeldingsformulier in of en zo ja, waar wij foto’s waar jij herkenbaar op staat, mogen gebruiken!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud.