Indrukwekkend Toscane (Italië)


Status: VOL 
Heen: 22-05-2023
Terug: 31-05-2023
Aantal dagen: 10
Totaal prijs: € 1654,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 76,00
Zakgeldadvies: € 110,00
Reizigers: max. 8
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Vertrek:
Wisselplaats: Didam
Vertrektijd: 00:00 uur
Tijd terug: 00:00 uur
Mooie heuvels, wijngaarden, typische dorpjes, bekende steden als Luca, Pisa, Siena en Florence, zomaar een paar dingen die je gaat zien en beleven op deze 10-daagse reis door Toscane. Genieten op z'n Italiaans, dat noemen ze hier...la dolce vita (het goede leven), beleef het met Dolfijn!


Programma (onder voorbehoud)
1e dag In de ochtend vertrek je vanuit een van de opstapplaatsen naar het wisselpunt. Daar ontmoet je je reisgenoten en de begeleiding. We rijden naar ons overnachtingshotel in de buurt van Basel
2e dag Vanuit het overnachtingshotel rijden we via een mooie route door Zwitserland naar ons hotel in Montecatini Terme, een belangrijk kuuroord.
3e dag Na het ontbijt beginnen we met een bezoek aan de wereldberoemde scheve toren van Pisa waarna we door rijden naar het prachtige plaatsje Lucca. Om deze stad liggen nog heel oude stadswallen waar we overheen kunnen wandelen, maar Lucca is het meest bekend om het stadsplein Piazza del Mercato.
4e dag Vandaag staan Siena en San Gimignano op het programma. Siena is bekend om de dom en om het mooie plein waar 2x per jaar een paardenrace gehouden wordt. Daarna bewonderen we San Gimignano dat bekend is om de 13 torens die al vanaf ver te zien zijn. Het zijn er 13, maar vroeger waren het er maar liefst 72!
5e dag We maken vandaag een boottocht van een uur naar Elba. Dit eiland is vooral bekend om dat Napoleon hier een tijdje gewoond heeft, maar het is gewoon ook een heel mooi eiland! Er groeien palmbomen, druiven, olijven en prachtige bloemen. We maken een rondrit over het eiland en bezoeken o.a. het plaatsje Marina di Campo. Daarna varen we weer naar het vaste land.
6e dag De bus brengt ons vandaag naar Pistoiea waar het markt is. Ook deze stad bestond al in de Romeinse tijd en dat is op sommige plekken nog te zien. Zeker in het centrum met de kleine straatjes en pleintjes en oude gebouwen.
7e dag Vandaag blijft de bus staan en kunnen we het rustig aan doen. We wandelen door Montecatini en kunnen de oude baden bekijken. Als we willen kunnen we ook met de kabelbaan naar het hogere deel dat Alto Montecatini heet. Daar ligt de oude vesting met leuke straatjes, terrassen en mooi uitzicht.
8e dag Een van de vele hoogtepunten van deze reis staat vandaag op het programma: Florence! We rijden met de trein naar deze wereldberoemde stad. We krijgen een rondleiding met een stadsgids en zien de Ponte Vecchio met de zilverwinkeltjes, bekende pleinen, paleizen en de wereldberoemde Dom. Daarna hebben we nog tijd om zelf door de stad te struinen.
9e dag We nemen afstand van Italië en rijden naar ons overnachtingshotel.
10e dag Het is helaas weer tijd om na het ontbijt met de bus naar het wisselpunt te rijden. Na de afscheidsmaaltijd nemen we tussen 17.30 en 18.30 afscheid van elkaar. Met een andere bus word je weer naar je uitstapplaats gebracht.)

Hotel Montebello
- ligging in het centrum, dicht bij de autovrije winkelstraat
- 2-persoonskamers met tv en badkamer met bad en/of douche en toilet, als je een eenpersoonskamer boekt, hou er dan rekening mee dat deze in dit hotel klein zijn.
- receptie, lift lounge, bar, restaurant en terras


Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Vertrek en aankomst
Verschillende opstapplaatsen. Je wordt op je opstapplaats opgehaald en door een bus naar het wisselpunt gebracht. Op de laatste dag word je vanaf het wisselpunt naar je uitstapplaats gebracht. Op de heen- en terugreis zit GEEN Dolfijnbegeleiding in de bus, die zie je pas op het wisselpunt. Je moet dus zelfstandig het eerste en laatste stuk van de reis in de bus kunnen reizen! Dolfijn en de touroperator zijn niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen of kosten die voortvloeien uit het niet (geheel) zelfstandig kunnen reizen op de heen- en terugreis). Je kunt ook direct naar het wisselpunt komen. Hoe verder je van het wisselpunt woont, des te vroeger moet je opstappen (de opstaptijd is tussen 5:00 en 8:00 uur) en des te later stap je uit (uitstaptijd is tussen 19:00 en 23:30 uur). Mogelijk moet je op de heen- en/of terugreis naar het wisselpunt een keer overstappen. De precieze opstaptijd krijg je ongeveer een week van tevoren. Voor vertrek vragen we je om door te geven wie je ophaalt bij jouw uitstappunt, die persoon wordt vanuit Didam door ons gebeld met de geschatte aankomsttijd.
Het wisselpunt is: Partycentrum Boszicht/restaurant Juffrouw Tok in Didam.

Bijzonderheden
Wij hebben deze reis ingekocht bij de Jong Intra. Je maakt deze reis samen met andere toeristen. Dat houdt in dat we de reis en het programma samen met hen doen. Je moet voor deze reis goed ter been zijn en minimaal 45 minuten achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen. Rolstoelen en rollators zijn niet toegestaan. Ook kan de begeleiding maar zeer beperkt loophulp (arm) bieden. Je gaat vaak de bus in en uit en er worden bijna elke dag uitstapjes gemaakt. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn! Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 159,-.

We weten niet of en zo ja welke regels i.v.m. corona in 2023 op onze vakantiebestemmingen gaan gelden.
Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels die onderweg en ter plaatse gelden. Deze kunnen tussen de aanmelding en het vertrek veranderen. Dat kan bijvoorbeeld inhouden dat een vaccinatiebewijs weer nodig is. Als je na de aanpassing van de regels niet kunt voldoen aan de nieuwe regels en de reis is op een verantwoorde en veilige manier door ons uit te voeren, dan is het niet kunnen voldoen aan de voorwaarden geen geldige reden van annuleren. Hoewel wij ons aan de richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Als Dolfijn als organisator de reis annuleert, krijg je binnen 14 dagen je geld (excl. de eventuele SGR-bijdrage) terug. Vragen? Bel of mail ons gerust.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt.
Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media.
Help jij ons om de website en de reisgids mooi te maken? Vul op het aanmeldingsformulier in of en zo ja, waar wij foto’s waar jij herkenbaar op staat, mogen gebruiken!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud.