Meer van Genève (Zwitserland)


Status: Beschikbaar
Heen: 11-09-2023
Terug: 20-09-2023
Aantal dagen: 10
Totaal prijs: € 2044,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 95,00
Zakgeldadvies: € 120,00
Reizigers: max. 8
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar


Vertrek:
Wisselplaats: Didam
Vertrektijd: 00:00 uur
Tijd terug: 00:00 uur
Rondom het meer van Genève liggen hoge bergen en mooie plaatsen. Op deze 10 daagse reis gaan we met de bus de omgeving verkennen. We maken ook een mooie treinrit en een ritje met een tandradbaan naar 1340 m hoog. En wat te denken van het mooie uitzicht op de Alpenreuzen de Matterhorn en de Mont Blanc.


Programma (onder voorbehoud)
1e dag In de ochtend vertrek je vanuit een van de opstapplaatsen naar het wisselpunt. Daar ontmoet je je reisgenoten en de begeleiding. We rijden naar ons overnachtingshotel in de buurt van Basel.
2e dag Vanuit het overnachtingshotel rijden we naar Basel voor een bezoek aan deze stad aan de Rijn. Daarna rijden we door naar ons hotel in Leysin.
3e dag Na het ontbijt rijden we naar de mooie stad Lausanne. We rijden langs mooie stadjes en wijndorpen. Lausanne ligt aan het meer van Genève en heeft gezellige straatjes en een mooie kathedraal.
4e dag Vandaag brengt de bus ons naar Gstaad. Dit is een mooie en bekende, luxe wintersportplaats, maar ook in de zomer is het hier druk met toeristen. Er is een autovrij centrum. Na de lunch stappen we in de trein en rijden een fantastische route naar het meer van Genève. We stappen in Montreux uit waar de bus weer voor ons klaar staat.
5e dag We rijden na het ontbijt naar het gezellige plaatsje Aigle aan de voet van heuvels waar wijndruiven groeien. Er is een gezellig centrum met smalle straatjes en een mooi kasteel. Daarna rijden we terug naar het hotel waar we met de gondel naar de top van de berg de Berneuse te maken. We 'vliegen' naar 2000 m hoogte. Daar op de top staat een ronddraaiend restaurant waar we onder het genot van een kopje koffie, kunnen genieten van het uitzicht over de Mont Blanc en de Matterhorn.
6e dag De bus brengt ons vandaag naar Blonay. Hier stappen we in de tandradbaan naar Les Pleiades. We stijgen naar 1340 m om te genieten van het geweldig mooie uitzicht over het meer van Genève en Montreux. Het schijnt dat hierboven ook heerlijk gebak te koop is....
7e dag Vandaag beginnen we met een bezoek aan de chocoladefabriek Maison Cailler. De oprichters van deze fabriek heeft de melkchocolade en hazelnoot chocolade uitgevonden. Ze maken nog steeds heerlijke chocolade en bon bons.
Na dit zoete bezoek rijden we door naar Gruyère de stad die vooral bekend is om de kaas. We bezoeken dan ook de kaasmakerij voordat we terug rijden naar het hotel.
8e dag Vandaag staan Montreux en Vevey op het programma. Deze plaatsen liggen aan het Meer van Genève en door de gunstige ligging bloeien hier veel bloemen en planten aan het water. Er zijn veel wandelpromenades aangelegd. Het is heerlijk om hier te wandelen en foto's te maken. We kunnen ook naar het kasteel Chillon gaan dat op een eiland in het meer ligt.
9e dag We nemen afstand van Leysin en rijden naar ons overnachtingshotel bij Basel. Onderweg maken we nog een stop in de mooie stad Bern met een van de langste winkelpromenades van Europa!
10e dag Het is helaas weer tijd om na het ontbijt met de bus naar het wisselpunt te rijden. Na de afscheidsmaaltijd nemen we tussen 17.30 en 18.30 afscheid van elkaar. Met een andere bus word je weer naar je uitstapplaats gebracht.)

Alpine Classic Hotel
- ligging in het centrum van Leysin op 30 km van het Meer van Genève
- 2-persoonskamers met tv en badkamer met bad en/of douche en toilet
- receptie, lift lounge, bar, restaurant en terras met uitzicht over de Alpen


Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Vertrek en aankomst
Verschillende opstapplaatsen. Je wordt op je opstapplaats opgehaald en door een bus naar het wisselpunt gebracht. Op de laatste dag word je vanaf het wisselpunt naar je uitstapplaats gebracht. Op de heen- en terugreis zit GEEN Dolfijnbegeleiding in de bus, die zie je pas op het wisselpunt. Je moet dus zelfstandig het eerste en laatste stuk van de reis in de bus kunnen reizen! Dolfijn en de touroperator zijn niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen of kosten die voortvloeien uit het niet (geheel) zelfstandig kunnen reizen op de heen- en terugreis). Je kunt ook direct naar het wisselpunt komen. Hoe verder je van het wisselpunt woont, des te vroeger moet je opstappen (de opstaptijd is tussen 5:00 en 8:00 uur) en des te later stap je uit (uitstaptijd is tussen 19:00 en 23:30 uur). Mogelijk moet je op de heen- en/of terugreis naar het wisselpunt een keer overstappen. De precieze opstaptijd krijg je ongeveer een week van tevoren. Voor vertrek vragen we je om door te geven wie je ophaalt bij jouw uitstappunt, die persoon wordt vanuit Didam door ons gebeld met de geschatte aankomsttijd.
Het wisselpunt is: Partycentrum Boszicht/restaurant Juffrouw Tok in Didam.

Bijzonderheden
Wij hebben deze reis ingekocht bij de Jong Intra. Je maakt deze reis samen met andere toeristen. Dat houdt in dat we de reis en het programma samen met hen doen. Je moet voor deze reis goed ter been zijn en minimaal 45 minuten achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen. Rolstoelen en rollators zijn niet toegestaan. Ook kan de begeleiding maar zeer beperkt loophulp (arm) bieden. Je gaat vaak de bus in en uit en er worden bijna elke dag uitstapjes gemaakt. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn! Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 269,-.

We weten niet of en zo ja welke regels i.v.m. corona in 2023 op onze vakantiebestemmingen gaan gelden.
Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels die onderweg en ter plaatse gelden. Deze kunnen tussen de aanmelding en het vertrek veranderen. Dat kan bijvoorbeeld inhouden dat een vaccinatiebewijs weer nodig is. Als je na de aanpassing van de regels niet kunt voldoen aan de nieuwe regels en de reis is op een verantwoorde en veilige manier door ons uit te voeren, dan is het niet kunnen voldoen aan de voorwaarden geen geldige reden van annuleren. Hoewel wij ons aan de richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Als Dolfijn als organisator de reis annuleert, krijg je binnen 14 dagen je geld (excl. de eventuele SGR-bijdrage) terug. Vragen? Bel of mail ons gerust.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt.
Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media.
Help jij ons om de website en de reisgids mooi te maken? Vul op het aanmeldingsformulier in of en zo ja, waar wij foto’s waar jij herkenbaar op staat, mogen gebruiken!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud.