Rügen (Duitsland)


Status: VOL 
Heen: 05-08-2023
Terug: 12-08-2023
Aantal dagen: 8
Totaal prijs: € 1480,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 69,00
Zakgeldadvies: € 80,00
Reizigers: max. 8
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Vertrek:
Wisselplaats: Didam
Vertrektijd: 00:00 uur
Tijd terug: 00:00 uur
In het noorden van Duitsland ligt de Oostzee en daar ligt het mooie eiland Rügen. Hier zijn lange, brede stranden, vissersdorpjes, kastelen en natuurgebieden. Het is een populair vakantiegebied voor Duitsers dat steeds meer ontdekt wordt door toeristen van buiten Duitsland. Ga mee dit mooie stukje Duitsland ontdekken met Dolfijn en vergeet je zwemspullen niet, het strand ligt dichtbij.


Programma (onder voorbehoud)
1e dag In de ochtend vertrek je vanuit een van de opstapplaatsen naar het wisselpunt. Daar ontmoet je je reisgenoten en de begeleiding. We rijden met een aantal stops o.a. voor het diner naar ons hotel. Na het diner komen we in Rügen aan.
2e dag Na de lange reis doen we het vanochtend rustig aan. 's Middags maken we een busrit naar het noordelijkste puntje van het eiland naar Kap Arkona. Op deze 'kaap' staan 2 vuurtorens op de krijtrotsen. Het uitzicht over de Oostzee is fantastisch. Na dit bezoekje rijden we naar Vitt. Dit vissersdorpje is net een openluchtmuseum. Er zijn kleine, witte huisjes met rieten daken en een mooie haven. Voordat we terugrijden naar het hotel bezoeken we de 'berg' op het eiland die Königsstuhl heet. Vanaf hier zien we de witte krijtrotsen en de zee.
3e dag Na het ontbijt rijden we naar Sassnitz een van de oudste badplaatsen van Rügen. We nemen een kijkje in het stadje en bij de haven. Daarna rijden we naar Binz, de badplaats waar vroeger de rijke mensen kwamen zwemmen. Hier liggen dan ook de mooiste stranden van het eiland en er zijn leuke winkels.
4e dag Vandaag brengt de bus ons naar de vaste wal naar de moderne Hanzestad Stralsund. Vroeger was dit een vissersdorp, maar nu is het een mooie stad waar we heerlijk rond kunnen kijken.
5e dag De bus blijft staan dus kunnen we naar het strand, een fiets huren, wandelen of vanaf Breege een boottoch maken.
6e dag De bus brengt ons vandaag naar Putbus in het oosten van het eiland. Dit is misschien wel de mooiste stad van het eiland, hier woonden vroeger veel mensen van adel die mooie huizen en parken lieten bouwen. Daarna rijden we naar Sellin waar we over de pier wandelen. Daarna staat Göhren op het programma met mooie huizen, een pier en een uitzichttoren zijn. Om de dag af te sluiten, maken we een rit met de smalspoor stoomtrein de Rasender Roland die eindigt in Binz waar we de bus weer in stappen.
7e dag Vandaag beginnen we met de terugreis, maar we gaan nog niet naar huis! We rijden naar de mooie middeleeuwse stad Wismar aan de Oostzee voor een bezoekje. Daarna rijden we naar ons overnachtingshotel.
8e dag Het is helaas weer tijd om na het ontbijt met de bus naar het wisselpunt te rijden. Na de afscheidsmaaltijd nemen we tussen 17.30 en 18.30 afscheid van elkaar. Met een andere bus word je weer naar je uitstapplaats gebracht.)

Hotel Gasthof Breeger
- ligging in het plaatsje Breege op 5 min. lopen van de haven en 20 min. lopen van het strand
- 2-persoonskamers met badkamer met bad en/of douche en toilet
- de kamers liggen op de begane grond en 1e etage, er is geen lift
- receptie, gezelschapsruimte, restaurant
- ligweide met ligstoelen
- fietsverhuur


Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Vertrek en aankomst
Verschillende opstapplaatsen. Je wordt op je opstapplaats opgehaald en door een bus naar het wisselpunt gebracht. Op de laatste dag word je vanaf het wisselpunt naar je uitstapplaats gebracht. Op de heen- en terugreis zit GEEN Dolfijnbegeleiding in de bus, die zie je pas op het wisselpunt. Je moet dus zelfstandig het eerste en laatste stuk van de reis in de bus kunnen reizen! Dolfijn en de touroperator zijn niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen of kosten die voortvloeien uit het niet (geheel) zelfstandig kunnen reizen op de heen- en terugreis). Je kunt ook direct naar het wisselpunt komen.Hoe verder je van het wisselpunt woont, des te vroeger moet je opstappen (de opstaptijd is tussen 5:00 en 8:00 uur) en des te later stap je uit (uitstaptijd is tussen 19:00 en 23:30 uur). Mogelijk moet je op de heen- en/of terugreis naar het wisselpunt een keer overstappen. De precieze opstaptijd krijg je ongeveer een week van tevoren. Voor vertrek vragen we je om door te geven wie je ophaalt bij jouw uitstappunt, die persoon wordt vanuit Didam door ons gebeld met de geschatte aankomsttijd.
Het wisselpunt is: Partycentrum Boszicht/restaurant Juffrouw Tok in Didam.

Bijzonderheden
Wij hebben deze reis ingekocht bij de Jong Intra. Je maakt deze reis samen met andere toeristen. Dat houdt in dat we de reis en het programma samen met hen doen. Je moet voor deze reis goed ter been zijn en minimaal 45 minuten achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen. Rolstoelen en rollators zijn niet toegestaan. Ook kan de begeleiding maar zeer beperkt loophulp (arm) bieden. Je gaat vaak de bus in en uit en er worden bijna elke dag uitstapjes gemaakt. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn! Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 99,-.

We weten niet of en zo ja welke regels i.v.m. corona in 2023 op onze vakantiebestemmingen gaan gelden.
Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels die onderweg en ter plaatse gelden. Deze kunnen tussen de aanmelding en het vertrek veranderen. Dat kan bijvoorbeeld inhouden dat een vaccinatiebewijs weer nodig is. Als je na de aanpassing van de regels niet kunt voldoen aan de nieuwe regels en de reis is op een verantwoorde en veilige manier door ons uit te voeren, dan is het niet kunnen voldoen aan de voorwaarden geen geldige reden van annuleren. Hoewel wij ons aan de richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Als Dolfijn als organisator de reis annuleert, krijg je binnen 14 dagen je geld (excl. de eventuele SGR-bijdrage) terug. Vragen? Bel of mail ons gerust.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt.
Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media.
Help jij ons om de website en de reisgids mooi te maken? Vul op het aanmeldingsformulier in of en zo ja, waar wij foto’s waar jij herkenbaar op staat, mogen gebruiken!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud.