Rijn-Moezelcruise (Duitsland)


Status: VOL 
Heen: 27-07-2023
Terug: 02-08-2023
Aantal dagen: 7
Totaal prijs: € 1404,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 65,00
Zakgeldadvies: € 75,00
Reizigers: max. 10
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Vertrek: Arnhem Rijnkade
Vertrektijd: 09:00 uur
Tijd terug: 14:00 uur
In de reisgids staat vertrek en aankomst Utrecht. Dat is niet goed! Het vertrek en de aankoms is in Arnhem.

Heerlijk 'dobberen' over de Rijn en de Moezel. Heel veel Dolfijnreizigers genoten al van al het moois dat vanaf het schip en aan de wal te zien is. Een reis vol hoogtepunten: Königswinter, Boppard, Cochem, Koblenz en Keulen


Programma (onder voorbehoud)
1e dag Tussen 9,00 en 9,30 uur kom je in Arnhem aan boord van het mps Horizon. Je wordt welkom geheten door onze begeleiding en de bagage wordt naar de hutten gebracht. Daarna maken we kennis met elkaar terwijl de boot de kade van Arnhem verlaat en richting Düsseldorf vaart. We varen over de Rijn naar Düsseldorf waar we aanleggen voor de overnachting.
2e dag Al heel vroeg vertrekken we uit Düsseldorf naar Königswinter. Als we aankomen kunnen we door het gezellige centrum wandelen en ergens op een terrasje neerstrijken voor een lekker kopje Duitse koffie met gebak.
3e dag Tijdens het ontbijt steken we weer van wal en varen verder de Rijn op naar Boppard. Dit plaatsje heeft een van de mooiste Rijnboulevards. Over de boulevard lopen we naar het mooie, oude centrum en kunnen op zoek naar souvenirs.
4e dag Over souvenirs gesproken...Als we bij Koblenz de Moezel opvaren, zetten we koers naar een van de bekendse plaatsen aan de Moezel; Cochem. In deze gezellige plaats vinden we zeker wat om mee naar huis te nemen. In de smalle straatjes zijn heel veel winkeltjes waar we kunnen shoppen.
5e dag We varen terug richting de Rijn en komen bij Koblenz. Hier komen de Moezel en de Rijn samen. Koblenz heeft mooie gebouwen en een deels autovrij centrum waar we rustig rond kunnen kijken. Heel mooi is ook de plek waar we de Rijn en de Moezel kunnen zien.
6e dag Nog zo'n beroemde stad: Keulen! Vandaag staat deze oude keizersstad op het programma. Als we aan komen varen, zien we de torens van de beroemde Dom van Keulen al. Keulen heeft een gezellig centrum met veel winkels.
7e dag Er komt vandaag een einde aan onze Rijn-Moezel cruise. Vanuit Keulen varen we met de stroom mee naar Arnhem waar we na de lunch rond 14,00 uur weer van boord gaan.

MPS Horizon
- 80 m lang schip met verschillende dekken, wij slapen op het hoofddek
- promenadedek met salon, bar, dansvloer, restaurant, receptie en souvenirwinkel
- 2-persoonshutten met badkamer met douche en toilet, overdag wordt 1 bed opgeklapt tot bank.
- avond met live muziek


Maaltijden
Alle maaltijden inclusief welkomstcocktail en captains diner aan boord

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Vertrek en aankomst
Arnhem, de exacte vertrek- en aankomstplaats lees je in de vertrekgegevens.

Bijzonderheden
Wij hebben deze reis ingekocht bij de Jong Intra. Je maakt deze reis samen met andere toeristen. Aan de wal gaan we met de Dolfijngroep op pad. Je moet voor deze reis goed ter been zijn en minimaal 45 minuten achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen. Rolstoelen zijn niet toegestaan. Rollators zijn aan boord NIET toegestaan. Aan boord kan een rollator gehuurd worden voor 5 euro per dag en deze mag alleen aan de wal gebruikt worden. Als je dat wilt, neem dan eerst contact met ons op. Er mag max. één Dolfijnreiziger een rollator huren. Ook kan de begeleiding maar zeer beperkt loophulp (arm) bieden. De straten van de plaatsen waar we van boord gaan zijn vaak bestraat met ongelijke stenen. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn! Er zijn geen eenpersoonshutten beschikbaar.

We weten niet of en zo ja welke regels i.v.m. corona in 2023 op onze vakantiebestemmingen gaan gelden.
Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels die onderweg en ter plaatse gelden. Deze kunnen tussen de aanmelding en het vertrek veranderen. Dat kan bijvoorbeeld inhouden dat een vaccinatiebewijs weer nodig is. Als je na de aanpassing van de regels niet kunt voldoen aan de nieuwe regels en de reis is op een verantwoorde en veilige manier door ons uit te voeren, dan is het niet kunnen voldoen aan de voorwaarden geen geldige reden van annuleren. Hoewel wij ons aan de richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Als Dolfijn als organisator de reis annuleert, krijg je binnen 14 dagen je geld (excl. de eventuele SGR-bijdrage) terug. Vragen? Bel of mail ons gerust.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt.
Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media.
Help jij ons om de website en de reisgids mooi te maken? Vul op het aanmeldingsformulier in of en zo ja, waar wij foto’s waar jij herkenbaar op staat, mogen gebruiken!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud.