Westendorf (Oostenrijk)


Status: Beschikbaar
Heen: 05-08-2023
Terug: 16-08-2023
Aantal dagen: 12
Totaal prijs: € 1934,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 89,00
Zakgeldadvies: € 110,00
Reizigers: max. 33
Begeleiders: max. 6
Leeftijd: vanaf 16 jaar


Vertrek:
Wisselplaats: Didam
Vertrektijd: 00:00 uur
Tijd terug: 00:00 uur
Wat een heerlijke reis is dit! Alleen met Dolfijnreizigers en Dolfijnbegeleiders naar Westendorf! Tussen de hoge bergen ligt het gezellige dorp Westendorf. Op deze reis ga je mooie excursies maken zoals naar de Grossglockner, Kufstein en Rattenberg. Ga je ook mee?


Programma (onder voorbehoud)
1e dag In de ochtend vertrek je vanuit een van de opstapplaatsen naar het wisselpunt. Daar ontmoet je je reisgenoten en de begeleiding. We rijden naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland.
2e dag Vanuit het overnachtingshotel rijden we naar Westendorf.
3e dag Na het ontbijt beginnen we met een bezoek aan Westendorf. We maken een wandeling door het dorp en kunnen onderweg een kopje koffie drinken. Na de lunch rijden we met de bus naar Kitzbühel met uitzicht op de Kitzbühel Horn. We kunnen hier onze eerste souvenirs scoren!
4e dag Vandaag staat de hoogste berg van Oostenrijk op het programma, de Grossglockner! De weg er naar toe is al heel mooi, met de 36 haarspeldbochten die we onderweg nemen, maar als we op het hoogste punt van de route zijn, is het uitzicht helemaal prachtig! Natuurlijk maken we daar een stop.
5e dag We beginnen vandaag naar het kasteel van Tratzberg waar we in een treintje stappen en naar de ingang rijden. Daar krijgen we een rondleiding en zien het binnenplein en alle mooie zalen van dit belangrijke kasteel. 's Middags rijden we naar het gezellige plaatsje Rattenberg. Dit middeleeuwse stadje is met nog geen 500 inwoners het kleinste stadje van Oostenrijk. Toch zijn er in het centrum veel winkeltjes waar o.a. veel glas te koop is. Vanavond kunnen we mee doen aan een fakkeltocht door Westendorf.
6e dag De bus blijft vandaag staan. Dat geeft ons de gelegenheid om lekker uit te rusten en op het gemakje naar de boerenmarkt in het centrum.
7e dag Vandaag rijden we naar de Chiemsee, net over de grens in Duitsland. Daar gaan we naar het buitenverbljf van Ludwig II van Beieren. Als de bus geparkeerd is, gaan we met een boot naar het eiland waar dit kasteel staat. Het kasteel heeft als bijnaam het Beierse Versailles en dat zegt heel wat!
8e dag In de ochtend rijden we naar Innsbruck. In het centrum staan mooie gebouwen en kunnen we winkelen. Een aanrader is het 'Gouden Dak' dat veel kijkers trekt! We hebben uitgebreid tijd om souvenirs te kopen.
9e dag Een dag om ons eigen plan te trekken, want we blijven in Westendorf. Spelletje doen in het hotel, souvenirs kopen in het dorp of een wandeling maken in de omgeving, het kan allemaal!
10e dag In de loop van de ochtend brengt de bus ons naar het bekende toeristenplaatsje Kufstein. Bij het dorp ligt de Kufsteiner vesting waar om 12 uur 's middags een orgelconcert gegeven wordt ter ere van de slachtoffers van de 2 Wereldoorlogen en slachtoffers van zinloos geweld. Hierna rijden we op het gemakje terug naar het hotel waar het helaas weer tijd is om de koffers te gaan inpakken.
11e dag We nemen afstand van hotel Mesnerwirt en rijden naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland.
12e dag Het is helaas weer tijd om na het ontbijt met de bus naar het wisselpunt te rijden. Na de afscheidsmaaltijd nemen we tussen 17.30 en 18.30 afscheid van elkaar. Met een andere bus word je weer naar je uitstapplaats gebracht.)

Hotel Mesnerwirt
- ligging midden in het centrum van Westendorf
- 2-persoonskamers met tv en badkamer met bad en/of douche en toilet
- receptie, lift, bar, restaurant en terras


Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel. Lunch in of buiten het hotel

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Vertrek en aankomst
Verschillende opstapplaatsen. Je wordt op je opstapplaats opgehaald en door een bus naar het wisselpunt gebracht. Op de laatste dag word je vanaf het wisselpunt naar je uitstapplaats gebracht. Op de heen- en terugreis zit GEEN Dolfijnbegeleiding in de bus, die zie je pas op het wisselpunt. Je moet dus zelfstandig het eerste en laatste stuk van de reis in de bus kunnen reizen! Dolfijn en de touroperator zijn niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen of kosten die voortvloeien uit het niet (geheel) zelfstandig kunnen reizen op de heen- en terugreis). Je kunt ook direct naar het wisselpunt komen .Hoe verder je van het wisselpunt woont, des te vroeger moet je opstappen (de opstaptijd is tussen 5:00 en 8:00 uur) en des te later stap je uit (uitstaptijd is tussen 19:00 en 23:30 uur). Mogelijk moet je op de heen- en/of terugreis naar het wisselpunt een keer overstappen. De precieze opstaptijd krijg je ongeveer een week van tevoren. Voor vertrek vragen we je om door te geven wie je ophaalt bij jouw uitstappunt, die persoon wordt vanuit Didam door ons gebeld met de geschatte aankomsttijd.
Het wisselpunt is: Partycentrum Boszicht/restaurant Juffrouw Tok in Didam.

Bijzonderheden
Wij hebben deze reis ingekocht bij de Jong Intra. Je maakt deze reis samen alleen met Dolfijnreizigers en Dolfijnbegeleiders. Je moet voor deze reis goed ter been zijn en minimaal 45 minuten achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen. Rolstoelen zijn niet toegestaan, er kunnen 4 reizigers mee met een rollator, zij moeten met de rollator wel goed kunnen lopen en rekening houden met de bergachtigheid van de omgeving. Ook kan de begeleiding maar zeer beperkt loophulp (arm) bieden. Je gaat vaak de bus in en uit en er worden bijna elke dag uitstapjes gemaakt. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn! Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 135,-.

We weten niet of en zo ja welke regels i.v.m. corona in 2023 op onze vakantiebestemmingen gaan gelden.
Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels die onderweg en ter plaatse gelden. Deze kunnen tussen de aanmelding en het vertrek veranderen. Dat kan bijvoorbeeld inhouden dat een vaccinatiebewijs weer nodig is. Als je na de aanpassing van de regels niet kunt voldoen aan de nieuwe regels en de reis is op een verantwoorde en veilige manier door ons uit te voeren, dan is het niet kunnen voldoen aan de voorwaarden geen geldige reden van annuleren. Hoewel wij ons aan de richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Als Dolfijn als organisator de reis annuleert, krijg je binnen 14 dagen je geld (excl. de eventuele SGR-bijdrage) terug. Vragen? Bel of mail ons gerust.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt.
Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media.
Help jij ons om de website en de reisgids mooi te maken? Vul op het aanmeldingsformulier in of en zo ja, waar wij foto’s waar jij herkenbaar op staat, mogen gebruiken!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud.