Salzkammergut (Oostenrijk)


Status: VOL 
Heen: 01-07-2023
Terug: 12-07-2023
Aantal dagen: 12
Totaal prijs: € 2144,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 100,00
Zakgeldadvies: € 110,00
Reizigers: max. 8
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Vertrek:
Wisselplaats: Didam
Vertrektijd: 00:00 uur
Tijd terug: 00:00 uur
In de regio Salzkammergut ligt het plaatsje Annaberg im Lammertal. Het ligt tussen hoge bergen waarvan de Bischofsmütze de hoogste is. Vanuit Annaberg maken we mooie excursies naar o.a. Salzburg, Königssee en Gmunden. In deze omgeving liggen veel geweldig mooie meren die allemaal de moeite van het bezoek waard zijn. Een lekker lange bus-excursiereis!


Programma (onder voorbehoud)
1e dag In de ochtend vertrek je vanuit een van de opstapplaatsen naar het wisselpunt. Daar ontmoet je je reisgenoten en de begeleiding. We rijden naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland.
2e dag Vanuit het overnachtingshotel rijden we naar Annaberg waar we ’s middags de tijd hebben om een wandeling in de buurt te maken.
3e dag Na het ontbijt beginnen we met een bezoek aan de Attersee. We kunnen een rondvaart maken over dit mooie meer.
4e dag Vandaag staat Salzburg op het programma. In deze mooie stad staan veel mooie gebouwen. Met een gids lopen we door de stad en krijgen daarna tijd om zelf de stad te verkennen. Het Mirabelle slot en het geboortehuis van Mozart zijn voorbeelden van de vele mooie gebouwen die we kunnen zien. Na ons bezoek aan Salzburg gaan we naar Schlosspark Hellbrunn voor de beroemde fonteinenshow.
5e dag We maken vandaag een mooie rondrit door de omgeving van Annaberg en komen uit bij de Wolfgangsee. Met de boot of de bus gaan we dan naar St. Gilgen en hebben vanuit het dal prachtig zicht op de hoge bergen.
6e dag De bus brengt ons vandaag naar de regio Berchtesgadener Land. Hier bezoeken we Königssee een populaire toeristenplaats. Langs het lange en smalle meer rijden we daarna naar Berchtesgaden waar we een klooster kunnen bezoeken. In Berchtesgaden zelf staan mooie gebouwen in het oude centrum.
7e dag Vandaag blijft de bus staan en kunnen we het rustig aan doen.
8e dag In de ochtend rijden we naar het mooie Hallstatt. Dit stadje staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. We maken een wandeling door het centrum. De liefhebbers kunnen (met de gondel naar het uitzichtplatform voor een wandeling en uitzicht op 3000 m.
We rijden verder naar Bad Ischl waar o.a. de keizersvilla staat. Hier kwamen de vroegere keizer Jozef I en keizerin Sissi in de zomer naar toe. Tot slot wandelen we over de mooie wandelboulevard langs het water.
9e dag Na het ontbijt rijden we naar Gmunden waar we Slot Ort kunnen bezichtigen of kunnen wandelen door het centrum. Ook Gmunden ligt aan een meer waarop een rondvaart mogelijk is. Aan het begin van de middag rijden we terug naar het hotel waar we een kopje koffie met gebak aangeboden krijgen.
10e dag In de loop van de middag brengt de bus ons naar het gezellige plaatsje St. Wolfgang aan de Wolfgangsee. Als we het stadje bezocht hebben, brengt de bus ons naar het mooi gelegen hotel im Weissen Rössl. Met uitzicht op het meer genieten we hier van ons afscheidsdiner, want vanavond moeten de koffers weer gepakt worden.
11e dag We nemen afstand van hotel Dachstein West en rijden naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland.
12e dag Het is helaas weer tijd om na het ontbijt met de bus naar het wisselpunt te rijden. Na de afscheidsmaaltijd nemen we tussen 17.30 en 18.30 afscheid van elkaar. Met een andere bus word je weer naar je uitstapplaats gebracht.)

Hotel Dachstein West
- ligging midden in Annaberg im Lammertal, restaurants, bars en winkeltjes in de buurt
- 2-persoonskamers met tv en badkamer met bad en/of douche en toilet
- receptie, lift lounge, bar, restaurant en terras
Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel m.u.v. het diner op dag 10

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Vertrek en aankomst
Verschillende opstapplaatsen. Je wordt op je opstapplaats opgehaald en door een bus naar het wisselpunt gebracht. Op de laatste dag word je vanaf het wisselpunt naar je uitstapplaats gebracht. Op de heen- en terugreis zit GEEN Dolfijnbegeleiding in de bus, die zie je pas op het wisselpunt. Je moet dus zelfstandig het eerste en laatste stuk van de reis in de bus kunnen reizen! Dolfijn en de touroperator zijn niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen of kosten die voortvloeien uit het niet (geheel) zelfstandig kunnen reizen op de heen- en terugreis). Je kunt ook direct naar het wisselpunt komen. Hoe verder je van het wisselpunt woont, des te vroeger moet je opstappen (de opstaptijd is tussen 5:00 en 8:00 uur) en des te later stap je uit (uitstaptijd is tussen 19:00 en 23:30 uur). Mogelijk moet je op de heen- en/of terugreis naar het wisselpunt een keer overstappen. De precieze opstaptijd krijg je ongeveer een week van tevoren. Voor vertrek vragen we je om door te geven wie je ophaalt bij jouw uitstappunt, die persoon wordt vanuit Didam door ons gebeld met de geschatte aankomsttijd.
Het wisselpunt is: Partycentrum Boszicht/restaurant Juffrouw Tok in Didam.

Bijzonderheden
Wij hebben deze reis ingekocht bij de Jong Intra. Je maakt deze reis samen met andere toeristen. Dat houdt in dat we de reis en het programma samen met hen doen. Je moet voor deze reis goed ter been zijn en minimaal 45 minuten achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen. Rolstoelen en rollators zijn niet toegestaan. Ook kan de begeleiding maar zeer beperkt loophulp (arm) bieden. Je gaat vaak de bus in en uit en er worden bijna elke dag uitstapjes gemaakt. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn! Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 169,-.

We weten niet of en zo ja welke regels i.v.m. corona in 2023 op onze vakantiebestemmingen gaan gelden.
Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels die onderweg en ter plaatse gelden. Deze kunnen tussen de aanmelding en het vertrek veranderen. Dat kan bijvoorbeeld inhouden dat een vaccinatiebewijs weer nodig is. Als je na de aanpassing van de regels niet kunt voldoen aan de nieuwe regels en de reis is op een verantwoorde en veilige manier door ons uit te voeren, dan is het niet kunnen voldoen aan de voorwaarden geen geldige reden van annuleren. Hoewel wij ons aan de richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Als Dolfijn als organisator de reis annuleert, krijg je binnen 14 dagen je geld (excl. de eventuele SGR-bijdrage) terug. Vragen? Bel of mail ons gerust.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt.
Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media.
Help jij ons om de website en de reisgids mooi te maken? Vul op het aanmeldingsformulier in of en zo ja, waar wij foto’s waar jij herkenbaar op staat, mogen gebruiken!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud.