Lofer in het Salzburgerland (Oostenrijk)


Status: Beschikbaar
Heen: 11-09-2023
Terug: 20-09-2023
Aantal dagen: 10
Totaal prijs: € 1804,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 84,00
Zakgeldadvies: € 100,00
Reizigers: max. 8
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar


Vertrek:
Wisselplaats: Didam
Vertrektijd: 00:00 uur
Tijd terug: 00:00 uur
Dit is een extra ingekochte reis, deze staat niet gepubliceerd in onze reisgids.

De Oostenrijkse regio Salzburgerland wordt als vakantiebestemming steeds populairder en wij begrijpen waarom! Veel mooie bergen, steden en natuur. Ga je mee lekker lang genieten van dit stukje Oostenrijk met excursies naar o.a. Zell am See, Salzburg en Kufstein?


Programma (onder voorbehoud)
1e dag In de ochtend vertrek je vanuit een van de opstapplaatsen naar het wisselpunt. Daar ontmoet je je reisgenoten en de begeleiding. We rijden naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland.
2e dag Vanuit het overnachtingshotel rijden we naar Prien, daar maken we een korte vaartocht naar Schloss Herrenchiemsee een groot paleis van Ludwig II. Daarna rijden we naar Lofer.
3e dag Na het ontbijt beginnen we met een rit naar de stuwmeren en watervallen van Kaprun. We krijgen een rondleiding op een stuwdam en krijgen te horen hoe deze werkt. Daarna rijden we naar Zell am See wat een gezellig autovrij centrum heeft.
4e dag Vandaag staat Salzburg op het programma. In deze mooie stad staan veel mooie gebouwen. Met een gids lopen we door de stad en krijgen daarna tijd om zelf de stad te verkennen. Het Mirabelle slot en het geboortehuis van Mozart zijn voorbeelden van de vele mooie gebouwen die we kunnen zien.
5e dag De bus brengt ons vandaag eerst naar de indrukwekkende Seisenberg-kloof. Een diepe inham die ongeveer 12000 jaar geleden ontstaan is. Na dit indrukwekkend bezoekje, gaan we verder naar het dorpje Saalfelden aan de Ritzensee. Hier kunnen we een wandeling maken of winkelen.
6e dag We beginnen vandaag door heel ver in de tijd terug te gaan. We gaan naar een gebied waar sporen gevonden zijn uit de tijd van de dinosaurussen.Hier zijn fossielen gevonden van 200 miljoen jaar geleden! Vanaf een plateau hebben we mooi zicht over de bergen. In de middag rijden we naar een brouwerij die dranken maakt van o.a. bergdennen, sparren en hooi. Heel bijzonder! Tijdens de rondleiding zien we hoe dit gebeurt. Via het Pillerseetal rijden we naar het hotel terug.
7e dag Vandaag blijft de bus staan en kunnen we met de Almbahn naar de Loferer Alm op 1350 m hoog gaan. Daar hebben we geweldig mooi uitzicht.
8e dag Na het ontbijt rijden we naar Berchtesgaden waar veel mooie kerken en ander mooie gebouwen staan. Vooral het marktplein is gezellig en mooi. Daarna staat Schönau am Königssee op het programma. Dit meer heeft kristalhelder water. We kunnen hier een boottocht maken.
9e dag We nemen afstand van hotel St. Hubertus en rijden naar Kufstein waar we de laatste souvenirs kunnen kopen. Daarna rijden we naar ons overnachtingshotel.
10e dag Het is helaas weer tijd om na het ontbijt met de bus naar het wisselpunt te rijden. Na de afscheidsmaaltijd nemen we tussen 17.30 en 18.30 afscheid van elkaar. Met een andere bus word je weer naar je uitstapplaats gebracht.)

Hotel St. Hubertus
- ligging in het Saalachtal op 400 m van het centrum van Lofer
- 2-persoonskamers met tv en badkamer met bad en/of douche en toilet
- receptie, lift lounge, bar, restaurant en terras
- wellnesscenter met binnenzwembad, sauna, en stoombad (mogelijk tegen betaling)

Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel, op vastgestelde tijden zijn koffie, thee, middagsnacks en drankjes gratis.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Vertrek en aankomst
Verschillende opstapplaatsen. Je wordt op je opstapplaats opgehaald en door een bus naar het wisselpunt gebracht. Op de laatste dag word je vanaf het wisselpunt naar je uitstapplaats gebracht. Op de heen- en terugreis zit GEEN Dolfijnbegeleiding in de bus, die zie je pas op het wisselpunt. Je moet dus zelfstandig het eerste en laatste stuk van de reis in de bus kunnen reizen! Dolfijn en de touroperator zijn niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen of kosten die voortvloeien uit het niet (geheel) zelfstandig kunnen reizen op de heen- en terugreis). Je kunt ook direct naar het wisselpunt komen. Hoe verder je van het wisselpunt woont, des te vroeger moet je opstappen (de opstaptijd is tussen 5:00 en 8:00 uur) en des te later stap je uit (uitstaptijd is tussen 19:00 en 23:30 uur). Mogelijk moet je op de heen- en/of terugreis naar het wisselpunt een keer overstappen. De precieze opstaptijd krijg je ongeveer een week van tevoren. Voor vertrek vragen we je om door te geven wie je ophaalt bij jouw uitstappunt, die persoon wordt vanuit Didam door ons gebeld met de geschatte aankomsttijd.
Het wisselpunt is: Partycentrum Boszicht/restaurant Juffrouw Tok in Didam.

Bijzonderheden
Wij hebben deze reis ingekocht bij de Jong Intra. Je maakt deze reis samen met andere toeristen. Dat houdt in dat we de reis en het programma samen met hen doen. Je moet voor deze reis goed ter been zijn en minimaal 45 minuten achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen. Rolstoelen en rollators zijn niet toegestaan. Ook kan de begeleiding maar zeer beperkt loophulp (arm) bieden. Je gaat vaak de bus in en uit en er worden bijna elke dag uitstapjes gemaakt. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn! Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 139,-,

We weten niet of en zo ja welke regels i.v.m. corona in 2023 op onze vakantiebestemmingen gaan gelden.
Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels die onderweg en ter plaatse gelden. Deze kunnen tussen de aanmelding en het vertrek veranderen. Dat kan bijvoorbeeld inhouden dat een vaccinatiebewijs weer nodig is. Als je na de aanpassing van de regels niet kunt voldoen aan de nieuwe regels en de reis is op een verantwoorde en veilige manier door ons uit te voeren, dan is het niet kunnen voldoen aan de voorwaarden geen geldige reden van annuleren. Hoewel wij ons aan de richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Als Dolfijn als organisator de reis annuleert, krijg je binnen 14 dagen je geld (excl. de eventuele SGR-bijdrage) terug.
Vragen? Bel of mail ons gerust.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media.
Help jij ons om de website en de reisgids mooi te maken? Vul op het aanmeldingsformulier in of en zo ja, waar wij foto’s waar jij herkenbaar op staat, mogen gebruiken!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud.