Rondreis Ierland (Ierland)


Status: VOL 
Heen: 28-08-2023
Terug: 04-09-2023
Aantal dagen: 8
Totaal prijs: € 2164,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 102,00
Zakgeldadvies: € 100,00
Reizigers: max. 8
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Vertrek: Schiphol
Vertrektijd: 00:00 uur
Vluchtnr: EI
Vanuit: Dublin
Tijd terug: 00:00 uur
Datum terug: 04-09-2023
Vluchtnr: EI
Op deze mooie rondreis ga je geweldige uitzichten over de zee zien. We bezoeken namelijk de mooiste punten aan de kust. Maar we doen natuurlijk veel meer. We bekijken leuke stadjes en dorpjes, genieten van de groene weiden, bergen en andere natuur en gaan zeker een keer wat drinken in een Ierse pub.


Programma (onder voorbehoud)
1e dag Onze reis start op Schiphol waar we kennismaken en het vliegtuig pakken naar Cork in Ierland. Daar staat de bus voor ons klaar. We starten met een bezoek aan het oudste kasteel van Ierland, Blarney Castle. Rondom het kasteel liggen mooie tuinen. Na een stop in Adare komen we bij ons eerste hotel in Limerick aan.
2e dag Na het ontbijt vertrekken we naar de universiteitsstad Galway. Hier zijn veel winkelstraatjes en pubs. We zien o.a. de kathedraal en het gezellige centrum. Daarna rijden we naar de ruïnes van Cong om daarna door te rijden naar Westport voor onze volgende overnachting.
3e dag In de ochtend doen we het rustig aan. We kunnen een stukje wandelen of lekker relaxen. 's Middags gaan we met de bus naar Westport House. Dit is een van de mooiste oude huizen van heel Ierland. Ook de tuinen zijn het bekijken waard, zeker ook door het uitzicht over de oceaan.
4e dag We maken vandaag een bijzondere dagtocht naar Achill Island, het grootste eiland van Ierland dat met een brug aan het vaste land verbonden is. De route erheen is prachtig en op het eiland zien we groene heuvels, mooie dorpjes, meertjes en moerassen. Een dag om veel foto's te maken!
5e dag We beginnen vandaag met een bezoek aan Wild Nephin National Park in Ballycroy. Bergen, moerassen en wilde natuur! Hier leven o.a. de Groenlandse bokganzen, korhoenders en otters. We nemen een kijkje in het bezoekerscentrum kunnen een wandeling maken. Om uit te rusten kunnen we naar de tearoom. Na deze mooie dag overnachten we in Ballina.
6e dag De bus brengt ons vandaag om te beginnen naar Downpatrick Head. Een landtong in zee vanwaar we mooi uitzicht op de Atlantische Oceaan hebben. We zien de indrukwekkende hoge rotsen die steil uit de oceaan omhoog komen. Deze rotsen heten kliffen. Verderop bezoeken we nog de opgravingen van Ceide Fields.
7e dag We rijden na het ontbijt naar de hoofdstad van Ierland; Dublin. We maken een rondrit en stoppen om de stad te bekijken. Ons hotel ligt in de omgeving van Dublin.
8e dag De bus brengt ons naar het vliegveld vanwaar we weer terug naar Schiphol vliegen en afscheid nemen van elkaar.

Hotels
- we slapen in goede, middenklasse hotels
- 2-persoonskamers met badkamer met bad en/of douche en toilet


Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel, lunch in of buiten het hotel.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige ID-kaart

Vertrek en aankomst
Schiphol

Bijzonderheden
Wij hebben deze reis ingekocht bij de Jong Intra. Je maakt deze reis samen met andere toeristen. Dat houdt in dat we de reis en het programma samen met hen doen. Je moet voor deze reis goed ter been zijn en minimaal 45 minuten achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen. Rolstoelen en rollators zijn niet toegestaan. Ook kan de begeleiding maar zeer beperkt loophulp (arm) bieden. Dit is een rondreis, dat houdt in dat je in verschillende hotels slaapt en telkens zelf je koffer in moet pakken. Je gaat vaak de bus in en uit en er worden bijna elke dag uitstapjes gemaakt. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn! Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 229,-

We weten niet of en zo ja welke regels i.v.m. corona in 2023 op onze vakantiebestemmingen gaan gelden.
Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels die onderweg en ter plaatse gelden. Deze kunnen tussen de aanmelding en het vertrek veranderen. Dat kan bijvoorbeeld inhouden dat een vaccinatiebewijs weer nodig is. Als je na de aanpassing van de regels niet kunt voldoen aan de nieuwe regels en de reis is op een verantwoorde en veilige manier door ons uit te voeren, dan is het niet kunnen voldoen aan de voorwaarden geen geldige reden van annuleren. Hoewel wij ons aan de richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Als Dolfijn als organisator de reis annuleert, krijg je binnen 14 dagen je geld (excl. de eventuele SGR-bijdrage) terug.
Vragen? Bel of mail ons gerust.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt.
Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media. Help jij ons om de website en de reisgids mooi te maken? Vul op het aanmeldingsformulier in of en zo ja, waar wij foto’s waar jij herkenbaar op staat, mogen gebruiken!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud.