Kroatische Bloemenrivièra (Kroatië)


Status: nog 1 man
Heen: 03-07-2023
Terug: 12-07-2023
Aantal dagen: 10
Totaal prijs: € 1880,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 88,00
Zakgeldadvies: € 80,00
Reizigers: max. 8
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar


Vertrek:
Wisselplaats: Didam
Vertrektijd: 0 uur
Tijd terug: 0 uur
De bekendste en mooiste excursie die je in Kroatië kunt maken, is naar Nationaal Park Plitvice waar 16 meren met beekjes met elkaar verbonden zijn. Je loopt over bruggetjes en paadjes door dit geweldige park. Dit is een van de vele mooie plekken die je gaat zien op deze mooie reis.


Programma (onder voorbehoud)
1e dag Vanuit een van de opstapplaatsen word je naar het wisselpunt in Didam gebracht. Na de koffie en de kennismaking rijden we naar naar ons ovenachtings hotel in Zuid-Duitsland
2e dag Door Duitsland, Oostenrijk en Slovenië rijden we naar ons hotel in Crkvenica waar we voor het diner aankomen.
3e dag De bus brengt ons naar het mooie vissersplaatsje Novi Vinodolski. In het oude gedeelte zijn de huizen tegen de bergen gebouwd. Een stukje verder ligt het oude zeeroversnest Senj met de vesting Nehaj.
4e dag Na het ontbijt rijden we naar het Nationaal Park Plitvice waar we met een gids een mooie wandeling maken. We zien meren, beekjes, vijvers, watervallen, bergen en prachtige groene natuur om ons heen. We lopen over groene paden en steigers om al dat moois goed te kunnen bekijken.
5e dag We gaan vandaag het eiland Rab bezoeken. Als je op dit eiland bent, kun je op heel veel plaatsen prachtig over de zee kijken. De kleine plaatsjes op het eiland zijn allemaal de moeite waard om te bezoeken. Rab wordt niet voor niets het mooiste eiland van Kroatië genoemd.
6e dag In de ochtend bezoeken we de stad Rijeka hier is een gezellig centrum en is er bijna elke dag wel een markt te vinden. Daarna rijden we door naar Opatija waar we kunnen winkelen en op een terrasje neer kunnen strijken.
7e dag De bus blijft vandaag staan. Dat geeft ons de gelegenheid om Crikvenica verder te verkennen en te relaxen.
8e dag Vandaag staat het eiland Krk op het programma. We bezoeken de hoofdstad die ook Krk heet en daarna het klooster in Punat dat op een eiland voor de kust ligt. Tot slot maken we een stop op de terugweg in het gezellige plaatsje Vrbnik.
9e dag Vroeg uit de veren, want helaas de terugreis gaat beginnen. We overnachten in Zuid-Duitsland.
10e dag Na het ontbijt vertrekken we weer naar het wisselpunt in Didam. Hier nemen we, na het afscheidsdiner, afscheid van elkaar waarna je met de bus weer, via een uitstaproute naar de uitstapplaatsen rijden.

Hotel Crikvenica
- ligging bij het centrum en op 50 m van het kiezelstrand
- 2-persoonskamers met badkamer met bad en/of douche en toilet
- receptie, lift, lounge, bar, restaurant, terras met uitzicht


Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel, lunch in of buiten het hotel. Wijn, bier en frisdranken zijn tijdens het diner gratis.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige ID-kaart

Vertrek en aankomst
Verschillende opstapplaatsen. Je wordt op je opstapplaats opgehaald en door een bus naar het wisselpunt gebracht. Op de laatste dag word je vanaf het wisselpunt naar je uitstapplaats gebracht. Op de heen- en terugreis zit GEEN Dolfijnbegeleiding in de bus, die zie je pas op het wisselpunt. Je moet dus zelfstandig het eerste en laatste stuk van de reis in de bus kunnen reizen! Dolfijn en de touroperator zijn niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen of kosten die voortvloeien uit het niet (geheel) zelfstandig kunnen reizen op de heen- en terugreis). Je kunt ook direct naar het wisselpunt komen. Hoe verder je van het wisselpunt woont, des te vroeger moet je opstappen (de opstaptijd is tussen 5:00 en 8:00 uur) en des te later stap je uit (uitstaptijd is tussen 19:00 en 23:30 uur). Mogelijk moet je op de heen- en/of terugreis naar het wisselpunt een keer overstappen. De precieze opstaptijd krijg je ongeveer een week van tevoren. Voor vertrek vragen we je om door te geven wie je ophaalt bij jouw uitstappunt, die persoon wordt vanuit Didam door ons gebeld met de geschatte aankomsttijd.
Het wisselpunt is: Partycentrum Boszicht/restaurant Juffrouw Tok in Didam.

Bijzonderheden
Wij hebben deze reis ingekocht bij de Jong Intra. Je maakt deze reis samen met andere toeristen. Dat houdt in dat we de reis en het programma samen met hen doen. Je moet voor deze reis goed ter been zijn en minimaal 45 minuten achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen. Rolstoelen en rollators zijn niet toegestaan. Ook kan de begeleiding maar zeer beperkt loophulp (arm) bieden. Je gaat vaak de bus in en uit en er worden bijna elke dag uitstapjes gemaakt. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn! Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 139,-.

We weten niet of en zo ja welke regels i.v.m. corona in 2023 op onze vakantiebestemmingen gaan gelden.
Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels die onderweg en ter plaatse gelden. Deze kunnen tussen de aanmelding en het vertrek veranderen. Dat kan bijvoorbeeld inhouden dat een vaccinatiebewijs weer nodig is. Als je na de aanpassing van de regels niet kunt voldoen aan de nieuwe regels en de reis is op een verantwoorde en veilige manier door ons uit te voeren, dan is het niet kunnen voldoen aan de voorwaarden geen geldige reden van annuleren. Hoewel wij ons aan de richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Als Dolfijn als organisator de reis annuleert, krijg je binnen 14 dagen je geld (excl. de eventuele SGR-bijdrage) terug.
Vragen? Bel of mail ons gerust.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media.
Help jij ons om de website en de reisgids mooi te maken? Vul op het aanmeldingsformulier in of en zo ja, waar wij foto’s waar jij herkenbaar op staat, mogen gebruiken!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud.