Kerst in het Beierse Velburg (Duitsland)


Status: nog 1 vrouw
Heen: 22-12-2023
Terug: 29-12-2023
Aantal dagen: 8
Totaal prijs: € 1469,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 68,00
Zakgeldadvies: € 80,00
Reizigers: max. 8
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar


Vertrek:
Wisselplaats: Didam
Vertrektijd: nog niet bekend
Tijd terug: nog niet bekend
Velburg is een mooi, oud stadje met een mooi stadsplein en mooie, gekleurde huizen tussen Neurenberg en Regensburg. Vanuit hotel zur Post gaan we mooie excursies maken in de omgeving.


Programma (onder voorbehoud)
1e dag Vanuit een van de opstapplaatsen word je naar het wisselpunt in Didam gebracht. Vanaf de opstapplaats tot aan het wisselpunt zit er geen Dolfijnbegeleiding in de bus, je ontmoet de begeleiding op het wisselpunt. Na de koffie en de kennismaking in Didam rijden we naar naar ons hotel in Velburg waar we aan het einde van de middag aankomen.
2e dag Na het ontbijt gaan we naar de beroemde kerstmarkt in Neurenberg. Hier worden specialiteiten uit de buurt verkocht zoals worst en peperkoek en zijn er natuurlijk kraampjes met kerstsouvenirs.
3e dag We rijden naar het mooie plaatsje Amberg. Hier krijgen we een rondleiding van een stadsgids o.a. over de middeleeuwse stadsmuren. Daarna nemen we een kijkje op het marktplein met moie gebouwen. Aan het begin van de middag gaan we terug naar het hotel want vanavond gaan we genieten van het heerlijke kerstavonddiner. Na het diner kun je mee naar de nachtmis als je dat wilt.
4e dag De bus brengt ons aan het eind van de ochtent naar het Altmühltal. We rijden eerst naar Dietfurt om het mooie stadscentrum te bekijken. Onze volgende stop is Greding dat nog een oude stadsmuur heeft. Vanavond staat een lekker kerstdiner op het programma. Dat wordt smullen! Hierbij is nette kleding gewenst.
5e dag De chauffeur brengt ons naar Passau, de stad die aan 3 rivieren ligt en waar mooie torens, pleinen, en gebouwen te zien zijn.
6e dag 's Ochtends rijden we naar Rothenburg ob der Tauber waar nog 5 oude stadspoorten te zien zijn. Het markt plein is heel mooi en een van de hoogte punten is een bezoek aan de winkel van Käthe Wolfahrt waar heel veel kerstspullen te koop zijn. Tot slot kunnen we nog een kijkje nemen op de wandelpaden in de stadsmuur. Daarna rijden we weer terug naar het hotel.
7e dag Vandaag gaan we naar Regensburg waar een prachtige kathedraal staat. Er zijn gezellige winkelstraten om nog op zoek te gaan naar de laatste souvenirs.
8e dag Auf Wiedersehen! Na het ontbijt vertrekken we weer naar het wisselpunt in Didam. Hier nemen we, na het afscheidsdiner, afscheid van elkaar waarna je met de bus weer, via een uitstaproute naar de uitstapplaatsen rijden.

Hotel zur Post
- ligging in het centrum van Velburg
- 2-persoonskamers met tv en badkamer met bad en/of douche en toilet
- receptie, lounge, lift, restaurants, bar, gezelschapsruimte
- sauna (tegen betaling)


Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel, lunch in of buiten het hotel. Voor de kerstdiners neem je nette kleding mee.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige ID-kaart

Vertrek en aankomst
Verschillende opstapplaatsen. Je wordt op je opstapplaats opgehaald en door een bus naar het wisselpunt gebracht. Op de laatste dag word je vanaf het wisselpunt naar je uitstapplaats gebracht. Op de heen- en terugreis zit GEEN Dolfijnbegeleiding in de bus, die zie je pas op het wisselpunt. Je moet dus zelfstandig het eerste en laatste stuk van de reis in de bus kunnen reizen! Dolfijn en de touroperator zijn niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen of kosten die voortvloeien uit het niet (geheel) zelfstandig kunnen reizen op de heen- en terugreis). Je kunt ook direct naar het wisselpunt komen. Hoe verder je van het wisselpunt woont, des te vroeger moet je opstappen (de opstaptijd is tussen 5:00 en 8:00 uur) en des te later stap je uit (uitstaptijd is tussen 19:00 en 23:30 uur). Mogelijk moet je op de heen- en/of terugreis naar het wisselpunt een keer overstappen. De precieze opstaptijd krijg je ongeveer een week van tevoren. Voor vertrek vragen we je om door te geven wie je ophaalt bij jouw uitstappunt, die persoon wordt vanuit Didam door ons gebeld met de geschatte aankomsttijd.
Het wisselpunt is: Partycentrum Boszicht/restaurant Juffrouw Tok in Didam.

Bijzonderheden
Wij hebben deze reis ingekocht bij de Jong Intra. Je maakt deze reis samen met andere toeristen. Dat houdt in dat we de reis en het programma samen met hen doen. Je moet voor deze reis goed ter been zijn en minimaal 45 minuten achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen. Rolstoelen en rollators zijn niet toegestaan. Ook kan de begeleiding maar zeer beperkt loophulp (arm) bieden. Je gaat vaak de bus in en uit en er worden bijna elke dag uitstapjes gemaakt. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn! Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 109,-

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud.