Kerst in Leuven (België)


Status: nog 1 vrouw
Heen: 23-12-2023
Terug: 27-12-2023
Aantal dagen: 5
Totaal prijs: € 1225,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 58,00
Zakgeldadvies: € 60,00
Reizigers: max. 8
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar


Vertrek:
Wisselplaats: Didam
Vertrektijd: nog niet bekend
Tijd terug: nog niet bekend
Het hotel van deze kerstreis staat in de mooie stad Leuven, maar we bezoeken tijdens deze 5 daagse reis o.a. ook Hasselt, Mechelen, Brussel en Antwerpen. Overal voel je de gezellige kerstsfeer!


Programma (onder voorbehoud)
1e dag In de ochtend vertrek je vanuit een van de opstapplaatsen naar het wisselpunt. Daar ontmoet je je reisgenoten en de begeleiding. We rijden naar Hasselt voor een tussenstop. In het centrum is een ijsbaan, een reuzenrad, een spiegeltent en veel kraampjes. Daarna rijden we naar Leuven waar we de komende nachten slapen.
2e dag Na het ontbijt maken we een stadswandeling door Leuven. We krijgen uitleg van een stadsgids die ons vertelt over de mooie gebouwen die er staan. We zien o.a. het mooie marktplein, de St. Pieterskerk en het Begijnhof. In Leuven zijn twee bierbrouwerijen, dus misschien ook een Belgisch biertje proeven in een van de vele cafés?
3e dag We beginnen vandaag met een bezoek aan de Belgische hoofdstad, Brussel. Natuurlijk zien we het Atomium, de Grote Markt en de bekendste inwoner van Brussel....Manneke Pis. Een gids vertelt ons van alles over de stad. Daarna gaan we weer de bus in om door te rijden naar Waterloo. Dat is niet alleen maar een liedje van Abba, maar ook een heel belangrijke plaats in een oorlog van heel lang geleden. Hier was de slag bij Waterloo waarbij het leger van Napoleon verslagen werd. Op een heuvel staat een beeld van een leeuw en er is een bezoekerscentrum.
Vanavond serveert het hotel een heerlijk kerstdiner waarvoor nette kleding gewenst is.
4e dag De mooie stad Mechelen staat vandaag op het programma. Deze stad is ook bekend als de kerkenstad van Vlaanderen. In het centrum staan maar liefst 8 kerken. Er is ook een mooie, oude poort en in de vroegere vleeshal, waar vroeger alle slagers werkten, zitten nu restaurants.
Ook vanavond is er een feestelijk kerstdiner in het hotel.
5e dag Het is helaas weer tijd om naar het wisselpunt te rijden. Maar dat doen we niet in één keer. We stoppen eerst bij het grootste chocolademuseum van de wereld en daarna nemen we een kijkje in Antwerpen. Daarna gaan we naar het wisselpunt in Didam. Na de afscheidsmaaltijd nemen we tussen 17.30 en 18.30 afscheid van elkaar. Met een andere bus word je weer naar je uitstapplaats gebracht.)

Hotel Novotel
- ligging aan de rand van het centrum op 15 minuten lopen van de Grote Markt.
- 2-persoonskamers met tv en badkamer met bad en/of douche en toilet
- receptie, lounge met zithoek, lift, bar, restaurant, fitness


Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel inclusief 2 kerstdiners, lunchen in het hotel of onderweg.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige ID-kaart

Vertrek en aankomst
Verschillende opstapplaatsen. Je wordt op je opstapplaats opgehaald en door een bus naar het wisselpunt gebracht. Op de laatste dag word je vanaf het wisselpunt naar je uitstapplaats gebracht. Op de heen- en terugreis zit GEEN Dolfijnbegeleiding in de bus, die zie je pas op het wisselpunt. Je moet dus zelfstandig het eerste en laatste stuk van de reis in de bus kunnen reizen! Dolfijn en de touroperator zijn niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen of kosten die voortvloeien uit het niet (geheel) zelfstandig kunnen reizen op de heen- en terugreis). Je kunt ook direct naar het wisselpunt komen. Hoe verder je van het wisselpunt woont, des te vroeger moet je opstappen (de opstaptijd is tussen 5:00 en 8:00 uur) en des te later stap je uit (uitstaptijd is tussen 19:00 en 23:30 uur). Mogelijk moet je op de heen- en/of terugreis naar het wisselpunt een keer overstappen. De precieze opstaptijd krijg je ongeveer een week van tevoren. Voor vertrek vragen we je om door te geven wie je ophaalt bij jouw uitstappunt, die persoon wordt vanuit Didam door ons gebeld met de geschatte aankomsttijd.
Het wisselpunt is: Partycentrum Boszicht/restaurant Juffrouw Tok in Didam.

Bijzonderheden
Wij hebben deze reis ingekocht bij de Jong Intra. Je maakt deze reis samen met andere toeristen. Dat houdt in dat we de reis en het programma samen met hen doen. Je moet voor deze reis goed ter been zijn en minimaal 45 minuten achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen. In de steden liggen veel keitjes in plaats van straatstenen. Rolstoelen en rollators zijn niet toegestaan. Ook kan de begeleiding maar zeer beperkt loophulp (arm) bieden. Je gaat vaak de bus in en uit en er worden bijna elke dag uitstapjes gemaakt. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn! Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 169,-.

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud.