Kerstreis Reutte in Tirol (Oostenrijk)


Status: VOL 
Heen: 22-12-2023
Terug: 29-12-2023
Aantal dagen: 8
Totaal prijs: € 1615,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 75,00
Zakgeldadvies: € 80,00
Reizigers: max. 8
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Vertrek:
Wisselplaats: Didam
Vertrektijd: nog niet bekend
Tijd terug: nog niet bekend
Kerst in Tirol! Deze nieuwe kerstreis gaat naar het dorpje Lechaschau. Van hieruit maken we mooie excursies, in deze streek worden veel zelfgemaakte kersstallen tentoongesteld. Een letterlijk hoogtepunt van de reis is de top van de Zugspitze op bijna 3000 meter hoog.


Programma (onder voorbehoud)
1e dag In de ochtend vertrek je vanuit een van de opstapplaatsen naar het wisselpunt. Daar ontmoet je je reisgenoten en de begeleiding. We rijden via de Duitse autobanen naar ons overnachtingshotel.
2e dag Na het ontbijt rijden we naar Stuttgart waar we de grote kerstmarkt kunnen bezoeken. Deze staat bekend om de verkoop van houten speelgoed, beeldjes en natuurlijk lekker dingen zoals verse peperkoek. Er is ook een levende kerststal. Na ons bezoek rijden we naar Lechauschau.
3e dag We beginnen vandaag met een bezoek aan Füssen dat aan de voet van de Alpen ligt. Ook hier is, op de binnenplaats van het klooster, een gezellige kerstmarkt. We rijden terug naar het hotel voor de lunch en kunnen 's middags een wandeling maken. Vanavond kleden we ons netjes aan voor het feestelijke kerstdiner.
4e dag Als je wilt, kun je vanochtend een kerkdienst bijwonen, verder doen we het rustig aan vanochtend. Na de lunch gaan we naar de wintersportplaats Ehrwald aan de 2962 m hoge berg de Zugspitze. We kunnen met de zweefbaan in 10 minuten naar een uitkijkpunt om te genieten van het uitzicht. We rijden terug naar het hotel waar ook vanavond een heerlijk kerstdiner geserveerd wordt.
5e dag Vandaag maken we een prachtige rondrit door de omgeving. We rijden rondom het Wetterstein- en Karwendelgebergte met mooie uitzichten. We stoppen bij het Mieminger Plateua waar we genieten van de berglucht en het geweldige uitzicht. Voor de lunch maken we een tussenstop in Garmisch Partenkirechen waar we mooie muurschilderingen zien. Na de lunch rijden we verder naar het Mittenwald waar we de St. Peter en Paul kerk bewonderen. Daarna rijden we terug naar ons hotel .
6e dag Seefeld is een gezellige plaats en voor vandaag ons reisdoel. Het ligt op 1100 m hoogte en heeft een autovrij centrum met een mooi plein, winkels, koffiebars en restaurants. We maken een heuse arrenslee door de omgeving en zien ook de bedevaartskerk Seekirchl. Deze kerk heeft een bijzonder verhaal. Hij stond eerst midden in een meer op een eilandje, maar het meer is lang geleden drooggelegd waardoor de kerk nu over land te bereiken is.
7e dag We gaan weer richting Nederland, maar onderweg naar ons overnachtingshotel maken we nog een mooie stop in het plaatsje Rothenburg ob der Tauber met mooie stadsmuren en stadspoorten en een gezellig centrum.
8e dag Het is helaas weer tijd om naar het wisselpunt in Didam te rijden. Na de afscheidsmaaltijd nemen we tussen 17.30 en 18.30 afscheid van elkaar. Met een andere bus word je weer naar je uitstapplaats gebracht.

Hotel Goldene Rose
- ligging in het dorpje Lechaschau aan de rivier de Lech op 500 m van het wat grotere Reutte
- 2-persoonskamers met tv en badkamer met bad en/of douche en toilet
- receptie, lounge, lift, bar, restaurant, terras


Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel inclusief 2 kerstdiners, lunches in het hotel of onderweg.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige ID-kaart

Vertrek en aankomst
Verschillende opstapplaatsen. Je wordt op je opstapplaats opgehaald en door een bus naar het wisselpunt gebracht. Op de laatste dag word je vanaf het wisselpunt naar je uitstapplaats gebracht. Op de heen- en terugreis zit GEEN Dolfijnbegeleiding in de bus, die zie je pas op het wisselpunt. Je moet dus zelfstandig het eerste en laatste stuk van de reis in de bus kunnen reizen! Dolfijn en de touroperator zijn niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen of kosten die voortvloeien uit het niet (geheel) zelfstandig kunnen reizen op de heen- en terugreis). Je kunt ook direct naar het wisselpunt komen. Hoe verder je van het wisselpunt woont, des te vroeger moet je opstappen (de opstaptijd is tussen 5:00 en 8:00 uur) en des te later stap je uit (uitstaptijd is tussen 19:00 en 23:30 uur). Mogelijk moet je op de heen- en/of terugreis naar het wisselpunt een keer overstappen. De precieze opstaptijd krijg je ongeveer een week van tevoren. Voor vertrek vragen we je om door te geven wie je ophaalt bij jouw uitstappunt, die persoon wordt vanuit Didam door ons gebeld met de geschatte aankomsttijd.
Het wisselpunt is: Partycentrum Boszicht/restaurant Juffrouw Tok in Didam.

Bijzonderheden
Wij hebben deze reis ingekocht bij de Jong Intra. Je maakt deze reis samen met andere toeristen. Dat houdt in dat we de reis en het programma samen met hen doen. Je moet voor deze reis goed ter been zijn en minimaal 45 minuten achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen. In de steden liggen veel keitjes in plaats van straatstenen. Rolstoelen en rollators zijn niet toegestaan. Ook kan de begeleiding maar zeer beperkt loophulp (arm) bieden. Je gaat vaak de bus in en uit en er worden bijna elke dag uitstapjes gemaakt. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn! Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 149,-.

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud.