Kerstreis Friesland en Ameland (Nederland)


Status: VOL 
Heen: 23-12-2023
Terug: 27-12-2023
Aantal dagen: 5
Totaal prijs: € 1379,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 65,00
Zakgeldadvies: € 50,00
Reizigers: max. 6
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Vertrek:
Wisselplaats: Didam
Vertrektijd: nog niet bekend
Tijd terug: nog niet bekend
Friesland, het land van water, schaatsen en Berenburg. We slapen in het mooie Friese ‘Earnewald’ of ook wel Eernewoude. Vanuit hier maken we mooie uitstapjes naar Joure, waddeneiland Ameland, Leeuwarden en Lemmer. Een verrassende reis in een voor veel mensen nog onbekende provincie.


Programma (onder voorbehoud)
1e dag In de ochtend vertrek je vanuit een van de opstapplaatsen naar het wisselpunt. Daar ontmoet je je reisgenoten en de begeleiding. Vanuit Didam rijden we eerst naar Lemmer, ook wel de Poort naar Friesland genoemd. We bezoeken het bekende Woudagemaal. Daarna rijden we op het gemakje door naar ons hotel voor de komende dagen.
2e dag Na het ontbijt rijden we naar de hoofdstad van Friesland, Leeuwarden. We zien het mooie en gezellige centrum, de grachten en de scheve toren. Een gids vertelt ons over de stad en misschien leren we wel een paar woorden Fries! 's Middags gaan we naar Joure, een van de mooiste dorpen van Friesland. Vroeger werd hier o.a. veel handel in koffie en thee gedreven. We gaan dan ook een kijkje nemen in het Douwe Egberts museum.
3e dag We beginnen de Eerste Kerstdag met een heerljik ontbijt. Daarna gaan we met de bus een natuurtocht maken naar o.a. het Lauwersmeer. We zien ook plaatsjes als Zoutkamp en Drachten.
4e dag De bus brengt ons na het ontbijt naar Holwerd waar we aan boord gaan van de veerboot naar Ameland. Hier bezoeken we het Nostalgisch Museum in Ballum wat het kleinste dorp op Ameland is. Als het weer het toelaat, kunnen we een tochtje maken met de strandexpress. Aan het eind van de middag maken we de oversteek naar het vaste land weer waarna we naar het hotel terug rijden.
5e dag Het is helaas weer tijd om naar het wisselpunt te rijden. Maar dat doen we niet in één keer. We bezoeken eerst de Orchideeënhoeve in Luttelgeest waar we naast duizenden soorten orchideeën ook vissen, vlinders en lori's (een kleine papegaaiensoort) zien.. Daarna gaan we naar het wisselpunt in Didam. Na de afscheidsmaaltijd nemen we tussen 17.30 en 18.30 afscheid van elkaar. Met een andere bus word je weer naar je uitstapplaats gebracht.)

Hotel Princenhof
- ligging aan het water in Nationaal Park de Alde Faenen op 650 m van het centrum van Eernewoude
- 2-persoonskamers met tv, koffie- en theemaker en badkamer met bad en/of douche en toilet
- receptie, lounge, lift, bar, restaurant,


Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel inclusief een 4-gangen kerstdiner, lunches in het hotel of onderweg.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige ID-kaart

Vertrek en aankomst
Verschillende opstapplaatsen. Je wordt op je opstapplaats opgehaald en door een bus naar het wisselpunt gebracht. Op de laatste dag word je vanaf het wisselpunt naar je uitstapplaats gebracht. Op de heen- en terugreis zit GEEN Dolfijnbegeleiding in de bus, die zie je pas op het wisselpunt. Je moet dus zelfstandig het eerste en laatste stuk van de reis in de bus kunnen reizen! Dolfijn en de touroperator zijn niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen of kosten die voortvloeien uit het niet (geheel) zelfstandig kunnen reizen op de heen- en terugreis). Je kunt ook direct naar het wisselpunt komen. Hoe verder je van het wisselpunt woont, des te vroeger moet je opstappen (de opstaptijd is tussen 5:00 en 8:00 uur) en des te later stap je uit (uitstaptijd is tussen 19:00 en 23:30 uur). Mogelijk moet je op de heen- en/of terugreis naar het wisselpunt een keer overstappen. De precieze opstaptijd krijg je ongeveer een week van tevoren. Voor vertrek vragen we je om door te geven wie je ophaalt bij jouw uitstappunt, die persoon wordt vanuit Didam door ons gebeld met de geschatte aankomsttijd.
Het wisselpunt is: Partycentrum Boszicht/restaurant Juffrouw Tok in Didam.

Bijzonderheden
Wij hebben deze reis ingekocht bij Oad. Je maakt deze reis samen met andere toeristen. Dat houdt in dat we de reis en het programma samen met hen doen. Je moet voor deze reis goed ter been zijn en minimaal 45 minuten achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen. In de steden liggen veel keitjes in plaats van straatstenen. Rolstoelen en rollators zijn niet toegestaan. Ook kan de begeleiding maar zeer beperkt loophulp (arm) bieden. Je gaat vaak de bus in en uit en er worden bijna elke dag uitstapjes gemaakt. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud.