Ehrwald (Oostenrijk)


Status: VOL 
Heen: 12-01-2024
Terug: 21-01-2024
Aantal dagen: 10
Totaal prijs: € 1829,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 84,00
Zakgeldadvies: € 110,00
Reizigers: max. 18
Begeleiders: max. 4
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Vertrek:
Vertrektijd: nog niet bekend
Tijd terug: nog niet bekend
Hij is er weer! De Dolfijn wintersportkraker: Ehrwald. Heerlijk skiën of langlaufen en heel veel plezier hebben, dat is de reis naar Ehrwald! Ons begeleidersteam heeft er weer veel zin in. Heb je nog nooit op de latten gestaan? Geen nood, dan neem je gewoon les en voor langlaufen geldt: kun je wandelen? Dan kun je langlaufen leren! De ervaren skiërs en langlaufers krijgen de kans om weer te laten zien wat ze kunnen! We gaan ook nog andere leuke dingen doen zoals de karaoke, de Dolfijnkwis en een avondje genieten van de après ski in een echte ski-hut.


Programma (onder voorbehoud)
1e dag Vanaf een van de opstapplaatsen brengt een bus je naar het wisselpunt in Didam. Na de koffie vertrekt de wintersportbus rond 21.00 uur. De bus rijdt ’s nachts door.
2e dag Na aankomst in de ochtend gaan we de ski’s en schoenen huren, skipassen kopen en afspraken maken over wat we gaan doen deze week.
3e dag t/m 8e dag
De langlaufgroep gaat met de langlaufcoach allerlei activiteiten doen. Natuurlijk gaan we op de latten, maar ook dit jaar wordt er weer een wedstrijddag georganiseerd met de inmiddels beroemde prijsuitreiking! We maken een leuke sneeuwschoenwandeling en je kunt, als je dat wilt, ook andere wandelingen maken.
De skigroep gaat met de Oostenrijkse leraren of met de Dolfijnbegeleiding lessen en/of vrij skiën. We gaan de mooie bergen op de latten verkennen en doen natuurlijk ons best op de wedstrijddag. Na het skiën is het heerlijk après skiën in Ehrwald of je kunt gaan zwemmen.
9e dag Na het ontbijt gaan we de koffers pakken. Daarna gaan we winkelen om de laatste souvenirs te kopen. We gaan op tijd weer terug want vanavond vertrekt de bus naar Nederland.
10e dag In de loop van de ochtend komen we weer in Beek aan waar een ontbijtje op ons wacht. Daarna brengt een van de bussen je weer naar de uitstapplaats.

Hotel Stern
- ligging in het centrum van Ehrwald, skipiste op 300 m, skischool op 400 m en de skibushalte tegenover het hotel
- verblijf in 2- of 3-persoonskamers met tv en radio
- badkamer met bad of douche en toilet
- receptie, restaurant, bar, lift, ski-stalling
- gratis: sauna en stoombad
- tegen betaling: solarium, massage


Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel. Voor de lunch zoeken we leuke plekjes op.

Toeslagen 2024
Als je gaat skiën:
6-daagse skicursus € 150,-
huur ski’s € 100,-
huur skischoenen € 45,-
skipas* € 250,-
huur ski-helm € 15,-

LET OP! Een ski-helm is op deze reis voor de skiërs VERPLICHT. Als je zelf geen ski-helm meeneemt, huurt de reisbegeleiding er een voor je. Je bent verplicht om tijdens het skiën een helm te dragen.
Toeslagen 2024
Als je gaat langlaufen:
huur langlaufski’s € 90,-
huur langlaufschoenen € 45,-
toeslag langlaufcoach** € 150,-

Je kunt ook eigen materiaal meenemen. Dat moet wel in goede staat zijn!
*=dit is een verplichte toeslag voor skiërs
**=dit is een verplichte toeslag voor langlaufers

Vertrek en aankomst
Ongeveer 50 opstapplaatsen in Nederland, zie hieronder. Je moet zelfstandig in de bus kunnen reizen van de opstapplaats naar het wisselpunt en terug. In de bus zit tot het wisselpunt en van het wisselpunt tot de uitstapplaats geen Dolfijnbegeleiding. Je ontmoet uw reisbegeleiding op het wisselpunt. Je stapt eind van de middag/begin van de avond op, de uitstaptijd is afhankelijk van je uitstapplaats in de ochtend of in de middag. Hoe verder je van het wisselpunt af woont, des te eerder moet je opstappen en des te later stap je uit. De exacte opstaptijd ontvang je ongeveer 1 week voor vertrek.

Opstapplaatsen (voor opstapplaatsen met een * geldt een toeslag van € 25,-): Amersfoort*, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Bergen op Zoom*, Breda, Bussum*, Den Bosch, Den Haag, Didam, Drachten*, Dordrecht, Eindhoven*, Gorinchem, Gouda, Groningen*, Heerenveen*, Leiden, Meppel*, Nijmegen, Ridderkerk, Roosendaal* Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Weert*, Zwolle.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Bijzonderheden
Als je kiest voor de skigroep en je kunt nog niet skiën, dan ben je verplicht les te nemen in een Oostenrijkse skiklas. Als je kiest voor de langlaufgroep en je kunt nog niet langlaufen, dan ben je verplicht les te nemen. Alle langlaufers (les of geen les) worden begeleid door Dolfijn begeleiding én een Oostenrijkse leraar/coach. Alle langlaufers betalen hiervoor een verplichte ‘toeslag langlaufcoach’. Hiervan worden alle diensten van de langlaufcoach betaald. De bus blijft niet bij de groep. Op deze reis zijn zeer beperkt eenpersoonskamers beschikbaar, toeslag € 175,-.

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud.