Zeilen (Nederland)


Status: VOL 
Heen: 03-08-2024
Terug: 09-08-2024
Aantal dagen: 7
Totaal prijs: € 1249,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 58,00
Zakgeldadvies: € 80,00
Reizigers: max. 16
Begeleiders: max. 4
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Vertrek: Monnickendam, 't Prooyen tegenover nr. 4
Vertrektijd: nog niet bekend
Tijd terug: nog niet bekend
De vlag in top en wind in de zeilen! Dolfijn gaat weer met schipper Hans van Klipper de Korevaer zeilen over het IJsselmeer. Je kunt lekker relaxen aan boord, maar.. je helpt natuurlijk ook af en toe met het hijsen van de zeilen, tafel dekken en andere kleine klusjes aan boord. Hijs de zeilen en ga mee met Dolfijn! Bekijk ook het filmpje op op youtube


Programma (onder voorbehoud)
1e dag Om 14.00 uur schepen we in Monnickendam in, we maken kennis met elkaar en nemen samen de boordregels door. Daarna is het tijd om van wal te steken en te gaan varen.
2e dag t/m 6e dag De schipper bepaalt aan de hand van de wind en de mogelijkheden de route. Als we aan het varen zijn, merk je pas hoe groot het IJsselmeer is; vaak zien we het land niet meer. We leggen waarschijnlijk aan in Volendam, Hoorn en Enkhuizen en aan de andere kant van het IJsselmeer, in Workum in Friesland. In elke plaats waar we aanleggen gaan we aan wal om leuke dingen te doen. Vanaf de Korevaer kun je op sommige plaatsen ook zwemmen of Hans trekt je in een rubberboot mee in zijn speedboot. Goed vasthouden!!
7e dag Na het ontbijt varen we naar Monnickendam. We maken er nog een mooie zeildag van, want pas aan het einde van de middag meren we aan. Hier nemen we afscheid van elkaar en kan de Dolfijnvlag weer uit de mast.

Klipper de Korenvaer
- 37 m lange klipper met op het dek een grote ‘kuip’ waar we heerlijk kunnen zitten
- 2- tot 4-persoonshutten met stapelbedden
- 5 toiletten en 3 douches
- salon met gezellige scheepsinrichting met tafels, banken en stoelen, bar en kombuis (keuken)


Maaltijden
Alle maaltijden zijn aan boord. Misschien maken we een keer een lunchpakket klaar. Bij de maaltijden wordt van je verwacht dat je af en toe helpt met tafel dekken, voorbereiden van de maaltijd, afruimen, afwassen en opruimen.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Bijzonderheden
Aan boord woont ook een hond. De schipper bepaalt de route. Aan boord moet je je aan de boordregels houden. Je moet voor deze reis kunnen zwemmen, goed ter been zijn en kunnen traplopen. Op deze reis zijn loophulpmiddelen niet toegestaan. Aan boord is een aantal steile trappen. We verlaten het schip via een loopplank, soms via andere schepen. Er wordt zoveel mogelijk gezeild, maar als dat niet mogelijk is, wordt er op de motor gevaren. Op deze reis zijn geen eenpersoonshutten beschikbaar. De hutverdeling gaat zoveel mogelijk met 2 of 3 reizigers per hut. Je moet zelf een dekbed of slaapzak en kussensloop meenemen, onderlakens en kussens zijn aan boord. Verder adviseren wij mee te nemen: regenkleding, stevige schoenen met stroef profiel en waterproof zonnebrand met hoge beschermingsfactor. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn!

De hutten hebben niet veel bagageruimte en daarom mag je je bagage niet in een koffer meenemen. Neem je bagage mee in een tas. Koffers kunnen door de reisbegeleiding geweigerd worden.


Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud.