Baie de Somme (Frankrijk)


Status: Beschikbaar
Heen: 31-07-2024
Terug: 05-08-2024
Aantal dagen: 6
Totaal prijs: € 1369,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 64,00
Zakgeldadvies: € 70,00
Reizigers: max. 10
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar


Vertrek:
Vertrektijd: nog niet bekend
Tijd terug: nog niet bekend
Veel Nederlandse toeristen gaan naar Frankrijk op vakantie en dat is logisch. Er is veel moois te zien. In het noorden van Frankrijk ligt, aan de kust, een streek waar nog maar weinig Nederlandse toeristen komen, maar die wel heel mooi is; Pas-de-Calais. Met Dolfijn kun je de baai van de rivier de Somme en omgeving gaan verkennen. We maken mooie excursies met de bus, een stoomtrein en gaan ook met de boot naar de zeehondenkolonie. Deze reis heeft vooral opstapplaatsen in het noorden van het land. Lees het hele programma hieronder.


Programma (onder voorbehoud)
1e dag Vanuit een van de opstapplaatsen rijden we naar ons hotel in Berck-sur-Mer aan de Opaalkust. We kunnen na het diner een korte wandeling maken.
2e dag Na het ontbijt rijden we naar Crotoy waar we aan boord gaan van de stoomtrein die een mooie route door de baai van de rivier de Somme rijdt. We zien de baai, moerassen en sluizen. In Saint-Valery-sur-Somme stappen we uit voor de lunch. We kunnen over de mooie boulevard wandelen en het centrum met de smalle straatjes bekijken. Aan het einde van de middag gaan we een boottocht maken in stevige rubberboten. We varen langs de grootste zeehondenkolonie van Frankrijk. Daarna brengt de bus ons terug naar het hotel.
3e dag De bus brengt ons naar de havenstad Le Treport. Hier zien we de hoogste krijtrotsen van Europa van meer dan 100 m hoog. In Treport zijn verschillende havens en gekleurde vakwerkhuisjes te zien. We kunnen met de kabelbaan naar de top van de krijtrotsen voor een mooi uitzicht.
Na de lunch rijden we naar het Parc et Vergers les Prés. Hier wordt appelwijn (cider) gemaakt. We mogen natuurlijk ook proeven. Daarna brengt de bus ons weer terug naar het hotel.
4e dag De tuinen van Valloires liggen naast de abdij en zijn prachtig. Er staan wel 5000 planten van over de hele wereld. Na ons bezoek rijden we naar Montreuil-sur-Mer voor een rondleiding door de citadel om daarna weer naar het hotel te gaan.
5e dag Vanochtend gaan we op eigen gelegenheid Berck-sur-Mer verkennen. 's Middags gaan we naar de Notre-Dame van Amiens. Dit is de grootste gotische kathedraal van Frankrijk en is prachtig om te zien en te bezoeken. We kunnen een kijkje nemen in het centrum van Amiens voordat de bus ons weer naar het hotel brengt.
6e dag Na het ontbijt rijden we terug naar Nederland waar iedereen op zijn/haar uitstapplaats uitstapt.

Hotel Regina
- ligging op 10 min. lopen van het centrum en het strand met boulevard
- 2-persoonskamers met tv en badkamer met bad en/of douche en toilet
- receptie, restaurant en bar
- wellness (tegen betaling)


Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel, lunch in of buiten het hotel.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige ID-kaart

Vertrek en aankomst
Je kunt in- en uitstappen in een van de volgende plaatsen: Buitenpost, Drachten, Hoogkerk (Groningen), Assen, Hoogeveen, Meppel, Zwolle of Utrecht. Er is geen wisselpunt, je ontmoet de begeleiding in de bus. Het kan dus zijn dat je zowel op de heen- als op de terugreis een deel van de busroute zonder begeleiding doet.

Bijzonderheden
Wij hebben deze reis ingekocht bij Veenstra Reizen Je maakt deze reis samen met andere toeristen. Dat houdt in dat we de reis en het programma samen met hen doen. Je moet voor deze reis goed ter been zijn en minimaal 45 minuten achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen. Rolstoelen en rollators zijn niet toegestaan. Ook kan de begeleiding maar zeer beperkt loophulp (arm) bieden. Je gaat vaak de bus in en uit en er worden bijna elke dag uitstapjes gemaakt. Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 200,-.
Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud.