Morzine (Frankrijk)


Status: Beschikbaar
Heen: 22-06-2024
Terug: 29-06-2024
Aantal dagen: 8
Totaal prijs: € 1499,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 69,00
Zakgeldadvies: € 80,00
Reizigers: max. 8
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar


Vertrek:
Wisselplaats: Didam
Vertrektijd: nog niet bekend
Tijd terug: nog niet bekend
Het plaatsje Morzine ligt iets ten zuiden van het meer van Genève in de Franse Alpen. Een prima startplek om mooie excursies naar o.a. het Meer van Genève, Montreux en Chamonix aan de Mont Blanc te maken! Vergeet je zwemspullen niet in te pakken, het hotel heeft een binnen- en buiten zwembad en wellness.

Programma (onder voorbehoud)
1e dag Vanuit een van de opstapplaatsen word je naar het wisselpunt in Didam gebracht. Vanaf de opstapplaats tot aan het wisselpunt zit er geen Dolfijnbegeleiding in de bus, je ontmoet de begeleiding op het wisselpunt. Na de koffie en de kennismaking in Didam rijden we naar ons overnachtingshotel in Duitsland.
2e dag Na het ontbijt rijden we Zwitserland in en rijden naar Morzine. We rijden onder andere door de mooie valleien van Les Portes du Soleil. Natuurlijk stoppen we onderweg voor koffie en de lunch. Voor het diner komen we in het hotel aan.
3e dag 's Ochtends rijden we naar Annecy aan het meer van Annecy. Hier staan mooie, oude kerken en kastelen en het uitzicht over het meer is geweldig. We kunnen een rondvaart over het meer maken. Via een mooie route over de bergpas Col de la Colombière rijden we terug naar het hotel.
4e dag De bus brengt ons naa het meer van Genève. We beginnen in met het stadje Yvoire met een oude stadspoort en een middeleeuwse binnenstad. Lang kuuroorden zoals Evian en Thonon rijden we naar Montreux waar we langs het meer en over de 'straat van bloemen' kunnen wandelen.
5e dag Vandaag staat een mooie natuurtocht op het programma. We rijden met de bus naar een mooi dal met de mooie naam 'Cirque du Fer-à-Cheval. Hier liggen watervallen die het water langs de hoge rotswanden laten lopen. 's Middags kunnen we relaxen bij het hotel en bijvoorbeeld een baantje trekken in het zwembad of een bezoekje brengen aan de wellness (tegen betaling).
6e dag Chamonix, waar we vandaag naar toe gaan, ligt aan de voet van de Mont Blanc, de hoogste berg van Frankrijk.Vanuit de stad hebben we mooi zicht op de berg. Chamonix is een gezellig stadje waar veel wandelaars en bergbeklimmers zich voorbereiden op hun bergtocht. Er zijn winkeltjes en restaurants en we kunnen met de kabelbaan naar het uitkijkpunt op de Mont Blanc.
7e dag We beginnen vandaag aan de terugreis en rijden via een mooie route naar ons overnachtingshotel in Duitsland.
8e dag Na het ontbijt vertrekken we weer naar het wisselpunt in Didam. Hier nemen we, na het afscheidsdiner, afscheid van elkaar waarna je met de bus weer, via een uitstaproute naar de uitstapplaatsen rijden.

Hotel Le Crêt
- ligging op 800 m van het centrum van Morzine, dichtbij de winkelstraat die naar het centrum loopt
- 2-persoonskamers met tv en badkamer met bad en/of douche en toilet
- receptie, lift, restaurant, bar, tuin met ligweide en zonneterras
- overdekt en buitenzwembad
- wellness (tegen betaling)


Maaltijden
Ontbijtbuffet en 3-gangendiner in het hotel, lunch in of buiten het hotel.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige ID-kaart

Vertrek en aankomst
Verschillende opstapplaatsen. Je wordt op je opstapplaats opgehaald en door een bus naar het wisselpunt gebracht. Op de laatste dag word je vanaf het wisselpunt naar je uitstapplaats gebracht. Op de heen- en terugreis zit GEEN Dolfijnbegeleiding in de bus, die zie je pas op het wisselpunt. Je moet dus zelfstandig het eerste en laatste stuk van de reis in de bus kunnen reizen! Dolfijn en de touroperator zijn niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen of kosten die voortvloeien uit het niet (geheel) zelfstandig kunnen reizen op de heen- en terugreis). Je kunt ook direct naar het wisselpunt komen. Hoe verder je van het wisselpunt woont, des te vroeger moet je opstappen (de opstaptijd is tussen 5:00 en 8:00 uur) en des te later stap je uit (uitstaptijd is tussen 19:00 en 23:30 uur). Mogelijk moet je op de heen- en/of terugreis naar het wisselpunt een keer overstappen. De precieze opstaptijd krijg je ongeveer een week van tevoren. Voor vertrek vragen we je om door te geven wie je ophaalt bij jouw uitstappunt, die persoon wordt vanuit Didam door ons gebeld met de geschatte aankomsttijd.
Het wisselpunt is: Partycentrum Boszicht/restaurant Juffrouw Tok in Didam.

Bijzonderheden
Wij hebben deze reis ingekocht bij Oad. Je maakt deze reis samen met andere toeristen. Dat houdt in dat we de reis en het programma samen met hen doen. Je moet voor deze reis goed ter been zijn en minimaal 45 minuten achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen. Rolstoelen en rollators zijn niet toegestaan. Ook kan de begeleiding maar zeer beperkt loophulp (arm) bieden. Je gaat vaak de bus in en uit en er worden bijna elke dag uitstapjes gemaakt. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn! Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 185,-.

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud.