Saas Grund (Zwitserland)


Status: VOL 
Heen: 27-05-2024
Terug: 05-06-2024
Aantal dagen: 10
Totaal prijs: € 2195,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 103,00
Zakgeldadvies: € 120,00
Reizigers: max. 6
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Vertrek:
Wisselplaats: Didam
Vertrektijd: nog niet bekend
Tijd terug: nog niet bekend
Op deze reis ga je kennis maken met de Zwitserse Alpen. Vanuit Saas Grund maken we mooie excursies in Zwitserland en we gaan een dag naar het Lago Maggiore in Italië. Een van de hoogtepunten op deze reis is een rit met de Matterhorn-Gotthardtrein waar we kunnen genieten van prachtige uitzichten. Een reis vol hoogtepunten!


Programma (onder voorbehoud)
1e dag Vanuit een van de opstapplaatsen word je naar het wisselpunt in Didam gebracht. Vanaf de opstapplaats tot aan het wisselpunt zit er geen Dolfijnbegeleiding in de bus, je ontmoet de begeleiding op het wisselpunt. Na de koffie en de kennismaking in Didam rijden we naar ons overnachtingshotel.
2e dag Na het ontbijt rijden we naar Montreux aan het Meer van Genève. Daar kunnen we een wandeling maken over de bloemenpromenade en genieten van het uitzicht. Daarna rijden we verder naar ons hotel in Saas Grund.
3e dag Na de lange reis kunnen we 's ochtends op het gemakje doen en een wandeling maken door Saas Grund. 's Middags gaan we naar Saas Fee, het gletsjerdorp. Hier hebben we zicht op 13 bergen van meer dan 4000 m hoog. Saas Fee heeft ook een gezellig, autovrij centrum. Op de terugweg stoppen we ook even bij het stuwmeer de Mattmarksee.
4e dag De Matterhorn is een van de hoogste bergen van Europa (4477 m hoog) en als we met de bus in Zermatt aankomen, kunnen we de hoge berg zien. Om in Zermatt te komen, rijden we eerst naar Täsch waar we de trein of taxi naar het centrum van Zermatt nemen. In het centrum staan mooie, houten huizen en zijn veel winkels en restaurants.
5e dag We steken vandaag de grens met Italië over en gaan naar het mooie Lago Maggiore. Over de Simplonpas rijden we naar het mooie meer waar we met een bootje naar het Isola Bella, dat 'mooi eiland' betekent, kunnen varen. Daarna rijden we via een mooie route de Italiaans-Zwitserse grens weer over om naar ons hotel te rijden.
6e dag In de ochtend rijden we naar Brig waar we een kijkje nemen in het centrum met veel mooie gebouwen en winkels. Daarna maken we een mooie tocht door het Lötschendal, het mooiste zijdal van het Rhônedal.
7e dag De bus blijft vandaag staan. Dat geeft ons de kans om een mooie wandeling te maken of met de gondellift naar 3200 m hoog te zweven. Van daaruit is het uitzicht op de hoge bergen fantastisch!
8e dag Vandaag staat de fantastische treinrit met de Matterhorn-Gothardbahn op het programma. Onderweg hebben we prachtig uitzicht over de dalen en op de bergen. Als de trein in Oberwald aankomt, staat de bus op ons te wachten om ons terug naar het hotel te brengen.
9e dag Helaas! De reis zit er bijna op. We nemen afscheid van Saas Grund en rijden naar Luzern voor een tussenstop. Daarna rijden we naar ons onvernachtingshotel.
10e dag Na het ontbijt vertrekken we weer naar het wisselpunt in Didam. Hier nemen we, na het afscheidsdiner, afscheid van elkaar waarna je met de bus weer, via een uitstaproute naar de uitstapplaatsen rijden.

Hotel Eden
- ligging in het centrum van Saas Grund
- 2-persoonskamers met tv en badkamer met bad en/of douche en toilet, er zijn kamers in het hoofdgebouw en in de dependance
- receptie, lift, restaurant, bar, tv-ruimte en terras
- gratis gebruik van de Gästekarte waarmee je gratis gebruik maakt van het openbaar vervoer, liften en gondels
- sauna (tegen betaling)


Maaltijden
Ontbijtbuffet en 3- of 4 gangendiner in het hotel, lunch in of buiten het hotel.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige ID-kaart

Vertrek en aankomst
Verschillende opstapplaatsen. Je wordt op je opstapplaats opgehaald en door een bus naar het wisselpunt gebracht. Op de laatste dag word je vanaf het wisselpunt naar je uitstapplaats gebracht. Op de heen- en terugreis zit GEEN Dolfijnbegeleiding in de bus, die zie je pas op het wisselpunt. Je moet dus zelfstandig het eerste en laatste stuk van de reis in de bus kunnen reizen! Dolfijn en de touroperator zijn niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen of kosten die voortvloeien uit het niet (geheel) zelfstandig kunnen reizen op de heen- en terugreis). Je kunt ook direct naar het wisselpunt komen. Hoe verder je van het wisselpunt woont, des te vroeger moet je opstappen (de opstaptijd is tussen 5:00 en 8:00 uur) en des te later stap je uit (uitstaptijd is tussen 19:00 en 23:30 uur). Mogelijk moet je op de heen- en/of terugreis naar het wisselpunt een keer overstappen. De precieze opstaptijd krijg je ongeveer een week van tevoren. Voor vertrek vragen we je om door te geven wie je ophaalt bij jouw uitstappunt, die persoon wordt vanuit Didam door ons gebeld met de geschatte aankomsttijd.
Het wisselpunt is: Partycentrum Boszicht/restaurant Juffrouw Tok in Didam.

Bijzonderheden
Wij hebben deze reis ingekocht bij Oad. Je maakt deze reis samen met andere toeristen. Dat houdt in dat we de reis en het programma samen met hen doen. Je moet voor deze reis goed ter been zijn en minimaal 45 minuten achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen. Rolstoelen en rollators zijn niet toegestaan. Ook kan de begeleiding maar zeer beperkt loophulp (arm) bieden. Je gaat vaak de bus in en uit en er worden bijna elke dag uitstapjes gemaakt. Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 145,00.
Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud.