Indonesië (Indonesië)


Status: nog 1 vrouw
Heen: 02-09-2024
Terug: 17-09-2024
Aantal dagen: 16
Totaal prijs: € 4539,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 220,00
Zakgeldadvies: € 120,00
Reizigers: max. 12
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 18 jaar


Vertrek: Schiphol
Vertrektijd: 11:15 uur
Vluchtnr:
Vanuit: Denpasar
Tijd terug: 07:15 uur
Datum terug: 17-09-2024
Vluchtnr:
Vluchttijden onder voorbehoud.

Tijdens deze geweldige rondreis ga je heel veel mooie plaatsen van de Indonesische eilanden Java en Bali zien. Van de grote, drukke hoofdstad Jakarta tot aan de mooie stranden van Bali, van de fantastische natuur tot een treinreis langs rijstvelden. Je maakt kennis met Java en Bali en de mensen die er wonen. Er reist een gids mee die de beste plekjes kent en veel kan vertellen over wat je onderweg ziet. Soms zijn we lekker aan het relaxen en op andere dagen gaan we heel vroeg op pad om de zonsopgang bij de Bromovulkaan mee te maken. Lees het hele programma van deze mooie reis hieronder.


Programma (onder voorbehoud)
1e dag Vertrek vanaf Schiphol en vlucht naar Jakarta, mogelijk met tussenstop onderweg
2e dag Aankomst in Jakarta waar we onze Nederlandstalige gids ontmoeten. In Djakarta wonen bijna net zoveel mensen als in heel Nederland! Het heeft oude stadsdelen, maar ook moderne wijken met wolkenkrabbers en grote winkelcentra. We slapenin het Novotel Jakarta Gajah Mada hotel met zwembad en bubbelbad.
3e dag We maken een stadstour door Jakarta langs o.a. de oude haven, het oude centrum en het Vrijheidsplein. Daarna rijden we richting Bandung. Onderweg maken we een stop in een botanische tuin met meer dan 15,000 verschillende tropische planten. We overnachten in Bandung in het Kimaya Braga hotel dat aan Braga straat ligt. Het heeft een zwembad op het dak en een spa.
4e dag In de ochtend maken we een stadstour door Bandung. We bezoeken de Braga straat waar vroeger de rijke mensen kwamen om te winkelen of te flaneren. Bandung werd vroeger het Parijs van Java genoemd. We kunnenn verschillende mooie, oude gebouwen bekijken. 's Middags kunnen we naar de Angklung school gaan. Hier kunnen we een voorstelling bekijkenen uitleg krijgen over het instrument de bamboeschudkoker.
5e dag We ontbijten vroeg, want we moeten op tijd bij de trein zijn. We maken een mooie treinrit van Bandung naar Kutoardjo. De trein rijdt langzaam en daarom kunnen we extra genieten van het uitzicht over de rijstvelden en rubberplantages. We komen ook langs dorpjes, heuvels en dalen. We slapen 2 nachten in Yogyakarta in het Santika Primiere Jogja hotel. Dit hotel ligt op 10 minuten van het winkelgebied en heeft een zwembad en uitzicht op de Merapi-vulkaan.
6e dag In de ochtend beginnen we met een bezoek aan het paleis van de Sultan waar we een vogelmarkt en een watepaleis zien. Daarna staat het grootste boeddhistische heiligdom van de wereld op het programma: de Borobudur. Dit is een van de beroemdste plekken van heel Indonesië.
Hierna bezoeken we een andere mooie, maar veel kleinere boeddhistische tempel Mendut.
7e dag Via een mooie route door dorpen en langs rijstvelden rijden we naar Malang waar we 2 nachten in het Santika Premiere Malang hotel slapen. Onderweg bezoeken we het Prambanan tempelcomplex waar we de Hindoe-Javaanse tempels kunnen bewonderen. De grote Shiva-tempel is indrukwekkend! We gaan vanavond vroeg naar bed, want vannacht staat er een bijzondere excursie op het programma!
8e dag Vroeg in de nacht moeten we opstaan omdat we naar een fantastische zonsopkomst gaan kijken. We rijden naar Pananjakan waar we de zonsopkomst vanaf de Bromo-vulkaan gaan zien. Daarna steken we per jeep de zandvlakte over om richting de krater te gaan. Als je wilt, kun je een kijkje in de krater nemen. Om daar te komen, moet je wel een trap met 250 treden beklimmen, maar dat is het zeker waard.
In de middag maken we een tour door Malang met de vogelmarkt, mooie oude gebouwen en het bekende restaurant Toko Oen.
9e dag De koffers zijn weer ingepakt voor de volgende rit. We rijden verder naar het oosten en komen langs grote koffieplantages. We overnachten in Kalibaru in het Margo Utomo Agro Resort in eenvoudige bungalows in een mooie omgeving.
10e dag Na het ontbijt gaan we een plantage bezoeken waar we ook uitleg krijgen. Daarna gaan we naar de haven om met de ferry naar Bali te varen voor het tweede deel van ons Indonesisch avontuur. Na aankomst op Bali rijden we naar Lovina in het noorden. Hier slapen we 2 nachten op het Sunari Beach resort. Na zo'n reisdag is het slim om vroeg naar bed te gaan en niet alleen daarom, want morgen staat een mooie excursie op het programma.
11e dag Vroeg uit de veren, want er ligt een vissersboot voor ons klaar om ons mee te nemen om dolfijnen te gaan spotten. Met een beetje geluk gaan we de wilde dolfijnen die rondom het eiland wonen, zien. Als we terugkomen kunnen we heerlijk relaxen bij het zwembad of op het mooie strand.
12e dag Na het ontbijt gaan we naar Singaraja waar nog gebouwen staan van lang geleden. We bezoeken de Ulun Danu tempel aan het Bratan meer. De kans is groot dat we niet de enige bezoekers zijn, want er komen regelmatig wilde apen een kijkje nemen. Denk er vooral aan om niet te dicht bij de apen te komen. Het zijn wilde dieren die ook kunnen bijten en ziektes over kunnen dragen. 's Middags rijden we naar Ubud waar het Ubus Wana Resort staat. Let op! Dit resort lligt bij het Ubud apenbos. Dolfijn gaat daar NIET naar toe. De apen in het bos kunnen contact maken met mensen en dat past niet in ons mens- en dierenwelzijn beleid. Het hotel heeft 3 zwembaden en wellness
13e dag Vanuit Ubud reizen we verder naar Sanur. Onderweg maken we een Balinese dansvoorstelling met muziek mee en bezoeken we een typisch Balinees huis. We slapen 2 nachten in Sanur in het Parigata Resort & Spa dat dicht bij het strand ligt.
14e dag Geen programma vandaag, we kunnen heerlijk uitslapen en genieten van het mooie strand, de winkeltjes en restaurantjes. De laatste souvenirs kunnen hier gekocht worden.
15e dag De koffers zijn voor de laatste keer gepakt. We rijden naar het vliegveld voor de terugvlucht (mogeljik met tussenstop).
16e dag Aankomst op Schiphol en tijd om al onze vakantieverhalen aan de thuisblijvers te vertellen.

Hotels
Je slaapt op deze rondreis in verschillende hotels. De hierboven beschreven hotels zijn onder voorbehoud. De hotels variëren van goed, maar eenvoudig tot luxe resorts.


Maaltijden
Ontbijt in het hotel, lunch en diner in of buiten het hotel. In Indonesië wordt vaak bij alle maaltijden rijst gegeten.

Reisdocument en vaccinatie.
Geldig paspoort dat na vertrek uit Indonesië nog 6 maanden geldig is. Voor Indonesië is ook een inreisvisum nodig. Dit regelt de reisbegeleiding bij aankomst en de kosten zijn inbegrepen.
Vaccinaties: Voor deze reis zijn vaccinaties nodig: kijk op https://www.ggdreisvaccinaties.nl/land/indonesie voor meer informatie.

Bijzonderheden
Je moet voor deze reis zeer goed ter been zijn, een goede gezondheid en conditie hebben en in een warm klimaat minimaal 45 min. achter elkaar kunnen lopen, ook over oneffen terrein. Hou rekening met een lange vlucht, mogelijk met tussenlanding en overstap en hoge temperaturen. Deze reis heeft een druk programma waarbij je vaak vroeg op moet staan. Zo kunnen we nog voor het heetst van de dag dingen ondernemen en zien. Je slaapt in verschillende hotels.
Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 359,-.
Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud.