België, Luxemburg en Duitsland (Diverse landen-Europa)


Status: VOL 
Heen: 24-06-2024
Terug: 28-06-2024
Aantal dagen: 5
Totaal prijs: € 1275,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 60,00
Zakgeldadvies: € 70,00
Reizigers: max. 8
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Vertrek:
Wisselplaats: Moerdijk
Vertrektijd: nog niet bekend
Tijd terug: nog niet bekend
In gids staat foutief gepubliceerd: wisselpunt Didam dit moet Moerdijk zijn.

Tijdens deze korte reis bezoek je 3 landen! Dat kan omdat Vianden, waar het hotel staat, in België ligt, maar ook niet ver van Luxemburg en Duitsland. We gaan dan ook een paar keer de grens over naar o.a. Luxemburg-stad en Trier. Kort, maar wel heel leuk!


Programma (onder voorbehoud)
1e dag Vanuit een van de opstapplaatsen word je naar het wisselpunt in Didam gebracht. Vanaf de opstapplaats tot aan het wisselpunt zit er geen Dolfijnbegeleiding in de bus, je ontmoet de begeleiding op het wisselpunt. Na de koffie en de kennismaking in Didam rijden we naar de watervallen van Coo voor een tussenstop. Hier valt het water 15 meter naar beneden, dat maakt het de hoogste waterval van de Benelux. Hierna rijden we naar ons hotel in Vianden.
2e dag Na het ontbijt rijden we naar de hoofdstad van Luxemburg: Luxemburg-stad. De naam Luxemburg betekent in een oude taal: klein burcht en zo is de stad ook ontstaan. De stad is niet klein meer, maar het centrum is klein genoeg om in een korte tijd bijna helemaal te zien. We zien de stadswallen, mooie pleinen met mooie kerken en andere gebouwen. Na ons bezoek rijden we via een mooie route terug naar het hotel.
3e dag De bus rijdt vandaag naar de oudste stad van Duitsland: Trier. Het bekendste gebouw van Trier is de Romeinse poort, de Porta Nigra. Hieraan ligt het deels autovrije centrum met pleinen, winkels en terrassen. Trier ligt aan de Moezel waar we langs kunnen lopen en waar nog oude kranen staan die vroeger de ladingen uit de schepen tilden. Er wordt in de stad hard gewerkt om resten van Romeinse gebouwen op te knappen.
4e dag In de ochtend rijden we via Diekirch en Larochette naar de regio Mühlertal. Deze streek heet ook wel het Luxemburgs Klein Zwitserland. We zien bijzondere rotspartijen en mooie natuur. We drinken koffie in het gezellige Echternach, de oudste stad van Luxemburg. In het midden van de stad ligt het mooie stadhuis. Nadat we de stad een beetje verkend hebben, rijden we terug naar het hotel. 's Middags kunnen we het kasteel van Vianden bezoeken.
5e dag Na het ontbijt rijden we door de Ardennen naar Zuid-Limburg voor de lunch. Daarna rijden we weer naar het wisselpunt in Didam. Hier nemen we, na het afscheidsdiner, afscheid van elkaar waarna je met de bus weer, via een uitstaproute naar de uitstapplaatsen rijden.

Hotel Belle-Vue
- ligging niet ver van het centrum van Vianden aan de rivier de Our
- 2-persoonskamers met tv en badkamer met bad en/of douche en toilet
- receptie, lift, restaurant, bar, terras
- fitness en binnenzwembad
- sauna en wellness (tegen betaling


Maaltijden
Ontbijtbuffet, lunch en 3-gangendiner in het hotel

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige ID-kaart

Vertrek en aankomst
Verschillende opstapplaatsen. Je wordt op je opstapplaats opgehaald en door een bus naar het wisselpunt gebracht. Op de laatste dag word je vanaf het wisselpunt naar je uitstapplaats gebracht. Op de heen- en terugreis zit GEEN Dolfijnbegeleiding in de bus, die zie je pas op het wisselpunt. Je moet dus zelfstandig het eerste en laatste stuk van de reis in de bus kunnen reizen! Dolfijn en de touroperator zijn niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen of kosten die voortvloeien uit het niet (geheel) zelfstandig kunnen reizen op de heen- en terugreis). Je kunt ook direct naar het wisselpunt komen. Hoe verder je van het wisselpunt woont, des te vroeger moet je opstappen (de opstaptijd is tussen 5:00 en 8:00 uur) en des te later stap je uit (uitstaptijd is tussen 19:00 en 23:30 uur). Mogelijk moet je op de heen- en/of terugreis naar het wisselpunt een keer overstappen. De precieze opstaptijd krijg je ongeveer een week van tevoren. Voor vertrek vragen we je om door te geven wie je ophaalt bij jouw uitstappunt, die persoon wordt vanuit Didam door ons gebeld met de geschatte aankomsttijd.
Het wisselpunt is: Partycentrum Boszicht/restaurant Juffrouw Tok in Didam.

Bijzonderheden
Wij hebben deze reis ingekocht bij Oad. Je maakt deze reis samen met andere toeristen. Dat houdt in dat we de reis en het programma samen met hen doen. Je moet voor deze reis goed ter been zijn en minimaal 45 minuten achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen. Rolstoelen en rollators zijn niet toegestaan. Ook kan de begeleiding maar zeer beperkt loophulp (arm) bieden. Je gaat vaak de bus in en uit en er worden bijna elke dag uitstapjes gemaakt. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn! Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Eenpersoonskamers zijn uitverkocht er is alleen nog een 2 persoonskamer voor alleengebruik toeslag € 150,-.

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud.