Treinreis Berlijn (Duitsland)


Status: Beschikbaar
Heen: 28-07-2024
Terug: 01-08-2024
Aantal dagen: 5
Totaal prijs: € 1129,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 52,00
Zakgeldadvies: € 70,00
Reizigers: max. 10
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar


Vertrek: Utrecht CS
Vertrektijd: nog niet bekend
Tijd terug: nog niet bekend
Berlijn is een heel bijzondere stad want vroeger bestond Berlijn uit een oostelijk en westelijk deel met daartussen een hoge muur. Mensen konden dus niet zomaar van het ene stuk naar het andere stuk gaan. Dat is nu heel anders! Berlijn is een grote, mooie en gezellige stad. Er zijn mooie winkelstraten zoals de Kurfürstendam, heel veel leuke restaurants en café's en er is heel veel te doen. We reizen duurzaam, want we gaan met de trein!


Programma (onder voorbehoud)
1e dag: vanaf Utrecht Centraal Station reizen we, eventueel met overstappen naar het station Berlin Zoo. Van daaruit wandelen we in een kwartiertje naar het hotel. Voor vanavond zoeken we een leuk restaurant in de buurt.
2e dag t/m 4e dag: we gaan Berlijn verkennen! Er is veel te doen en te zien. We zoeken samen de leukste uitstapjes uit. We gaan lopen of maken gebruik van het openbaar vervoer. Dit houdt in dat je heel goed ter been moet zijn. We noemen een paar leuke dingen op die je zou kunnen gaan doen. De begeleiding bekijkt wat er mogelijk is.
- een bezoek aan de Brandenburger Tor, Unter den Linden en de indrukwekkende Reichstag
- Alexanderplatz en de televisietoren in het voormalig Oost-Berlijn
- naar de restanten van de Berlijnse muur
- naar de grote dierentuin
- naar het grote winkelcentrum Sonycenter of KaDeWe
- een rondvaart over de Spree
5e dag: we lopen weer naar het station waar onze terugreis begint. Als we (na eventueel overstappen) in Utrect aankomen, nemen we op het Jaarbeursplein weer afscheid van elkaar.

Hotel Ibis Style Berlin Kurfürstendamm
- ligging op 15 minuten lopen van het station en dicht bij restaurants en café's en de winkels met o.a. het warenhuis KaDeWe
- 2-persoonskamers met badkamer met bad en/of douche en toilet
- receptie, ontbijtruimte


Maaltijden
Ontbijt in het hotel. Voor de lunch en het avondeten zoeken we leuke plekjes in de stad.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige ID kaart

Bijzonderheden
Je moet voor deze reis zeer goed ter been zijn en minimaal een uur achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen. Je neemt je bagage mee in een goed draagbare tas of koffer bij voorkeur met wieltjes. Omdat de reisbegeleiders hun eigen bagage moet vervoeren, kunnen zij je NIET helpen met jouw bagage. Neem ook een klein rugzakje of tas mee voor de daguitstapjes. Ook kan de begeleiding geen loophulp bieden. Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 267,- (tweepersoonskamer voor alleengebruik). Omdat wij werken met treinkaartjes op tijd, kunnen we niet wachten op laatkomers. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn.

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud.