Dolfijn vakanties

- Oost-Canada (Canada) -

nieuwvliegreisbusjesreis     
Heen:
Terug:
Aantal dagen:
Soort reis:
06-09-19
20-09-19
15
vlieg-busjesreis
Reissom:
Groepsgeld:
Deeln. ann. reg:
Zakgeldadvies:3875,00
175,00
175,00
150,00

max. aantal deelnemers: 10
max. aantal begeleiders: 2
Luchthaven: Schiphol
Heenreis: 06-09-19
Vertrektijd: 9:45 uur
Vluchtnummer : KL691
Terug vanuit: Toronto
Terugreis: 20-09-19
Aankomsttijd: 6:25 uur (21-09-19)
Vluchtnummer : KL692
Schitterende natuurparken en mooie steden. Dat is ongeveer de samenvatting van deze reis. Het is een reis van de grote verschillen. Van het rustige Algonquin Provincial Park tot het oorverdovende geluid van de Niagara watervallen, van het Frans aandoende Montreal tot de grote stad Toronto. Wat een afwisseling!

Programma (onder voorbehoud)
1e dag Vanuit Amsterdam vliegen we naar Toronto, aan de oostkant van Canada.
2e dag Na het ontbijt gaan we omhoog in de CN-tower. Dit was ooit het hoogste, losstaande gebouw ter wereld. We kunnen heel ver kijken. Daarna rijden we naar Midland in Huron Country, waar we overnachten. Als er tijd is, stoppen we bij een oud indianendorpje.
3e dag We rijden door naar het Algonquin Provincial Park, een prachtig natuurpark met meren, rivieren, grote bossen en indrukwekkende bergen. We slapen 2 nachten in Huntsville.
4e dag Bij het bezoekerscentrum van het park kijken we wat we gaan doen. We maken een wandeling en kunnen genieten van de mooie omgeving. Met een beetje geluk is er een Indian Summer en zijn de kleuren van de bladeren schitterend.
5e dag ’s Ochtends kunnen we de omgeving nog verkennen en voor de lunch rijden we naar Ottawa, de hoofdstad van Canada. We maken kennis met deze gezellige stad.
6e dag Na het ontbijt kunnen we een boottocht maken over de Ottawa River of we nemen een kijkje bij de parlementsgebouwen. Het Historisch museum is een aanrader. Daarna rijden we naar de Laurentian Mountains die in een prachtig natuurgebied liggen. We slapen in Tremblant.
7e dag Vandaag rijden we naar Quebec en passeren plaatsen met Franse namen zoals Trois-Rivières. We komen namelijk in het Franstalige deel van Canada. De mensen spreken een andere taal, maar de omgeving blijft fantastisch! We slapen 2 nachten in Quebec.
8e dag Quebec is een, voor Canadese begrippen, oude stad en dat is aan de gebouwen te zien. We maken een rondwandeling en zien de Basiliek, Place Royal en de Citadel. Met de lift kunnen we naar het lager gedeelte van de stad dat deels autovrij is. Vanavond zoeken we een gezellig restaurantje in de oude stad.
9e dag Door bossen en een glooiend landschap rijden we naar St. Michel-Des-Saints. We maken een stop bij het Lac à la Truite, een prachtig meer. We slapen 2 nachten in St. Michel.
10e dag In deze buurt wordt veel aan watersport gedaan. We kunnen kanoën of zeilen, maar we kunnen ook een stukje op een mountainbike rijden. St. Michel ligt bij het mooie en rustige Bull Lake Regional Park.
11e dag We rijden naar Montreal, met de beroemde Notre Dame. Winkelen kan in Underground City, een groot, ondergronds winkelcentrum. Aan de rand van de stad ligt het Olympisch stadion met daar tegenover een mooi park met botanische tuin.
12e dag We vertrekken vroeg naar Kingston. Onderweg stoppen we bij het leuke openluchtmuseum Upper Canada Village bij Morrisburg. Daar zien we hoe de mensen hier lang geleden leefden. Daarna rijden we naar Kingston aan de St. Lawrence rivier. We kunnen de ferry naar Wolfe Island nemen en we gaan proberen om bij het bekende restaurant Chez Piggy te gaan eten.
13e dag Na een vroeg ontbijt vertrekken we naar Niagara, wereldberoemd om de watervallen. We gaan ze met de boot van dichtbij bekijken. Het water stort van ruim 50 m naar beneden. De Niagara Falls trekken veel toeristen en het is voor ons dan ook dé gelegenheid om nog even souvenirs te kopen!
14e dag Helaas! Het zit erop, na een vroeg ontbijt vertrekken we naar Toronto waar we de busjes inleveren en naar huis vliegen. Vanwege het tijdsverschil komen we morgen pas aan.
15e dag Aankomst op Schiphol.

Hotels
U logeert tijdens deze reis in middenklasse hotels en motels. De kamers hebben tv en een badkamer met bad en/of douche.

Maaltijden
Ontbijt in het hotel. Lunch en diner in of buiten het hotel.

Reisdocument
Geldig paspoort. Een Nederlandse identiteitskaart is NIET voldoende. Voor Canada heeft u een inreisvisum (ETA) nodig. Dit moet u zelf aanvragen, u krijgt ruim voor vertrek informatie hierover.

Bijzonderheden
U moet voor deze reis zeer goed ter been zijn. Loophulpmiddelen zijn op deze reis niet toegestaan. Op deze reis zijn geen eenpersoonskamers beschikbaar. Tijdens deze reis is het op sommige momenten NIET toegestaan om zonder reisbegeleiding op pad te gaan of alleen achter te blijven, ook niet als dat in uw aanmeldingsformulier staat! De reisbegeleiding bepaalt dit. Dit is een mooie, maar ook vermoeiende reis. Als u medicijnen slikt, vraag dan aan uw huisarts advies i.v.m. de innametijden. In Oost Canada is het 6 uur vroeger. Lees eerst de Belangrijke Informatie op blz. 1.

Klik hier voor Belangrijke Informatie die van toepassing kan zijn op deze reis.

 

© Copyright Stichting Dolfijn Vakanties. Alle rechten voorbehouden.
Niets op deze website mag worden verveelvuldigd of openbaar gemaakt worden door middel van druk, kopie, digitale publicatie, social media of op welke andere wijze ook zonder voorafgaande toestemming van Stichting Dolfijn Vakanties.

SGR- Contact ANVR calamiteitenfonds naar vorige pagina naar beginpagina gids aanvragen aanmeldingsformulier online stuur een email naar boven YouTube