Dolfijn vakanties

- Kerstreis Soest in het Sauerland AII Inclusive (Duitsland) -

nieuwkerstreisbusexcursiereis     Informatie over Duitsland
Heen:
Terug:
Aantal dagen:
Soort reis:
23-12-18
27-12-18
5
busexcursiereis hotel
Reissom:
Groepsgeld:
Deeln. ann. reg:
Zakgeldadvies:889,00
80,00
41,00
70,00

max. aantal deelnemers: 8
max. aantal begeleiders: 2
Wisselpunt: Zeddam (Oad)
Vertrek/aankomst: een van de opstapplaatsen uit het opstapsysteem van Oad
Het Sauerland is een populaire vakantiebestemming. Zo dicht bij Nederland en toch helemaal buitenland. Wij kozen voor deze kerstreis voor Soest dat uitgesproken wordt als Zoost. Mooie steden, kerstmarkten, natuur en een all inclusive hotel waar men ook Nederlands praat, maken dit een geweldige kerstreis!

Programma (onder voorbehoud), een uitgebreide beschrijving leest u op onze website.
1e dag In de ochtend vertrekt u vanuit een van de opstapplaatsen naar het wisselpunt waar u uw medereizigers en begeleiding ontmoet. Onderweg naar Soest bezoeken we de kerstmarkt in Münster. Er staan in totaal 300 kraampjes verdeeld over 5 pleinen. Het moet gek lopen, wilt u daar geen kerstcadeautje voor de thuisblijvers kunnen vinden. Bij aankomst in het hotel staat de koffie met kerstbrood voor ons klaar.
2e dag We rijden naar Dortmund, een gezellige stad met een autovrij centrum. Ook hier is een kerstmarkt met de grootste kerstboom ter wereld. Het is geen echte boom, maar een kunstwerk van 1700 sparren met duizenden lichtjes. Op het centrale plein zijn veel plekken waar we koffie kunnen drinken en er zijn ook veel winkels in het centrum. Veel mensen doen de laatste kerstinkopen, want in Duitsland is de avond voor kerst de belangrijkste avond in de kerstperiode.
3e dag Op deze Eerste Kerstdag doen we het in de ochtend rustig aan. Als u zin heeft, kunt u een wandelingetje maken naar de oude stadsmuur van Soest. Na de lunch maken we een mooie natuurtocht door het Teutoburgerwoud dat tussen Paderborn en Bielefeld ligt. Bekend is het 53 meter hoge gedenkteken Hermannsdenkmal. Dit is een gebouw met daar bovenop een beeld van de held Arminius die heel lang geleden de Romeinen versloeg. Zijn naam werd in het Duits vertaald naar Herman en ruim 150 jaar geleden is dit 50 m hoge monument gebouwd. Vanaf hier heeft u een mooi uitzicht over de omgeving. Terug in het hotel genieten we van een 5-gangen kerstdiner en krijgen we hoog bezoek!
4e dag Na het ontbijt rijden we naar de Möhnesee, een groot stuwmeer waar we een mooie wandeling gaan maken. We lunchen in het hotel en ’s middags staat er nog een mooie route op het programma. Door het Sauerland rijden we naar het gezellige Willingen. Hier is een leuk centrum en in Willingen ligt ook de grootste skischans ter wereld. Hierna rijdt de bus ons naar het bekende Winterberg bij de berg de Kahler Asten, een van de hoogste bergen in het Sauerland. Vanavond staat er een heerlijk kerstbuffet voor ons klaar met daarna een gezellige feestavond.
5e dag Na het ontbijt maken we nog een wandeling door Soest bijv. naar de oude stadsmuur of het parkje in het centrum en na de lunch brengt de bus u weer naar het wisselpunt, waar u na de afscheidsmaaltijd rond 17.00 uur afscheid neemt van de anderen van de groep. Een andere bus brengt u weer naar uw uitstapplaats.

Hotel Am Wall
- ligging op 1 km van het centrum, in het hotel wordt Nederlands gesproken
- verblijf in 2-persoonskamers met tv en badkamer met douche en toilet
- receptie, lounge, restaurant, lift, bar, terras

Maaltijden
U verblijft op basis van All Inclusive dat houdt dat bij de reissom inbegrepen is:
Ontbijt- en dinerbuffet, 3-gangen menu op kerstavond, 5-gangen kerstmenu op Eerste Kerstdag, kerstbuffet of Tweede Kerstdag, drankjes tussen 17.00 en 24.00 uur (frisdrank, bier en wijn), 1x koffie met kerstbrood.
We lunchen in of buiten het hotel. Voor de kerstdiners wordt nette kleding op prijs gesteld.

Reisdocument: geldig paspoort of Nederlandse identiteitskaart


Vertrek en aankomst
Verschillende opstapplaatsen in Nederland
U moet zelfstandig in de bus kunnen reizen van uw opstapplaats naar het wisselpunt en terug. In de bus zit tot het wisselpunt en van het wisselpunt tot de uitstapplaats geen Dolfijnbegeleiding. U ontmoet uw reisbegeleiding op het wisselpunt. U stapt in de ochtend op, de uitstaptijd is in de avond. Hoe verder u van het wisselpunt af woont, des te eerder moet u opstappen en des te later stapt u uit. De exacte opstaptijd ontvangt u 1 week voor vertrek.

Bijzonderheden:
Wij hebben deze reis ingekocht bij Oad. U maakt deze reis samen met andere toeristen. Dat houdt in dat u samen met hen in de bus reist en het programma doet. Tijdens deze reis gaat u vaak in en uit de bus en worden er bijna elke dag uitstapjes gemaakt. U moet voor deze reis goed ter been zijn en geen loophulp nodig hebben. Op deze reis is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media. Als u daar bezwaar tegen heeft, neemt u dan zo snel mogelijk contact met ons op.


Deze reis staat ook in Nieuws voor Dolfijn reizigers.Klik hier voor Belangrijke Informatie die van toepassing kan zijn op deze reis.

 

© Copyright Stichting Dolfijn Vakanties. Alle rechten voorbehouden.
Niets op deze website mag worden verveelvuldigd of openbaar gemaakt worden door middel van druk, kopie, digitale publicatie, social media of op welke andere wijze ook zonder voorafgaande toestemming van Stichting Dolfijn Vakanties.

SGR- Contact ANVR calamiteitenfonds naar vorige pagina naar beginpagina gids aanvragen aanmeldingsformulier online stuur een email naar boven YouTube