Dolfijn vakanties

- Kerst aan de Achensee en in Beieren (Oostenrijk) -

kerstreisbusexcursiereis     Informatie over Oostenrijk
Heen:
Terug:
Aantal dagen:
Soort reis:
22-12-18
29-12-18
8
busexcursiereis hotel
Reissom:
Groepsgeld:
Deeln. ann. reg:
Zakgeldadvies:1029,00
110,00
47,00
80,00

max. aantal deelnemers: 8
max. aantal begeleiders: 2
Wisselpunt: Beek Montferland
Vertrek/aankomst: een van de opstapplaatsen uit het opstapsysteem van de Jong Intra
Deze mooie reis neemt u mee naar Achenkirch aan de Achensee, het grootste meer van Oostenrijk. Vanaf hier maken we leuke uitstapjes in de omgeving naar o.a. Rattenberg en Innsbruck en we maken ook een mooie arresleetocht. De laatste 2 dagen van deze reis gaan naar Denkendorf in het mooie zuiden van Duitsland. Hier bezoeken we o.a. de prachtige universiteitsstad Regensburg.

Programma (onder voorbehoud)
1e dag In de ochtend vertrekt u vanuit een van de opstapplaatsen naar het wisselpunt waar u uw medereizigers en begeleiding ontmoet. We overnachten in Duitsland.
2e dag Onderweg naar Achenkirch brengen we een bezoek aan München, de gezellige stad in Beieren waar we nog net de laatste dag van de kerstmarkt kunnen meepakken. Het wordt kiezen, want in München en omgeving zijn verschillende kerstmarkten. De bekendste is de Christkindlmarkt op de Marienplatz. In München staat ook de grootste kerstkribbe van Duitsland. Na ons bezoek rijden we de Duits-Oostenrijkse grens over naar ons hotel, waar we ontvangen worden met een welkomstdrankje.
3e dag Vandaag bezoeken we de gezellige binnenstad van het leuke vestingstadje Kufstein. Boven het centrum torent de Kufsteiner Vesting uit. Hier wordt om 12 uur 's middags een kort orgelconcert gegeven. Het orgel staat beneden, maar is verbonden met de orgelpijpen die in de vesting staan. Omdat ze zo hoog staan, is het orgelconcert door heel Kufstein te horen.
In de middag brengen we een bezoek aan het oudste stadje van Tirol, Rattenberg, bekend vanwege de glasblaaskunst. In het kleine middeleeuwse centrum zijn dan ook veel winkels te vinden die glasblaaskunst verkopen. Aan het eind van de middag rijden we terug naar ons hotel. Na het feestelijke 4-gangen kerstavonddiner kunt u de kerstmis bijwonen.
4e dag Deze Eerste Kerstdag doen we het rustig aan en blijven we in de buurt van de Achensee. We maken een mooie rit langs het meer en bezoeken het gezellige plaatsje Pertisau. ’s Middags maken we een mooie arresleetocht door Achenkirch en de mooie winterse omgeving. Vanavond genieten we van het feestelijke 5-gangen kerstdiner.
5e dag Na het ontbijt rijden we naar het kleine plaatsje Wattens, hier kunnen we de wereldberoemde Kristallwelten bezoeken. Dit is een tentoonstelling van het beroemde Swarovski-kristal. Hierna rijden we door naar Innsbruck waar midden in het centrum het bekende balkon met het gouden dak te bewonderen valt. Het huis met dit mooie balkon is gebouwd voor het huwelijk van Maximiliaan I. In het centrum kunnen we ook winkelen en even verderop is een mooi park en de Hofburg. Terug in het hotel staat ook vanavond een feestelijk kerstdiner voor ons klaar.
6e dag We verlaten Oostenrijk en rijden naar Denkendorf. We brengen onderweg nog een bezoek aan het stadje Garmisch-Partenkirchen dat bekend staat vanwege de Olympische skischans waar op nieuwjaarsdag het Vierschansentoernooi gesprongen wordt. Hier suizen elk jaar de skischansspringers van de ruim 60 meter hoge schans naar beneden. Na onz bezoek rijden we door naar Hotel Mozart-Stuben voor de laatste 2 overnachtingen van deze kerstreis.
7e dag Na het ontbijt rijden we naar de universiteitsstad Regensburg. In deze meer dan 2000 jaar oude stad liggen veel mooie historische gebouwen zoals de St. Petrus Kathedraal, de Stenen Brug, Porta Praetoria en de Jacobspoort. Er zijn veel winkels waar o.a. porselein en kristal te koop is. Er rijdt ook een toeristentreintje door het centrum.
8e dag Na het ontbijt brengt de bus u weer naar het wisselpunt, waar u na de afscheidsmaaltijd rond 17.00 uur afscheid neemt van de anderen van de groep. Een andere bus brengt u weer naar uw uitstapplaats.

Hotel Geisler (Achenkirch) en hotel Mozart-Stuben (Denkendorf)
- ligging niet ver van het centrum
- verblijf in 2-persoonskamers met tv en badkamer met bad en/of douche en toilet, de kamers in hotel Geisler hebben een balkon.
- hotel Geisler: receptie, lounge, restaurant, bar, lift, sauna, Stube en terras. Tegen betaling: solarium.
- hotel Mozart-Stuben: receptie, lounge, restaurant, bar

Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel. Lunchen in of buiten het hotel. Voor de kerstdiners wordt nette kleding op prijs gesteld.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Vertrek en aankomst
Verschillende opstapplaatsen in Nederland.
U moet zelfstandig in de bus kunnen reizen van uw opstapplaats naar het wisselpunt en terug. In de bus zit tot het wisselpunt en van het wisselpunt tot de uitstapplaats geen Dolfijnbegeleiding. U ontmoet uw reisbegeleiding op het wisselpunt. U stapt in de ochtend op, de uitstaptijd is in de avond. Hoe verder u van het wisselpunt af woont, des te eerder moet u opstappen en des te later stapt u uit. De exacte opstaptijd ontvangt u 1 week voor vertrek.

Bijzonderheden:
Wij hebben deze reis ingekocht bij de Jong Intra Vakanties. U maakt deze reis samen met andere toeristen. Dat houdt in dat u samen met hen in de bus reist en het programma doet. Tijdens deze reis gaat u vaak in en uit de bus en worden er bijna elke dag uitstapjes gemaakt. U moet voor deze reis goed ter been zijn en geen loophulp nodig hebben. Op deze reis is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media. Als u daar bezwaar tegen heeft, neemt u dan zo snel mogelijk contact met ons op.


Deze reis staat ook in de Nieuws voor DolfijnreizigersKlik hier voor Belangrijke Informatie die van toepassing kan zijn op deze reis.

 

© Copyright Stichting Dolfijn Vakanties. Alle rechten voorbehouden.
Niets op deze website mag worden verveelvuldigd of openbaar gemaakt worden door middel van druk, kopie, digitale publicatie, social media of op welke andere wijze ook zonder voorafgaande toestemming van Stichting Dolfijn Vakanties.

SGR- Contact ANVR calamiteitenfonds naar vorige pagina naar beginpagina gids aanvragen aanmeldingsformulier online stuur een email naar boven YouTube