Dolfijn vakanties

- Wolfach (Duitsland) -

nieuw programmabusexcursiereis     Informatie over Duitsland
Heen:
Terug:
Aantal dagen:
Soort reis:
27-07-19
03-08-19
8
busexcursiereis hotel
Reissom:
Groepsgeld:
Deeln. ann. reg:
Zakgeldadvies:1025,00
110,00
47,00
80,00

max. aantal deelnemers: 8
max. aantal begeleiders: 2
Wisselpunt: Beek Montferland
Vertrek/aankomst: een van de opstapplaatsen uit het opstapsysteem van de Jong Intra
In het midden van het Zwarte Woud ligt Wolfach. De omgeving bestaat uit groene heuvels, bossen, riviertjes en weilanden. Vanuit Wolfach gaan we het Zwarte Woud ontdekken tijdens mooie excursies.

Programma (onder voorbehoud)
1e dag In de ochtend vertrekt u vanuit een van de opstapplaatsen naar het wisselpunt waar u uw medereizigers en begeleiding ontmoet. We komen voor het avondeten in het Kurgarten hotel aan.
2e dag Vanochtend doen we het rustig aan. In de middag rijden we een stuk van de Schwarzwald Hochstrasse, een mooie route door de omgeving. We zien o.a. de Grosserhundskopf.
3e dag Op de grens met Oostenrijk en Zwitserland ligt de Bodensee. In dit meer ligt het eilandje Mainau. Hier groeien bomen en planten die je niet zou verwachten, palmen, bananenbomen en nog meer bijzondere bomen en planten. We lopen over de lange voetgangersbrug naar dit bijzondere eiland.
4e dag Na het ontbijt brengt de chauffeur ons naar een openluchtmuseum met molens, boerderijen en houtzagerijen van vroeger. Daarna bezoeken we een glasblazerij waar we zien waarom het Zwarte Woud bekend staat om de glaskunst.
5e dag In de ochtend bezoeken we Villingen, een oud stadje waar de oude verdedigingsmuren nog omheen staan. ’s Middags maken we een bijzondere rit met een stoomtrein van Blumberg naar Weizen.
6e dag We beginnen vandaag met een bezoek aan Titisee en Triberg waar we de Triberger waterval bewonderen. Ook Triberg zelf is erg de moeite waard. Onderweg zien we de grootste koekoeksklok ter wereld. Een mooi moment voor de groepsfoto!
7e dag De bus brengt ons naar Freiburg waar rond de gezellige Münsterplatz mooie gebouwen staan. Via het mooie Simonswoud rijden we terug naar Wolfach, waar we vanavond helaas al weer de koffers moeten pakken.
8e dag Na een vroeg ontbijt brengt de bus u weer naar het wisselpunt, waar u na de afscheidsmaaltijd tussen ongeveer 17.30 en 18.30 uur afscheid neemt van de anderen van de groep. Een andere bus brengt u weer naar uw uitstapplaats.

Kurgarten Hotel
- ligging op 300 m van het centrum, aan het kuurpark
- verblijf in 2-persoonskamers met tv en badkamer met douche of bad en toilet
- receptie, lounge, lift, restaurant, bar, tv-kamer
- binnenzwembad

Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel. Lunchen doen we in of buiten het hotel.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Vertrek en aankomst
Verschillende opstapplaatsen in Nederland.
U moet zelfstandig in de bus kunnen reizen van uw opstapplaats naar het wisselpunt en terug. In de bus zit tot het wisselpunt en van het wisselpunt tot de uitstapplaats geen Dolfijnbegeleiding. U ontmoet uw reisbegeleiding op het wisselpunt. Lees voordat u deze reis boekt de informatie over het opstapsysteem van de Jong Intra Vakanties op blz. 111. Voor sommige opstapplaatsen berekent de Jong Intra Vakanties een toeslag. U stapt in de ochtend op, de uitstaptijd is in de avond. Hoe verder u van het wisselpunt af woont, des te vroeger moet u opstappen en des te later stapt u uit. De exacte opstaptijd ontvangt u ongeveer 1 week voor vertrek. Om van huis naar het wisselpunt te komen en op de terugreis van het wisselpunt naar huis, kunt u, tegen een toeslag, gebruik maken van de taxiservice van de Jong Intra. U maakt dan geen gebruik van het opstapsysteem. U ontvangt automatisch informatie hierover.

Bijzonderheden:
Wij hebben deze reis ingekocht bij de Jong Intra Vakanties. U maakt deze reis samen met andere toeristen. Dat houdt in dat u samen met hen in de bus reist en het programma doet. Tijdens deze reis gaat u vaak in en uit de bus en worden er bijna elke dag uitstapjes gemaakt. U moet voor deze reis zeer goed ter been zijn en geen loophulp nodig hebben. Loophulpmiddelen zijn op deze reis niet toegestaan. Op deze reis is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar.
Voor een lijst met opstapplaatsen klikt u hieronder op de link naar Belangrijke Informatie.
Klik hier voor Belangrijke Informatie die van toepassing kan zijn op deze reis.

 

© Copyright Stichting Dolfijn Vakanties. Alle rechten voorbehouden.
Niets op deze website mag worden verveelvuldigd of openbaar gemaakt worden door middel van druk, kopie, digitale publicatie, social media of op welke andere wijze ook zonder voorafgaande toestemming van Stichting Dolfijn Vakanties.

SGR- Contact ANVR calamiteitenfonds naar vorige pagina naar beginpagina gids aanvragen aanmeldingsformulier online stuur een email naar boven YouTube